Annonce
Lokalavisen Assens

Poul fra Brylle har knoklet hos Albani i 40 år: Et langt liv med hårdt arbejde, grin, gode minder - og et enkelt mord

56-årige Poul Krog fra Brylle har 40-års jubilæum hos Albani, hvor han i løbet et langt arbejdsliv har været igennem lidt af hvert. Foto: André Majlund Jensen
Han startede som 16-årig i en efterårsferie og pludselig var der gået 40 år. Og han har nydt alle årene hos Albani, hvor han gennem tiden har båret flere kasketter, men størstedelen af tiden har det været hatten som ølkusk, der har siddet på ham.

Brylle: - Jeg startede bare som afløser i en efterårsferie, og nu er der gået 40 år, siger Poul Krog.

De færreste når det, nogle drømmer om det - og andre gør slet ikke.

- Det er først her på det seneste, at jeg er begyndt at tænke over det, og jeg tror ikke, at det er sunket helt ind endnu, fortsætter han.

Annonce

Lørdag den 9. oktober kunne Poul Krog fejre sit 40-års jubilæum hos Albani, hvoraf langt de fleste år er blevet brugt på at levere øl og vand som ølkusk.

Som 16-årig startede han i en efterårsferie som bydreng og postomdeler hos Albanis bryggerier i Odense. Dengang lå bryggeriet i Nørregade, og Poul Krogs arbejdsopgaver var at rende i banken med store tykke konvolutter, fordele posten og ellers hjælpe cheferne på bryggeriet med, hvad de nu måtte have brug for.

- Når jeg sådan tænker tilbage, så er det lidt voldsomt, for det var godt nok nogle voldsomme summer, jeg gik jeg rundt med dengang, fortæller Poul Krog.

Efterårsferien blev forlænget med en uge mere og før Poul Krog vidste af det, blev hver dag brug på bryggeriet.

Indtil han blev 18 år, hvor de fleste blev fyret, fortsatte han med at håndtere post og penge. Efter sin 18-års fødselsdag gik han op til direktøren og spurgte om, der ikke var noget arbejde til ham.

Direktøren ringede ned til lageret og spurgte om, der ikke var noget arbejde til Poul. Det var der ikke rigtigt, fik han at vide og lagde røret på og sagde: "- Du starter på mandag, Poul. Du møder bare op ved den store skorsten, og så finder vi noget til dig."

Det var her, at Poul startede med at levere øl blot 18 år gammel.

I anledning af at avisen kom forbi, havde Poul Krog fundet sit gamle forklæde og en Albani-kasket frem, og som siger han: "Så giver de jo ikke sådan hat til hvem som helst". Foto: André Majlund Jensen

Mordet på Vandalen

28-årige Tom Frederiksen blev skudt og dræbt den 22. september i 1990 i en port ved morgenværtshuset Ferndalen,– i daglig tale ”Vandalen” på Vesterbro i Odense, der i dag huser genbrugsbutikken "Den Lille Vandal, og som tidligere også var en tyrkisk restaurant.

Vandalens klientel var den hårde kerne med rockere og kriminelle som stamkunder. Det var ikke stedet, man gik forbi på vejen hjem fra byturen.

Gerningsmanden, den dengang 26-årige Jørgen Kjærbye Pedersen, var stukket af. Politiet var endnu ikke dukket op, da Poul Krog kom rullende ind med lastbil og skulle læsse øl og vand af.

- Det var et kvarter efter, at han var blevet skudt. Gerningsmanden var forduftet for længst, og så kunne vi se ham ligge der med en masse mennesker rundt om sig. Jeg var ikke særligt gammel, så det var noget der satte sig i mig, fortæller Poul Krog.

Mordet på Ferndale er et af de øjeblikke, som Poul Krog husker godt. Derudover husker han bryggeristrejken hos Carlsberg i 1985, hvilket betød, at de skulle løbe ekstra hurtigt hos Albani.

- Vi fik godt nok rykket nogle kasser. Vi var jo de eneste, der kunne levere øl, og folk stoppede jo ikke med at drikke, fordi der var strejke, siger Poul Krog.

Ellers er det lidt begrænset, hvad han kan huske fra sit arbejdsliv, hvis det skal være meget specifikt, for han har masser af røverhistorier, men dem holder han internt.

- Det er ikke alle sammen, der lige tåler at komme i avisen, tror jeg, griner han.

Annonce

Tillidsmand

Poul Krog beskriver arbejdsmiljøet som hårdt, da han startede,. Der var decideret mobning af dem, der ikke passede ind. Hvis man ville overleve i branchen, skulle man rette ind, ellers var det alt andet end sjovt at tage på arbejde.

Vi fik godt nok rykket nogle kasser, vi var jo de eneste, der kunne levere øl, og folk stoppede jo ikke med at drikke, fordi der var strejke

Poul Krog, chauffør og tillidsmand ved Albani

Det opdagede han hurtigt.

- Jeg er jo forholdsvis høj og var i ganske god form, og så var jeg god til at tage fat. Det rynkede de gamle lidt på næsen af, for så skulle de arbejde hurtigere.

Og det blev ikke kun ved de rynkede næser. Poul Krog fortæller, at den gamle skare godt kunne være vældigt hårde i retorikken, og i dag havde man kaldt det for mobning. Og det satte sig i Poul Krog, der siden har gjort sit for, at kolleger omkring havde det godt.

Efter eget udsagn er han god til at spotte, hvis der er noget, der går og trykker, og så lader han ikke stå til. I stedet bryder han ind og byder sig til.

- Jeg har altid haft det sådan, at det skal være sjovt at gå arbejde. Derfor har jeg også sagt, at jeg ikke ved, hvornår jeg stopper, for det gør jeg først, når jeg ikke længere kan finde glæden i at gå på arbejde, siger han.

Det har også resulteret i, at han blev tillidsmand, og det har han været det igennem nu 13 år. Et arbejde, hvor han blandt andet har stiftet bekendtskab med Arne Juhl, bryggeriarbejderen fra Fuglsang, som i folkemunde har lagt navn til Arne-pensionen - eller tidlig pension, som det officielt hedder.

Og det er da også en mulighed, han overvejer, men så igen:

Så længe det er sjovt, bliver han ved.

Til jubilæumsfesten, der blev holdt på Fangel Kro lørdag den 9. oktober, havde Poul Krog fået lavet særlige mærkater til øllene, så hver gæst kunne få en med hjem som minde. Foto: André Majlund Jensen
Poul Krog har sit eget lille arsenal af specielle øl fra sin tid på Albani. Her er det en øl fra fodboldklubben B1909's  75-års jubilæum. Foto: André Majlund Jensen
I mange år var det sådan, at der blev lavet specielle øl, som kun måtte drikkes på bryggeriet. Faktisk var det ulovligt at fjerne dem , men det er så mange år siden, at Poul Krog føler sig tryg i at have et par stykker stående i garagen. Foto: André Majlund Jensen
I anledningen af prins Joachim og Alexandras bryllup blev der fremstillet en særlig bryllupsbryg, som Poul Krog ligeledes har et eksemplar stående af i garagen. Foto: André Majlund Jensen
Annonce
Annonce
Lokalavisen Assens

Ældre og handicappede må ikke tabes i den grønne dagsorden

Annonce
Annonce
Lokalavisen Assens

Stor misforståelse om serviceloftet

Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Elev overtager kendt frisørsalon i Assens fra sin mester

Lokalavisen Assens

Sara fra Barløse kæmpede sig over franske bjergtinder: - Når det har været ekstra hårdt, tænker jeg på, at jeg har samlet penge ind

Lokalavisen Assens

Bevæget afsked: Syngedrengenes korleder skal være organist i Store Heddinge

Lokalavisen Assens

Skål! Æblekage i flydende form var et kæmpehit: Se alle billederne fra Æblefestivalen her

Lokalavisen Assens

Fynsk vinbonde gør det igen - denne gang uden sin vinmager: Nicolai vinder guld i verdens største vinkonkurrence

Lokalavisen Assens

Shasja vil knække kræften - og du er inviteret med

Lokalavisen Assens

Lars vil have ungdomshus i Assens: - Tiden er moden

Lokalavisen Assens

Får vi de sidste med?

Lokalavisen Assens

Michelle får pris for 'heltegerning': Nu skal hun og familien i Lalandia

Erhverv

Hemmelig virksomhed bygger nær ny McDonalds: 250 arbejdspladser på vej

Lokalavisen Assens

Vinhandler igen ramt af den sære skrivekløe: Mere drama i ny bog

Lokalavisen Assens

En måned til kommunalvalget: Poul Poulsen dropper valgplakaterne

Lokalavisen Assens

Kommunalvalget nærmer sig: - Det er ikke ligegyldigt, hvem du stemmer på

Lokalavisen Assens

Winie går Halloween-amok med skeletter, hekse, edderkopper og græskar: - Jeg er nok lidt barnlig...

Lokalavisen Assens

Svar på rygter og usandheder om det supplerende menighedsrådsvalg i Assens-Gamtofte sogne

Lokalavisen Assens

En stemme på Venstre er en stemme på Nye Borgerlige

Lokalavisen Assens

Ikonisk skolebygning er blevet renoveret - se resultatet, som skolen har kæmpet for i mange år

Lokalavisen Assens

John fra Assens har undervist i kampkunst i 50 år: Nu er han optaget i Hall of Fame i Sydkorea

Lokalavisen Assens

Operakoncert på Helnæs: Jesper Buhl optræder med gæster

Lokalavisen Assens

Plejesektoren i kommunen: Der er grund til bekymring og grund til at holde øje

Lokalavisen Assens

Poul fra Brylle har knoklet hos Albani i 40 år: Et langt liv med hårdt arbejde, grin, gode minder - og et enkelt mord

Annonce