Annonce
Lokalavisen Assens

Rekordresultat hos Assens Fjernvarme: Sænker nu varmeprisen med 12 procent i 2022

Assens Fjernvarme tog sidste år sin nye solcellepark i brug. Foto: Assens Fjernvarme
Året er gået bedre end forventet, og virksomheden spår et historisk stort overskud på flere end 10 millioner kroner. Forbrugerne kan i år se frem til at spare 12 procent på varmeregningen.

Assens:  I november sidste år kunne Assens Fjernvarme meddele sine kunderne, at de ikke behøvede at frygte stigende fjernvarmepriser på baggrund af den uro, der i længere tid har hersket på energimarkederne.

Budskabet fra Assens Fjernvarme til brugerne var tværtimod, at prisen på fjernvarme vil falde med 10 procent i 2022. Nu er der endnu bedre nyheder på vej til Assens Fjernvarmes 3450 forbrugere, idet varmeprisen reduceres yderligere, så den samlede reduktion i 2022 kommer til at lyde på 12 procent. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Assens Fjernvarme.

- Medierne har i 2021 berettet om, at husstande opvarmet med olie, naturgas, el-paneler og varmepumper kan imødese vilde prisstigninger på op til 10-15.000 kroner årligt. Tendensen tegner til at fortsætte i 2022, hvilket jo er yderst alvorligt for de berørte familier, siger Assens Fjernvarmes formand Søren Edlefsen.

Annonce

Han oplyser, at opvarmning af et såkaldt standardhus på 130 kvadratmeter og et forbrug på 18,1MWh kommer til at koste 9496 kroner årligt inklusive moms, når man er tilsluttet fjernvarmenettet.

Nyt produktionskoncept

Assens Fjernvarme har i 34 år udelukkende produceret fjernvarme og strøm baseret på CO2-neutrale bæredygtige brændsler. Sidste år Assens Fjernvarme et nyt produktionskoncept bestående af solceller, vindmølle, biomassekraftvarme og en stor industriel varmepumpe.

- En væsentlig årsag til årets gode resultat er vores anlægskoncept. Det er særdeles fleksibelt og baserer sig på tanken om sektorintegration, hvilket muliggør at vi kan udnytte, at elpriserne til tider er meget høje eller lave, alt efter om der er vind til landets vindmøller eller ej. Konceptet indebærer, at varmeprisen kan holdes lav og stabil. Vi har i bestyrelsen valgt at anvende årets gode resultat til dels at nedsætte prisen det kommende år samt afskrive ekstraordinært på de nye anlæg. Vi har for vane ikke at bruge penge, før vi har tjent dem, og med tiltaget følger vi Energistyrelsens anbefaling om at stabilisere fremtidige varmepriser, forklarer Søren Edlefsen.

Assens Fjernvarme har foretaget en millioninvestering i et nyt fjernvarmeanlæg, der omfatter en stor solcellepark og en ny varmepumpe. Her ses Assens Fjernvarmes formand Søren Edlefsen foran solcelleparken på Stejlebjergvej.  Foto: Sandra Goldek

Energistyrelsen gav i oktober tilsagn om et tilskud på 24,5 millioner kroner til etablering af en transmissionsledning fra Assens til Aarup samt tilslutning af de landsbyer, der ligger på transmissionsledningens vej.

Såfremt projektet møder tilstrækkelig opbakning, vil det ny fjernvarmeområde kunne tilføje nuværende yderligere 2000 forbrugere, som primært anvender fossile brændsler.

- Jeg håber, at forbrugerne i de ny områder bliver overbeviste om, at grøn omstilling og lave varmepriser sagtens kan forenes, og at de indtænker klimaaspektet i deres overvejelser om at tilslutte sig fjernvarme fra Assens. Vi har alle et ansvar overfor de kommende generationer til at udfase fossile brændsler hurtigst muligt, siger Søren Edlefsen.

Vi har i bestyrelsen valgt at anvende årets gode resultat til dels at nedsætte prisen det kommende år samt afskrive ekstraordinært på de nye anlæg

Søren Edlefsen, formand for Assens Fjernvarme
Annonce
Lokalavisen Assens

Jenny fra Aarup nomineret til to filmpriser for sin musik: Jeg kommer til at græde snot, hvis jeg vinder

Annonce
Lokalavisen Assens

Assens Håndboldklub tilbage på fynskortet: Startede over en øl og en mümmelmann en lørdag eftermiddag

Annonce
Lokalavisen Assens

Eva vandt 3000 kroner - som skal bruges på nyt undertøj: - Det er så skønt at have noget lækkert på inderst inde

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Ærli' snak: Gourmetvirksomhed i Haarby laver 'Danmarks Flødebolle' og forærer 25.000 kroner til et godt formål

Lokalavisen Assens

Ny formand valgt efter interne stridigheder: Ung historiker i spidsen for SF-Assens

Billund Ugeavis

ABC Lavpris vil dække kundernes behov for alle dagligvarer - den formel har fungeret i 40 år

Lokalavisen Assens

Tøndesauna, cirkelbro og kyssebænk: Borgermøde om Assens Strandbad

Lokalavisen Assens

Kæmpe ordre på flydende bus er i hus: Assens Skibsværft skal bygge hybridfærge til Grønland

Lokalavisen Assens

Fyns nyeste McDonald's har endelig åbent: - Vi måtte afvise kunder allerede ved generalprøven

Kerteminde Ugeavis

Ambitiøst mål: Vi vil prøve at dele julehjælp ud til endnu flere

Lokalavisen Assens

U19-piger i 1. division: Vild håndboldsøndag i Salbrovadhallen

Lokalavisen Assens

Lun besked til forbrugerne: Varmeværk holder priserne i ro

Lokalavisen Assens

Ikke mere højvande: Havnen i Assens atter åben for trafik

Lokalavisen Assens

Nu kan du igen hente pakker i Glamsbjerg: PostNord rykker ind hos Shell

Lokalavisen Assens

Store huller: Umuligt at parkere i Å...

Annonce