Annonce
Lokalavisen Assens

Samba i Assens vender tilbage til august

Foreningen Liv i Assens har sat sambaen på plakaten igen i Assens. Forleden var der sambamøde på Peter Willemoesskolen i Assens, hvor dette farvestrålende foto stammer fra. Bagerst fra venstre er det Lasse Tajmer, Søren Edlefsen og Per Helding Madsen. Midt i fra venstre: Thomas Lykkegaard Pedersen, Anette Lykke, Charlotte Jorck Heide-Jørgensen, Pia Johansen og Mogens Lykke Olsen. Forrest fra venstre sidder Anne Katrine Leth Rehn, Brita Leth Rehn og Berit Enevoldsen. Foto: Anja Madsen
Sambaoptoget er tilbage i Assens efter ti år. Peter Willemoesskolen bliver en vigtig aktør.

Assens: Coronaen kom i år i vejen for sambaens genfødsel i Assens. Men nu gøres der et nyt forsøg på at skabe et farverigt og interessant arrangement i byen næste år. Nærmere bestemt lørdag den 28. august.

Foreningen Liv i Assens, der sidste år modtog cirka 600 kostumer, der har været deponeret i kasser, siden sambaen lukkede ned, kunne først på året melde ud, at Peter Willemoesskolen fremover ville blive en vigtig aktør i samba-projektet.

Og det er et forhold, der glæder skoleleder Per Helding Madsen.

- Børnene her på skolen har så mange kvaliteter, at jeg hurtigt kunne se, at det kunne blive godt for eleverne at blive en del af samaben. Vi lægger gerne skole til, når deltagerne skal øve, og når gæsterne skal overnatte. Det kan kun blive sjovt, og jeg kan allerede se eleverne have ild i øjnene. Senere må andre gerne professionalisere sambaen, men her på skolen lægger vi ud med at binde samaben sammen med en emneuge om Brasilien, siger Per Helding Madsen.

Søger frivillige

Samba i Assens foregik i mange i en tæt symbiose med musikfestivalen Sommerrock i Assens, men efter det lukkede i 2008, tabte også Samba i Assens lidt flyvehøjde, og i foråret 2011 besluttede et sambaudvalg, at man ønskede at trække sig som arrangør.

Mogens Lykke Olsen fortæller, at Liv i Assens gerne ville have flere frivillige hænder med i planlægningen af samba-arrangementet.

- Vi søger hænder til for eksempel sortering af dragter, sminkning, nattevagter på skolen, hvor de udenbys gæster skal overnatte, siger Mogens Lykke Olsen.

Sambaoptoget næste år vil bevæge sig gennem byens gader og slutte med et større arrangement i Tobaksgaardens gård.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Flere gratis intimkoncerter

Annonce