Annonce
Lokalavisen Assens

På god fod med kunderne i 27 år - nu har Vita lukket sin klinik: - Det har været fantastisk

Vita Søe har haft sidste arbejdsdag efter 27 år som autoriseret fodterapeut i Assens. Hun føler sig privilegeret over at have fået lov til at betjene så mange dejlige kunder i årenes løb Foto: Søren Plovgaard
Fodterapeut Vita Søe lukkede før jul sin klinik i Willemoesgade i Assens. Nu venter en aktiv pensionisttilværelse for den 66-årige thybo.
Annonce

Tommerup/Assens: - Det har været 27 fantastiske år. Jeg kunne ikke havde tænkt mig et bedre arbejdsliv.

Sådan siger 66-årige Vita Søe, der kort før jul lukkede sin fodterapeutklinik i Willemoesgade 7 i Assens.

- Jeg har elsket at gå på arbejde hver evig eneste dag, og jeg har haft nogle skønne kunder. Uden dem havde jeg jo slet ikke haft min forretning. Lige til den sidste åbningsdag i klinikken oplevede jeg at betjene kunder, der er kommet hos mig lige fra starten i 1993, fortæller Vita Søe, der bor i Tommerup.

Hun blev uddannet statsautoriseret fodterapeut fra skolen på Bjelkes Allé på Nørrebro i København i februar 1978 og fik straks ansættelse som fodterapeut hos pensionistklubber, der var tilknyttet et socialt boligbyggeri i København.

Vita Søe har altid været vant til at bestille noget. Som 14-årig kom hun i huset hos en familie med tre børn under fem år i Nors nord for Thisted, hvor hun er født og vokset op.

- Dengang havde jeg et princip om, at jeg kun ville være et år samme sted. Jeg rejste til Aarhus og fik arbejde på en tobaksfabrik og drog senere videre til København, hvor jeg fik job på et plejehjem, mens jeg gjorde rent om natten på Hotel Imperial, beretter Vita Søe.

Det var på plejehjemmet i Gentofte, at Vita Søe første gang fik øjnene op for arbejdet som fodterapeut.

- På plejehjemmet kom der en dame og ordnede fødder for beboerne. Jeg syntes, hendes arbejde så hyggeligt ud og tænkte, at det skulle jeg da også prøve, siger Vita Søe.

Annonce

Har delt mange køkkenruller ud

Selv om Vita Søe er thybo og nåede at bo i København i flere år, endte hun som fynbo.

- Jeg havde en storbror, der boede i Brylle og var forstander på Sydmarksgården i Verninge, og han foreslog, at min mand og jeg flyttede til byen, fortæller Vita Søe, der inden hun etablerede sin fodterapeutklinik i Assens kørte medicin ud for apoteket i Verninge.

I oktober 1993 overtog Vita Søe den tidligere lejer Annelise Helners ydernummer og goodwill i klinikken i Willemoesgade 7, og nu kan Vita Søe så se tilbage på et langt arbejdsliv som autoriseret fodterapeut i den vestfynske købstad.

- Med den afsked jeg har fået med gaver, fine ord og gode ønsker på min vej, kan jeg kun være glad og taknemmelig for at have fået lov til at arbejde her i så mange år, siger Vita Søe, der her kigger ud af vinduet i den klinik, som hun har drevet siden oktober 1993. Foto: Søren Plovgaard

- Jeg føler, at jeg har været utroligt privilegeret over at få lov til at arbejde med så mange skønne mennesker i årenes løb. Mange af mine kunder har jeg fået et personligt forhold til, så jeg har også prøvet at dele en del køkkenruller ud på klinikken. Når man har fysisk kontakt med mennesker, slapper de af på en helt anden måde, og jeg har gennem årene været i kontakt med mange mennesker, der har gået utroligt meget igennem i deres liv, siger Vita Søe.

Nu får hun mere tid til at være sammen med sine fire børn og seks børnebørn.

- Og når coronaen engang slutter, vil jeg gerne begynde at gå til svømning, vandre nogle lange ture, læse flere bøger og lave noget håndarbejde, fortæller Vita Søe, der brugte dagene mellem jul og nytår til at rømme sit lejemål gennem 27 år.

- Med den afsked jeg har fået med gaver, fine ord og gode ønsker på min vej, kan jeg kun være glad og taknemmelig for at have fået lov til at arbejde her i så mange år, siger Vita Søe.

Hvem skal ordne dine egne fødder fremover?

- Det skal jeg da selv...


- Jeg føler, at jeg har været utroligt privilegeret over at få lov til at arbejde med så mange skønne mennesker i årenes løb. Mange af mine kunder har jeg fået et meget personligt forhold til, så jeg har også prøvet at dele køkkenruller ud på klinikken

Vita Søe, fodterapeut
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Netto kommer til Skallebølle

Lokalavisen Assens

Allstars i Assens

Annonce