Annonce
Lokalavisen Assens

Nyt, stort boligområde på vej: Jørgen blev i 1983 spurgt, om han ville sælge sin mark - i 2021 sagde han ja

Borgmester Søren Steen Andersen (V) kom forleden forbi den kommende udstykning mellem Aarup og Skydebjerg. Det er Jørgen Mindegaard Nielsen og Lone Vasegaard, der sælger noget af deres jord fra til kommunen og firmaet Amstrup & Baggesen, hvor udviklingschef Steen F. Andersen (yderst til højre) og direktør Niels Ove Jensen også lagde vejen forbi. Foto: Daniel Kofoed.
Aarup bliver udviklet mod syd, efter Jørgen Mindegaard Nielsen har solgt en del af sin jord fra, som skal udstykkes til parcelhuse, og der skal også bygges rækkehuse.

Aarup/Skydebjerg: Assens Kommune har købt 9,4 hektar jord, mens udviklings- og entreprenørvirksomheden Amstrup & Baggesen Enterprise har købt 3,2 hektar jord, som støder op til kommunens areal.

Et nyt, stort boligområde er undervejs i den sydlige del af Aarup i trekanten mellem Møllegyden, Ørsbjergvej samt Assensvej, efter gårdejer Jørgen Mindegaard Nielsen har solgt en del af sin jord fra.

Assens Kommune planlægger at udstykke sit område med 29 parcelhusgrunde, mens Amstrup & Baggesen Enterprise har planer om at opføre 70-85 rækkehuse i et- og halvandenplan.

Annonce

Slag i slag

Flere byggegrunde har længe været et stort ønske i Aarup, og Jørgen Mindegaard Nielsen peger på, at tiden nu er den rette til at omdanne rapsmarken til et boligområde.

- Vi er nået til et stadie i vores liv, hvor vi har landbrug, som vi ikke selv dyrker mere. Det er forpagtet ud. Så kom der den mulighed, at vi kunne sælge til kommunen og Amstrup & Baggesen, og så har vi gået den vej, siger Jørgen Mindegaard Nielsen, 69 år.

Han er fjerde generation på den nærliggende gård Mindegaard, hvor han og konen Lone Vasegaard, 62 år, har boet i 36 år siden.

Lone Vasegaard går på efterløn til sommer, og parret lægger ikke skjul på, at man er ved at drosle ned. De har længe haft overvejelser om at sælge noget af jorden, hvor der fortsat er 30 hektar tilbage.

- Det startede i 2018 med et borgermøde, som kommunen afholdt i Aarup Fritidscenter, og så er det gået slag i slag, fortæller Jørgen Mindegaard Nielsen.

Jørgen MindegaardNielsen og Lone Vasegaard har solgt en del af sin jord fra, så Aarup kan udvikles mod syd. Foto: Daniel Kofoed
Lokalplanen for Bakkehusene beskriver, at der skal bygges parcelhuse i den sydlige del og tæt-lav boligbebyggelse i den nordlige, hvor der kan bygges i to forskellige områder. Et større område mod nordøst og et lidt mindre mod nordvest. Herudover er et område på den anden side af Møllegyden udlagt til regnvandsbassin. Kort Mikkel Petersen.

Parret indskyder, at der har været interesse for jorden længe.

- Vi blev første gang spurgt i 1983 af den daværende Aarup Kommune, om vi kunne være interesseret i at sælge. Det var vi slet ikke dengang. Der havde vi brug for jorden. Vi var aktive på det tidspunkt, fortæller Jørgen Mindegaard Nielsen.


Vi blev første gang spurgt i 1983 af den daværende Aarup Kommune, om vi kunne være interesseret i at sælge. Det var vi slet ikke dengang. Der havde vi brug for jorden. Vi var aktive på det tidspunkt

Jørgen Mindegaard Nielsen, jordejer


Annonce

Vil fremme Aarups vækst

Der bliver i øjeblikket dyrket raps på marken, men både korn og roer har været i jorden på det sted, der i løbet af de kommende år skal udbygge Aarup - og Skydebjerg - med forhåbentlig en del nye beboere.

- Vi har været med i alle årene i forhold til Assens Sukkerfabrik, fortæller Jørgen Mindegaard Nielsen.

Hvad tænker I om at bidrage til udviklingen af Aarup, som oplever en af de største fremgange i kommunen?

- Vi kan være med til at fremme Aarups vækst og i det hele taget, at der sker noget. Vi har et rigtig godt handelsområde i byen, og vi vil gerne være med til at støtte det lokale. Derfor synes vi, det er en god ide. Når vi står i det stadie, vi står nu, kan vi godt være med til at bidrage, mener Jørgen Mindegaard Nielsen.

- Det hedder sig, at Skydebjerg og Aarup ikke må bygges sammen, men de matrikler, der bliver der, kommer til at hedde Skydebjerg by. Skydebjerg kommer til at sætte sit aftryk på den nye udstykning i Aarup, tilføjer landmanden, der altså stadig har en del jord tilbage, som han kan stikke fingeren i og mærke, at det er hans eget.

Jørgen Mindegaard har solgt jord til Assens Kommune, der vil udstykke byggegrunde i Aarup og Skydebjerg. Foto: Daniel Kofoed

Udviklingschef i Amstrup & Baggesen, Steen F. Andersen, peger på, at boligerne ligger i et interessant område, og det er en fordel, at man lægger sig op ad kommunens udstykning. Firmaet vil efter planen opføre op mod 70-85 rækkehuse i takt med, at området udvikler sig.

Assens Kommune har også købt syv hektar jord i Haarby, hvor Per Bækkelund i dag har frugtplantage. Her skal der efter planen udstykkes 27 nye byggegrunde. Kommunen forventer at være klar til at sælge grundene omkring sensommeren 2022. Det er muligt fra nu at skrive sig på venteliste til begge udstykninger.

Det er her i Haarby, kommunen vil udstykke grunde til parcelhuse. Kort: Mikkel Petersen.
Annonce
Annonce
Lokalavisen Assens

Forfatter besøger boghandel

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce