Annonce
Lokalavisen Assens

Sådan bliver du berørt af nedlukningen af Assens Sogn: - Alle borgere opfordres til at blive testet for covid-19

Legepladser i flere boligområder er spærret af, og der er også sat plakater op i opgange - både på dansk, engelsk og arabisk. Foto: Daniel Kofoed
Assens Sogn er fra mandag nedlukket som følge af en for høj covid-19-smitte. Og smitten er fortsat stigende.

Assens: Fra mandag er Assens Sogn ramt af nedlukning - blandt andet som følge af et incidenstal, der er mere end 400 smittede borgere pr. 100.000 indbyggere.

Søndag oplyser Assens Kommune, hvordan man vil knække smittekurven, hvor Peter Willemoesskolen har været ramt af et såkaldt mikroudbrud, og hvor man efterfølgende har nedlukket skolen og sat ind med tolk og opsøgende arbejde i boligområderne Korsvang, Østervang, Solvænget og Kildensmindevej.

- Alle borgere i Assens Sogn opfordres til at blive testet for covid-19 mindst én gang i den kommende uge, opfordrer kommunen i en pressemeddelelse, hvor man uddyber, at nedlukning, direkte information og dialog med borgerne samt udvidede testmuligheder skal få smitten under kontrol - og bragt ned.

Annonce

- Vi kan se, at antallet af smittede lige nu fortsat stiger i Assens Sogn. Derfor gør frivillige beboere, medarbejdere fra Peter Willemoesskolen og dagtilbuddene samt Blå-Veste-medarbejdere fra Styrelsen fra Patientsikkerhed lige nu et stort arbejde med at gå fra dør-til-dør i de berørte områder for at gå i dialog med beboerne, siger borgmester Søren Steen Andersen (V) i pressemeddelelsen.

- Jeg vil kraftigt opfordre alle borgere i Assens Sogn til at lade sig teste, se så få som muligt – og at gå isolation, hvis man konstateres positiv med covid-19, understreger han.


Vi kan se, at antallet af smittede lige nu fortsat stiger i Assens Sogn

Søren Steen Andersen, borgmester


Det lukker ned

Han bemærker, at opfordringen om test også gælder børn, da det hovedsageligt er børn og unge, som er smittede.

Det er Peter Willemoesskolen, den private Strandmølleskolen, Museum Vestfyn, Musikskolen, Arena Assens samt Assens Bibliotek, der lukker ned. Dog er det muligt at afhente materiale fra biblioteket via click og collect.

Desuden lukker alle lokaler, hvor der udøves indendørs idræts-, fritids- og foreningsaktiviteter. Udendørs fritidsaktiviteter er undtaget.

Dagtilbud og dagpleje vil fortsat være åbne. Kommunen opfordrer forældre til at beholde børnene hjemme, hvis det er muligt. Der er fortsat nødpasning på skolerne. Sårbare elever må gerne komme i skole.

Assens Kommune oplyser, at borgere gerne må bevæge sig ind og ud af sognet. Sundhedsmyndighederne opfordrer desuden til, at flest mulige arbejder hjemmefra - det gælder både offentligt og privat ansatte.

Annonce

Nyt teststed fortsætter

Kommunen fortsætter med at benytte sms-kæder med opfordring om at lade sig teste og generelt undgå smitte.

Der er i uge 17 og 18 mulighed for at blive testet alle dage ved teststedet på det gamle rådhus i Willemoesgade. Desuden er et nyt teststed på Peter Willemoesskolen oprettet, hvor der mandag er mulighed for PCR-test, mens der fra tirsdag og frem tilbydes kviktest med en åbningstid fra 8.30 til 20.

Teststedet på skolen løber foreløbig frem til og med søndag 9. maj.

Assens Sogn opfylder i øjeblikket alle tre krav, der gælder for en automatisk nedlukning. Kriterierne lyder:

  • Incidensen i et sogn overstiger 400 smittede pr. 100.000 borgere pr. uge.
  • Der er registreret flere end 20 smittetilfælde i alt de seneste syv dage. 
  • Positivprocenten er på 2 procent eller mere.


Ifølge Assens Kommune har sognet et incidenstal på 546,15, og der er 31 smittetilfælde de seneste syv dage. Positivprocenten ligger på 2,7.

Når minimum én af ovenstående kriterier ikke har været opfyldt i syv dage, ophæver man nedlukningen den følgende dag, oplyser kommunen.

Hvad vil du vide?

Hvad vil du gerne vide om nedlukningen af Assens Sogn?

Er der noget, du undrer dig over og/eller savner svar på?

Tip os gerne på dako@fyens.dk - eller via hjemmesiden https://spoerg.fyens.dk/assens/.

Så kigger vi på det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Tyv klatrede op ad lygtepæl i kolonihave: - Det må være ærgerligt at aflevere en Mors Dag-gave, der er stjålet ...

Annonce