Annonce
Lokalavisen Assens

Populær gårdbutik har udvidet sortimentet

De første hvide asparges kom til salg i gårdbutikken på Torup Bakkegård i sidste uge. her viser Helle Brejnholt Jacobsen nogle af de første asparges frem. Foto: Kim Rune

Grunden til gårdbutikken på Torup Bakkegård nord for Sandager blev lagt af ægteparret Jacobsen for 55 år siden.

Sandager/Torup: I dag vrimler det med gårdbutikker rundt om på Fyn, men gårdbutikken på Torup Bakkegård lidt nord for Sandager var faktisk en af de første af sin slags. Den kan skrive sin historie helt tilbage til 1963, da ægteparret Dorte og Jacob Jacobsen på Torup Bakkegård begyndte at vaske, klargøre og sælge asparges fra stalddøren på gårdspladsen.

I takt med at der er kommet flere og flere produkter på hylderne, er gårdbutikken blevet større og større, og i dag er butikken udvidet til også at omfatte et bredt sortiment af specialprodukter og delikatesser.

Lige nu er det asparges, der er det helt store slagnummer i gårdbutikken, men inden længe kan kunderne også se frem til at købe de første nye kartofler og jordbær i butikken.

Det fortæller Helle Brejnholt Jacobsen, der i flere år har stået for driften af gårdbutikken på Torup Bakkegård.

- Det er nye kartofler, der er dyrket i væksthus og på rigtig jord modsat kartoflerne, som importeres fra udlandet, forklarer Helle Brejnholt Jacobsen.

Senere igen fyldes butikken med rabarber, forårsløg, spidskål, ærter og rabarber.

Hvide, grønne og violette asparges er de første grøntsager fra Torup & Orelunds egne marker, der lander på hylderne i gårdbutikken, og efterspørgsel efter de unge sprøde skud er altid stor.

I køledisken findes der en tysk hvidvin, der ifølge Helle Brejnholt Jacobsen egner sig særdeles godt til at drikke til aspargesretter. Vinen - en Asparges Silvaner - er let i smagen og derfor en god ledsager til netop asparges.

Ud over et stort udvalg af grøntsager hen over foråret og sommeren kan kunderne også købe forskellige special- og gourmetprodukter i gårdbutikken på Torup Bakkegård. Foto: Kim Rune

Flere nyheder i butikken

Gårdbutikken åbnede for den nye sæson for et par uger siden, og Helle Brejnholt Jacobsen kan berette om flere nyheder i butikken i år.

- Vi har gjort lidt mere ud af at have forskelligt tilbehør i butikken. Vi har blandt andet laks fra Fanø, øl fra Ørbæk Bryggeri, sennep fra Bornholm, most fra Haarslev Møllegaard, spansk skinke og ægte fynsk rygeost fra Thrane/Kirkeby, siger Helle Brejnholt Jacobsen.

En anden nyhed er, at kunderne i denne sæson har mulighed for at købe en kop god kaffe i gårdbutikken, og hvis den søde tand også skal fodres, kan kunderne supplere med et stykke lækkert kage, der leveres af en konditor i Middelfart. Kaffe og kage kan nydes ved bænkene på gårdspladsen - når ellers vejret tillader det - og til børn og barnlige sjæle kan gårdbutikken tilbyde økologiske is fra firmaet Hansens Flødeis.

Kunderne kan betale både kontant og med Mobilepay i gårdbutikken.

- Vi vil gerne være endnu mere i gårdbutikken i år for at betjene kunderne personligt, for vi regner også med at kunne servere flere smagsprøver for kunderne, siger Helle Brejnholt Jacobsen.

Sennep fra Bornholm, laks fra Fanø, rygeost og skinke er blandt delikatesserne i gårdbutikken. Foto: Kim Rune
Helle Brejnholt Jacobsen har haft sin gang i gårdbutikken på Torup Bakkegård i mange år. Foto: Kim Rune
Torup Bakkegård har netop fået deres første hvide asparges til salg i gårdbutikken, der efterhånden handler med mange gourmetprodukter, blandt andet laks fra Fanø og øl fra Ørbæk. Foto: Kim Rune
Annonce
Lokalavisen Assens

Nu bliver de første snublesten lagt i Assens

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Katja blev sygemeldt - men er kommet stærkt tilbage: Starter i nyt job 1. juni

Lokalavisen Assens

Træthed bag vestfynsk fodboldskilsmisse: Haarby og Flemløse går hver til sit

Lokalavisen Assens

- Toiletbygningen er så ulækker, at man overhovedet ikke tør vove sig derind...

Lokalavisen Assens

Ny vej er første etape i historisk forvandling af havnen i Assens

Annonce