Annonce
Lokalavisen Assens

Se billederne: Landskendte syngedrenge gav demensramte én på opleveren

Otte medlemmer af det landskendte kor, Syngedrengene, gav demensramte beboere i Bofællesskabet på Skelvej i Assens en stor oplevelse. Foto: Daniel Kofoed.
Annonce

Assens: - Hallo, kan I høre noget, spørger korleder Finn Pedersen fra Syngedrengene ind gennem vinduerne på klem til de demensramte beboere på Bofællesskabet Skelvej i Assens.

Herefter tager otte drenge fra det landskendte kor fra Vor Frue Kirke i Assens opstilling i en halvcirkel, og kort tid efter begynder den noget anderledes koncert, der foregår med god afstand.

Både mellem Syngedrengene, men især til beboerne, der på grund af smitterisiko er forskanset indenfor som følge af myndighedernes retningslinjer og instrukser på området for at undgå covid-19.

Den ene havedør bliver dog på et tidspunkt åbnet op, så personalet kan forevige koncerten med billeder eller video, og beboerne bedre kan få sangstemmerne indendørs.

Der bliver både sunget "Jeg ved en lærkerede", "I østen stiger solen op", "Den danske sang er en ung blond pige" med flere.

Korleder Finn Pedersen fortæller, at Syngedrengene ikke har været samlet i seks-syv uger, og den interimistiske udendørskoncert er en kærkommen lejlighed til både at sprede glæde, men også at holde stemmebåndene ved lige.

- Så slår vi to fluer med et smæk. Vi viser, at der er nogen, der tænker på dem (de ældre, red.). Vi har været lagt helt ned, da vi ikke har kunnet være i vores lokaler, så vi glæder os virkelig til, at det hele åbner op igen. Vi glæder os sindssygt meget, understreger korlederen.

Syngedrengene har indtil nu ikke mødtes online til eksempelvis øvetimer.

- Det kan aldrig blive det samme, når man sidder bag en computer hver for sig, siger Finn Pedersen.

Koret er normalt på et halvt hundrede medlemmer, men der mødte kun otte op plus korleder, så man er sikker på at kunne holde sig under grænsen for forsamlinger på - i skrivende stund - maksimum 10 personer.

Der blev både sunget "Jeg ved en lærkerede" og "I østen stiger solen op", da Syngedrengene gav en udendørs koncert. Foto: Daniel Kofoed.
To fluer med et smæk. En gruppe syngedrenge fra Assens fik trænet stemmerne, mens de spredte glæde. Foto: Daniel Kofoed.
Syngedrengene indtog en lille baggård i Bofællesskabet på Skelvej, hvor beboerne var linet op bag vinduerne - på sikker afstand. Foto: Daniel Kofoed.
Det var koncert med god afstand. Foto: Daniel Kofoed.
De har ikke øvet i seks-syv uger, så koncerten kom belejligt. Foto: Daniel Kofoed.
De berømte Syngedrengene fra Assens gav koncert. Foto: Daniel Kofoed.
De berømte Syngedrengene fra Assens gav koncert. Foto: Daniel Kofoed.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Netto kommer til Skallebølle

Annonce