Annonce
Lokalavisen Assens

Se de flotte fotos: Ny forsyningspark og kæmpe solcellepark

Kranerne har rejst sig på byggepladsen ved den nye forsyningspark ved Fåborgvej og Egebjergvej i Assens. Foto: Jørn Damgaard

Assens: Jørn Damgaard fra Køng har i mange år haft fotografering som sin store hobby, og nu er han også begyndt at tage billeder med sin drone.

Forleden havde Jørn Damgaard dronen oppe i området omkring Fåborgvej, Stejlebjergvej og Egebjergvej i Assens, hvor der for tiden er stor byggeaktivitet.

Assens Forsyning er i færd med at opføre den nye forsyningspark, og for enden af Stejlebjergvej rejser der sig i øjeblikket en stor solcellepark på 50.000 kvadratmeter.

Annonce

Solcelleparken opføres af Assens Fjernvarme og kommer til at bestå af ikke færre end 12.000 paneler på hver en halv gange to meter.

De skal producere strøm til en ny 7,2 megawatt varmepumpe, der skal sættes op i den tidligere træpillefabrik, som nu tilhører fjernvarmeværket, så der snart kan sendes endnu mere grøn varme og strøm ud til fjernvarmeværkets 3400 forbrugere.

Assens Forsyning A/S er i gang med at samle alle sine vandrelaterede aktiviteter på et område mellem Egebjergvej og Fåborgvej i den østlige del af Assens.

Her opføres der vandværk, rense- og biogasanlæg, kontrolcenter, værksted, lager og administrationsbygning.

Det nye anlæg skal selvfølgelig være energieffektivt og miljøvenligt. Derudover har Assens Forsyning en vision om at gøre anlægget til et udstillingsvindue til omverdenen, hvor andre selskaber og virksomheder kan hente inspiration til, hvordan moderne håndtering af spildevand mest hensigtsmæssigt finder sted.

Assens Fjernvarmes solcellepark set fra øst mod vest. Foto: Jørn Damgaard


Assens Forsyningspark. Foto: Jørn Damgaard


Assens Forsyningspark. Foto: Jørn Damgaard


Assens Forsyningspark. Foto: Jørn Damgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Tyv klatrede op ad lygtepæl i kolonihave: - Det må være ærgerligt at aflevere en Mors Dag-gave, der er stjålet ...

Annonce