Annonce
Lokalavisen Assens

Prisbelønnet film fik gallapremiere i købstad: Ingrid fra Brylle fik stor gensynskrammer af Flora Ofelia

Der var stor gensynsglæde blandt de medvirkende i filmen 'Du som er i himlen', da der mandag aften var gallapremiere på den prisbelønnede film i Tobaksgaarden i Assens. I midten er det filmens hovedrolleindehaver Flora Ofelia Hofmann Lindahl, der giver et stort gensynskram til Ingrid Thunbo Ilskov fra Brylle. Foto: Alex Tran

Mandag aften var der gallapremiere i Tobaksgaarden i Assens på filmen 'Du som er i himlen'. Den fandt sted midt i valgkampens slutspurt, og flere kandidater til kommunalvalget om en uge havde sneget sig med til arrangementet.

Tobaksgaardens kulturchef Lasse Tajmer og kulturhusets formand Søren Edlefsen forsøger begge at få en plads i byrådssalen i Assens - og den slags kan som bekendt gå to veje. Også Henrik Mott Frandsen (V) og Lars Kolling (DF) og Pia Offer Madsen (V) var mødt op til premieren.


16-årige Flora Ofelia Hofmann Lindahl har hovedrollen som den unge pige Lise, der må tage sig af sine mindre søskende. Mange vil sikkert huske hende som vinder af MGP 2015 med sangen 'Du Du Du', men siden har hun medvirket i filmen 'Landet af glas' og lagt stemme til tegnefilmen 'Den magiske juleæske'.

Annonce

Hun kendte ikke så meget til Fyn, inden optagelserne gik i gang på Hjemstavnsgården i Gummerup for halvandet år siden.

- Det har været en vildt krævende rolle at spille, for optagelserne fandt sted over fem uger i træk, hvor vi boede på Boltinggaard Gods. Men det har også været sjovt at være med til, sagde Flora Ofelia Hofmann Lindahl, der går i 1. g på Sankt Annæ Gymnasium og snart skal i gang med optagelserne til en ny film i Ungarn.

Lasse Helner og Mathilde Bondo holder stadig om og ved hinanden. Foto: Alex Tran


Lasse havde taget sin Mathilde med - eller også var det omvendt. Lasse Helner og Mathilde Bondo har dannet musikalsk duo i 46 år, og der er stadig bud efter Lasse & Mathilde i forsamlingshuse, kirker, kulturhuse og festivaler rundt om i riget. Parret, der i flere år boede på Billeskov Gods, har tidligere lavet musik til nogle af Film Fyns mange produktioner.

Lasse Helner udsendte for et halvt år siden albummet 'Over the hill – still got the thrill', som han sammen med sit band skal på turné med til foråret.

- I slutningen af marts skal vi spille i Tobaksgaarden, fortalte Lasse Helner, der for efterhånden mange år siden brugte alle sine lommepenge på at købe skiffleplader nede hos fru Gørvild hjemme i barndomsbyen Aarup.


Manuskriptforfatter og instruktør Tea Lindeburg var kommet til Assens direkte fra sin faste bopæl i USA. 'Du som er i himlen' er hendes spillefilmsdebut, og den blev optaget midt under corona-krisen. Den udfordring klarede alle flot.

- Vi gjorde særligt meget for at passe på de ældre skuespillere som Kirsten Olesen og Lisbet Dahl under optagelserne. De måtte for alt i verden ikke blive smittede, forklarede Tea Lindeburg.


Ingrid Thunbo Ilskov fra Brylle var med sine forældre Ole og Ann-Alicia Thunbo Ilskov til gallapremiere i det vestfynske kulturhus, der i disse dage har eksisteret i 17 år.

Selv om Ingrid Thunbo Ilskov kun er ni år, er 'Du som er i himlen' den tredje film, hun medvirker i. Ingrid Thunbo Ilskov har haft en central rolle i filmen 'Mødregruppen' fra 2018, og hun var også med i 'Retfærdighedens Ryttere' fra 2020.

- Jeg har også lige været med i en reklame for Synoptik, fortalte Ingrid Thunbo Ilskov, der gerne vil lave endnu flere film i fremtiden.

I 'Du som er i himlen' kan Ingrid Thunbo Ilskov ses i en rolle som tvilling sammen med 10-årige Alfred Røssel Læsø fra Odense.

- Jeg skulle sørge for at møde op til optagelserne med beskidte negle, og jeg måtte heller ikke komme i bad. Det syntes jeg var ret underligt, sagde Ingrid Thunboe Ilskov, der glædede sig meget til at se filmen i Tobaksgaardens biografsal.


Film Fyns altid veltalende og veloplagte formand Klaus Hansen kunne berette om stor aktivitet hos den regionale filmfond, der modtager økonomisk støtte fra de fleste fynske kommuner og støtter udviklingen og produktionen af danske spillefilm andre produktioner.

Siden starten i 2003 har Film Fyn støttet 140 filmproduktioner.

Klaus Hansen havde ikke set en eneste minut af premierefilmen på forhånd.

- Det er meget sjældent, det sker, men her blev man altså enige om, at filmen skulle ses først i biografen, forklarede Klaus Hansen.

Fire unge aktører fra filmen 'Du som er i himlen'. Fra venstre er det Anna Olivia Øster Coakly, Alfred Røssel Læsø, Ingrid Thunbo Ilskov og Villads Falk Røygaard. Foto: Alex Tran
Instruktør Tea Lindeburg, hovedrolleindehaver Flora Ofelia Hofmann Lindahl og skuespiller Ida Cæcilie Rasmussen var til gallapremiere i Tobaksgaarden. Foto: Alex Tran
Kristine Lawaetz Lyngbo, direktør i Udvikling Assens, sammen med datteren Mia og sin mand Ole Lawaetz Olesen. Foto: Alex Tran
Gallapremiere i Tobaksgaarden. Foto: Alex Tran
9-årige Ingrid Thunbo Ilskov fra Brylle er allerede en erfaren skuespiller. 'Du som er i himlen' var hendes tredje film. Her er hun sammen sin far Ole Ilskov. Foto: Søren Plovgaard


Annonce
Annonce
Lokalavisen Assens

Testkapaciteten udvides: Nyt kvikteststed åbner i Assens

Annonce
Annonce
Lokalavisen Assens

En kæmpe stor tak

Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Velkommen til Willemoes Plads og Kulturkajen

Lokalavisen Assens

SF i Assens: Lyt til vælgerne

Lokalavisen Assens

Det er slet ikke nok: Borgmester i stort opråb om mangel på tests - kommuner som Assens står dog næppe forrest i køen

Lokalavisen Assens

Stor donation til museet Toldstrups Hus

Lokalavisen Assens

Et radikalt børneløfte

Lokalavisen Assens

Klumme: 'Vi skal jo huske, at der skal en smule skidt og virus til for, at vi kan opretholde et godt immunforsvar'

Lokalavisen Assens

Butiksfolk holder vejret: Her er de klar til at give årets store julefest 'fuld skrald', hvis smittetallet ikke eksploderer

Lokalavisen Assens

Lokalavisen Assens beklager: Omslaget på denne uges avis er en valgannonce - og ikke journalistik

Lokalavisen Assens

Liv i landsbyen: Så fik Trunderup også en hjertestarter

Lokalavisen Assens

Det er bælgmørkt - men om tre uger går det mod lysere tider...

Lokalavisen Assens

Prisbelønnet film fik gallapremiere i købstad: Ingrid fra Brylle fik stor gensynskrammer af Flora Ofelia

Lokalavisen Assens

Hanne forlod sit gode job for to år siden og åbnede grill: - Jeg har ikke fortrudt et eneste sekund...

Lokalavisen Assens

Er Jordbassinerne forurenet?

Lokalavisen Assens

Det rene bløb: I Haarby hedder borgmesteren Andreas

Lokalavisen Assens

Bosætning og omsætning er vejen – ikke kreativ regnskabsteknik

Lokalavisen Assens

Slut med fitnesscenter i Assens: Kenneth lukkede og slukkede hos Fitness World

Lokalavisen Assens

Et holdbart løft af velfærden

Lokalavisen Assens

Juletræstænding og nisseløb i Assens er aflyst

Lokalavisen Assens

Jordbassiner, arbejdspladser og handelsliv

Lokalavisen Assens

Assens er landets største græskarkommune

Lokalavisen Assens

Nu åbner Stationsgrillen i Glamsbjerg: Linda og Tina er klar med pølsemix, burgere og pomfritter

Annonce