Annonce
Lokalavisen Assens

Odense Håndbolds stjernespækkede mandskab sejrede i Haarby

Der var fyldt op i Haarby Hallerne, da Odense Håndbolds landsholdsstjerner spillede træningskamp mod Japan. Foto: Mads Haugaard
Annonce

Håndbold, Kvinder, Odense Håndbold - Japan 36-28 (19-14)

Håndboldsæsonen er lige om hjørnet, og tirsdag aften lagde en af favoritterne til at vinde DM-guld, Odense Håndbold, vejen forbi Haarby Hallerne. Her skulle Jan Pytlicks stjernespækkede mandskab møde intet mindre end det japanske landshold. Favoritterne fra Odense virkede til at være i kontrol kampen igennem, og de fik en sikker sejr på 36-28 foran 500 tilskuere i Haarby.

En af dem, der var mødt op tirsdag aften, var Hanne Hansen fra netop Haarby, og hun glædede sig over, at man kunne få så stort et arrangement til byen.

-Det er rigtig godt for byen, og det er uden tvivl en god ting for en forholdsvis lille en som vores, at vi kan tiltrække så stor en kamp, forklarede Hanne Hansen, inden kampen blev fløjtet op.

Annonce

Klubben gør en stor indsats

En anden Haarbygenser, som var svært tilfreds med kampen, var Anders Abildtrup, der også gav et skulderklap til de mange frivillige.

- Jeg synes, at klubben kæmper et brag af en kamp for at skabe noget spændende for borgerne her i byen, og det gør den rigtig godt. Jeg synes, det er vildt dejligt, at der er nogle, der vil lægge så mange kræfter i det, så vi andre kan nyde det, fortæller han.

Og Haarby Håndbold kan bare det der med at tiltrække de store hold. I 2017 mødte klubbens eget damehold ligaholdet Nykøbing-Falster Håndboldklub, hvis træner Jakob Larsen i øvrigt også var at finde i hallen tirsdag aften i en pokalkamp. Sidste år arrangerede Haarby Håndbold endnu en storkamp, da fynske GOG og det tyske mesterhold SG Flensburg-Handewitt spillede træningskamp. I år var det så Odense Håndbold, der gæstede Haarby, men man var faktisk næsten helt i tvivl, om det var en ren landskamp, da fynboerne stillede op med en startsyver, hvor alle spillere også tørner ud for det danske landshold.

Annonce

Kæmpe pres på Odense Håndbold

Træner Jan Pytlick fil gjort god brug af bænken, og han kunne se sit mandskab gå til pause 19-14. I anden halvleg gik de ellers så fikse og hurtige japanere ned i gear, og det straffede Odense Håndbold kynisk. Tilskuerne i Haarby fik en storslået anden halvleg at se, hvor der også var plads til smil og grin på bænken. Odense Håndbold kunne også være fint tilfreds, da hornet lød, og de kukke se, at en sejr på 36-28 var i hus. Netop det, at det var et landshold fra Japan, der gæstede Haarby, gjorde også oplevelsen ekstra speciel for Anders Abildtrup.

- Jeg synes, det er stort, at det er et landshold, der kommer fra den anden ende af verden, men det er jo lige så mange mennesker (som mellem GOG og Flensburg, red.), og stemningen er lige så god, så det er rigtig fedt.

Én af de mange danske landsholdsspillere, som Odense Håndbold har, er højrefløjen Trine Østergaard, og hun nød at spille træningskamp i Haarby Hallen.

- Jeg synes, det er rigtig dejligt at være ude i de mindre haller og se så mange mennesker, der kommer og bakker op. Det er kun dejligt at vide, at der er så stor opbakning til holdet og til klubben, så det kan man kun blive glad for, forklarede hun, efter sejren var kommet i hus. Og måske fik de 500 tilskuere i Haarby Hallerne set et kommende mesterhold i aktion, hvem ved, Odense har i hvert fald holdet til at gå hele vejen./HAU

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Bryllup

Annonce