Annonce
Lokalavisen Assens

Politikere siger nej til udsigtstårn, men ja til megamøbel på havneplads: - Jeg er ikke særlig vild med en stor kolos

Det bliver ikke et fyrtårn - eller udsigtstårn - som vist på billedet her. Politikerne har i stedet nikket ja til et megamøbel, som ikke skal være for højt og stort. Illustration: WE architecture / byMunch By- og Landskabsdesign / Regnestuen + JL engineering / INN Tegn & Byg/Assens Kommune.
Lokalplanen for omdannelsen af det gamle rådhus og pladsen foran er endeligt vedtaget.

Assens: Politikerne i Assens Byråd godkendte på det seneste møde som ventet lokalplanforslaget for havnepladsen og det kommende Multitek i det gamle rådhus på Willemoesgade i Assens.

Forinden havde flere lokale borgere og Museum Vestfyn advaret mod et forslag om et udsigtstårn på op til 10 meter.

Men det var i udkastet til lokalplanforslaget ændret fra at være et udsigtstårn til at være et såkaldt megamøbel.

Annonce

Dan Gørtz (V), formand for udvalget Miljø, Teknik og Plan, glædede sig til at omdanne det tidligere rådhus til Multitek med diverse aktiviteter. Og så var han godt tilfreds med den konstruktive dialog, der ifølge ham har været med de nærmeste naboer og andre interesserede.

Der bliver ifølge formanden plads til seks opmarchbåse til Bågøfærgen på pladsen foran Multiteket.

- Det er åbningstrækket for fremtidens Assens, og det skal være et samlingspunkt. Det skulle gerne blive et trafikknudepunkt, ellers bliver det ikke en succes. Der skulle gerne komme mange valfartende til, sagde udvalgsformanden blandt andet.

- Vi finder en løsning

Dan Gørtz uddybede, at pladsen dog bliver en smule snævert rent trafikalt, og man har endnu ikke lagt sig fast på, hvor en busholdeplads skal være.

- Jeg tænker, at vi finder en løsning, sagde han.

Udvalgsformanden satte i øvrigt streg under, at det nye megamøbel ikke må blive for højt, så det ikke tager udsigten mod vest. Det var flere andre politikere enige i. Herunder SF's Flemming Risskov Jørgensen.

- Det såkaldte udsigtstårn skal ikke være et udsigtstårn, men et megamøbel. Det skal udformes, så det ikke svækker de kulturhistoriske fortællinger om området, nævnte han blandt andet.


Det skal udformes, så det ikke svækker de kulturhistoriske fortællinger om området

Flemming Risskov Jørgensen, SF


Konservatives Søren Thomsen, Socialdemokratiets Henrik Hansen, Enhedslistens Kaj Alstrup samt Radikales Poul Poulsen tog også ordet på det digitale byrådsmøde.

Annonce

Nej tak til kolos

Kaj Alstrup (EL) luftede, om man kunne forvandle megamøblet til et busstoppested - og mente, at man i stedet for et udkigspunkt på havnepladsen skulle satse på en udkigspost i toppen af det gamle rådhus.

- Jeg er ikke særlig vild med idéen, hvis der kommer en stor kolos, der fuldstændig tager udsigten fra Peter Willemoes (statuen, red). Jeg synes ikke, det (megamøblet, red.) skal fylde ret meget, bemærkede han.

Projektet er blevet beskåret i forhold til det første udkast, så det kan holde sig indenfor rammen på 20 millioner kroner. Henrik Hansen (S) var en smule bekymret for, hvad der i sidste ende kan lade sig gøre, når projektet skal sendes i udbud. Og om der i så fald skal skæres yderligere.

Multitek og ny havneplads

  • Det er WE Architecture med byMUNCH By- og Landskabsdesign, der har tegnet det projekt, der skal blive til det nye Multitek og en ny havneplads i Assens.
  • Projektet for Multiteket og havnepladsen forventes færdiggjort til fælles indvielse ultimo september 2022.
  • Lokalplanen gør det muligt at omdanne det gamle rådhus i Assens til multitek. Det skal blandt andet indeholde bibliotek, ungdomshus, administration og mødecenter samt private erhverv.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Tyv klatrede op ad lygtepæl i kolonihave: - Det må være ærgerligt at aflevere en Mors Dag-gave, der er stjålet ...

Annonce