Annonce
Lokalavisen Assens

Helt pip i en corona-tid: Overmarksgården fordybede sig i fugle

Børnene i Børnehuset Overmarksgården i Tommerup holder af udelivet, og de seneste uger har de deltaget i et projekt om fugle. Privatfoto

Tommerup: Hvordan kan vi fortsat styrke vores forældresamarbejde i en coronatid? Det har institutionen Børnehuset Overmarksgården i Tommerup spurgt hinanden om.

Det har været en udfordrende tid for forældresamarbejdet på Overmarksgården, fordi man ikke i så høj grad som tidligere har kunnet inddrage i hverdagen.

- Som de fleste andre steder, så er det også en mærkelig tid i daginstitutionerne, hvor børnene og voksne er opdelt i mindre grupper, der sprittes og vaskes hænder hyppigt og forældrene må aflevere deres børn udenfor. På Overmarksgården er vi primært udenfor, så den del har heldigvis ikke været anderledes for børn og voksne, fortæller pædagog Camilla Goberg Kofoed fra Overmarksgården.

Annonce

I januar tog Overmarksgården fat på et større fugleprojekt.

- Vi lavede et fugle-kit” som alle fik med hjem - også de børn der blev holdt hjemme på daværende tidspunkt. Kittet indeholdt informationer om de mest gængse fugle, vi møder på foderbrættet, en guide til at bygge en uglekasse, en fuglemaske til leg og “gør-det-selv-fuglefoder, forklarer Camilla Goberg Kofoed.

Spor i sneen

Efterhånden kom alle børn tilbage i børnehaven, og i de seneste måneder har man i den grad fordybet sig i fugle.

- Vi har været på masser af fugleture, hvor spor er undersøgt i sneen, der er lyttet efter fuglelyde og fuglearter er blevet genkendt. Vi har klippet og malet, savet og lavet træugler, bygget uglekasser og undersøgt uglegylp. Børnene har været med i alle processer, og har i den grad suget til sig af viden. Mange af børnene kan genkende lyden af en solsort, når vi tidligt om morgenen har stået ude og lyttet til fuglene, der langsomt vågner ved solopgang, de kan kende forskel på en hornugle og en natugle og nævne mange forskellige arter, siger Camilla Goberg Kofoed.

Overmarksgården holdt forleden fernisering i orangeriet på en udstilling, som børn og personale havde lavet om fugle. Privatfoto

Forleden arrangerede Overmarksgården en coronavenlig fernisering af en udstillingen i husets orangeri.

- Alt hvad vi havde lavet blev stillet fint op, og i bålkomfuret bagte vi lækre uglesmåkager, som blev puttet i poser med navn på. Ved indgang og udgang var der masser af sprit, og der blev naturligvis sat restriktioner på antal personer i orangeriet. Børnene nød at vise deres forældre, hvad de havde lavet og forældrene fik et lille indblik i børnenes hverdag, slutter Camilla Goberg Kofoed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Tyv klatrede op ad lygtepæl i kolonihave: - Det må være ærgerligt at aflevere en Mors Dag-gave, der er stjålet ...

Lokalavisen Assens

93-årige 'Mor Karen' blev overrasket med stor buket på Mors Dag: - Hun er mor til syv, bedstemor til 18 og oldemor til 21

Annonce