Annonce
Lokalavisen Assens

Peter Shepherd giver fårene forårsfrits: De firbenede nyder en tur i skønhedssalonen

Peter Shepherd klipper her sine egne spælsau-får på Midtfyn. Normalt kører han rundt i hele landet for at klippe andres får. Foto: Sandra Goldek
59-årige Peter Shepherd er selvstændig fåreklipper. Han sørger for, at fårene går ind i foråret med en nydelig og lidt lettere frisure.

Turup: Hvis du synes, at din coronafrits er blevet alt for lang, ændrer du sikkert mening, når du ser Peter Shepherds får. Deres uldpragt står med sandsynlighed værre til end dit lange garn. Men heldigvis er der en løsning på det, for Peter Shepherd er selvstændig fåreklipper.

Denne marts-dag er han taget en tur til Snarup på Midtfyn, hvor han har en flok spælsau-får gående. De 29 moderfår og lam er blevet lukket ind i en lille stald, fordi de nu skal af med de lange totter uld, så de er klar til nogle forhåbentligt lunere måneder.

Annonce

To minutter per klipning

Med et snuptag indfanger Peter Shepherd et hvidt får, som han får vendt om på ryggen og går i gang med at klippe dens klove.

Peter Shepherd er født i det sydlige England, men kom til Danmark i 1986 for at arbejde hos en Lollandsk fåreavler. Siden 1993 har han været selvstændig fåreklipper. Foto: Sandra Goldek

Fåret ligger stille og ser ud til at synes om det. Bagefter bliver fåret trimmet og får en nydelig frisure, der minder lidt om et "karseklip".


Moderfårene og lammene plejer ikke at være aggresive, men væddere kan godt blive lidt sure.

Peter Shepherd, fåreklipper


Peter Shephers mand, Kevin Byrne, er ansat i firmaet og hjælper til med at indsamle ulden i store sække.

- Det tager to minutter at klippe et får. Moderfårene plejer ikke at være aggressive, men væddere kan godt blive lidt sure, siger Peter Shepherd.

Annonce

Eneste fuldtidsfåreklipper

Han kom fra England til Danmark i 1986, da han fik et tilbud om at arbejde hos en Lollandsk fåreavler. I 1993 startede Peter Shepherd sin egen virksomhed "Shepherds Sheep Service", hvor han tilbød fåreklipning.

- Der var ingen andre fuldtidsfåreklippere i Danmark på det tidspunkt, så det så jeg klart en forretning i. I dag er vi cirka fem fåreklippere i landet, fortæller han.

Udover at klippe får i det meste af Danmark, har Peter Shepherd også 250 får, som han har gående forskellige steder på Fyn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Fodboldfitness for alle

Lokalavisen Assens

Mere tryghed til Assens

Annonce