Annonce
Lokalavisen Assens

Poul Nielsens cykeludlejning på Bågø er nomineret til årets bedste cykeloplevelse og -initiativ

Bågø Cykeludlejning er blandt de nominerede til Bike Island Prisen for årets cykelinitiativ. I baggrunden ses det lille kun otte meter høje Bågø Fyr. Pr-foto
Fynboerne har i løbet af foråret sat spot på de bedste og mest turistvenlige cykeloplevelser og -initiativer i deres lokalområde med indstillinger til Bike Island-prisen 2020. Og her har Poul Nielsens tillidsbaserede cykeludlejning på Bågø sikret sig en plads i det gode cykelselskab og er således blandt de fem prisnominerede, der håber på at blive trukket op af kuverten, når vinderen kåres den 18. maj.
Annonce

Bågø: - Det er da lidt af en ære, at jeg er blevet udtaget som nomineret til Bike Island-prisen. Ja, jeg kan næsten ikke forstå, at det kan passe. Men når det er sagt, så er turisterne utroligt godt tilfredse med det, jeg går og laver herovre på Bågø, siger en tydeligt overrasket Poul Nielsen.

Han begyndte at leje cykler ud til øens gæster omkring 2008. Hans datter Christina havde et par år forinden overtaget driften af gården, og så skulle Poul Nielsen pludselig finde noget andet at bruge sig tid på. Derfor indkøbte han omkring 30 cykler som siden er blevet suppleret med yderligere 20. De kan lejes af besøgende på øen for et lille beløb til vedligehold.

Der er ikke noget bookingsystem eller kontrol – man smider blot pengene i den opsatte spand. Et system som går igen på det museet Hestestalden, som Poul Nielsen har skabt, hvor turister kan se nærmere på gamle køkkenredskaber og landbrugsmaskiner fra Bågø.

- På museet kan turisterne også spise deres madpakke eller smide nogle mønter i spanden i bytte for en kop kaffe eller en is, fortæller Poul Nielsen, som også arrangerer guidede ture på Bågø i traktor med lukket vogn.

Bike Island Prisen 2020 kårer de bedste tiltag indenfor cykelturisme på Fyn og i Øhavet. Det er et vigtigt led i bestræbelserne for at udleve Bike Island Fyns ambition om at blive Nordeuropas foretrukne cykeldestination.

- Med Bike Island-priserne ønsker vi at hylde dem, der er med til at skabe cykeløen Fyn – lige fra det dybt professionelle og cykelvenlige overnatningssted til den lokale ildsjæl, der tager imod cykelturisten med smil og gode råd til den bedste cykelrute. Det er nemlig ikke noget, nogen af os kan gøre alene. Vi håber, at uddelingen af Bike Island-priserne kan være en inspirationskilde og motivationsfaktor for nye aktører indenfor cykelturisme på Fyn, siger Laura Raidla, chef for Bike Island Fyn - Destination Fyns cykelturismeindsats.

Det er da lidt af en ære, at jeg er blevet udtaget som nomineret til Bike Island-prisen.

Poul Nielsen, Bågø

Annonce

Investeret i 50 cykler

Når Poul Nielsen er blandt de nominerede, skyldes det, at han - som en af indstillingerne beretter – er en initiativrig øbo, som har gjort virkelighed af sin gode idé om at tilbyde cykler til Bågøs turister til en god pris ved selv at investere i omkring 50 udlejningscykler.

Poul Nielsen er i kategorien Bedste Cykeloplevelse og -initiativ oppe imod fire andre stærke kandidater til prisen – nemlig Krarup Friluftsråds naturområde ”Oasen”, cykelguiden Børge Pedersen fra Nordfyn, Frank Institute of Sports i Odense og cykelture arrangeret af Ældre Sagens lokalafdeling i Nyborg-Ullerslev.

Der er også spænding omkring uddelingen af Bike Island Fyns anden pris, som er for Bedste Cykelovernatning. Her er Bogense Strand Campings ALOHA CAMP, Feriepark Langeland – Emmerbølle Camping og Danhostel Svendborg nomineret sammen med Andelen Guesthouse og Glamsbjerghus.

I begge kategorier udnævnes vinderen af Bike Island Fyn-prisen den 25. maj 2020.

Artiklen er blevet til i et samarbejde med Destination Fyn

Tidligere landmand Poul Nielsen er blevet nomineret til en fornem cykelpris. Privatfoto
Det er nemt at tage færgen til Bågø, hvor gæsterne har mulighed for at leje cykler. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Ændringer hos kirken

Annonce