Annonce
Lokalavisen Assens

Se videoen: 'Lille Johannes' fik syngende velkomst - 110 ansøgere vil gerne køre børnehavebus

Over 100 personer vil gerne ansættes som kombineret pædagogmedhjælper og buschauffør. Gummerup Private Vuggestue og Børnehave er ved at løbe tør for plads og har derfor købt en ombygget bus, der skal fungere som rullende børnehavestue. Onsdag trillede bussen "Lille Johannes" første gang ind på børnehavens p-plads, og det gik ikke stille for sig.

Gummerup: En stor nyhed trillede under stor ståhej ind i Gummerup onsdag formiddag. Til lyden af 50-60 børnehave- og vuggestuebørn, der sang "Hjulene på bussen" og "Vores buschauffør kan ikke køre bus", trillede en 12 meter lang ombygget bus ad Byvejen og ind på Gummerup Private Vuggestue og Børnehaves nye busparkeringsplads.

Den private institution er ved at løbe tør for plads og har derfor købt bussen "Lille Johannes", som har kørt sine første 300.000 kilometer i Norge. Nu skal den bruges som rullende børnehavestue.

- Jeg synes, den er flot. Den har nogle flotte farver, konstaterer seksårige Silje Frimodt efter at have nærstuderet bussen indvendig sammen med 30 andre børnehavebørn.

Annonce

- Det sejeste er, at man kan lave sæderne om til senge, tilføjede hun.

30 par sko på en parkeringsplads - og lige så mange børn indenfor i bussen, som blev både udforsket og tændt første gang onsdag. Den allerførste tur ud på vejene bliver uden børn. Foto: Lærke Bjørn Bang

Silje Frimodt er ikke ene om at synes, at "Lille Johannes" er sej. For nylig slog den private institution en stilling som kombineret pædagogmedhjælper og buschauffør i børnehaven op. Institutionsleder Hanne-Dorthe Frimodt har modtaget 110 ansøgninger til stillingen.

- Det er mange, konstaterer hun.

Fedt og anderledes

Foreløbig har institutionen én chauffør til bussen, den 24-årige pædagog Katcha Brøndum Nielsen, som har arbejdet i Gummerup Private Vuggestue og Børnehave i et år og netop er vendt hjem fra et seks ugers uddannelsesforløb i Kolding, som betyder, at hun nu må køre børnehavebussen eller en hvilken som helst anden bus i erhvervsøjemed.


Det er fedt og anderledes.

Katcha Brøndum Nielsen, pædagog og buschauffør


24-årige Katcha Brøndum Nielsen har som den foreløbigt eneste medarbejder taget buskørekort, men i alt kommer tre medarbejdere til at kunne køre børnehavebussen. Foto: Lærke Bjørn Bang

- Min første tanke var, at det er et stort ansvar at køre med så mange børn, fortæller Katcha Brøndum Nielsen, som ikke desto mindre sagde ja med det samme, da Hanne-Dorthe Frimodt spurgte, om hun var interesseret.

- Det er fedt og anderledes, fortæller hun om sine foreløbige erfaringer, som endnu ikke involverer børn i bussen.

Først skal hun og "Lille Johannes" lære hinanden at kende, og derefter går turen ud i nærområdet med børnene, for eksempel til legepladsen Galaksen i Nårup, hvor der er god plads til den 12 meter lange bus, lyder det.

"Lille Johannes" har plads til 24 børn og skal primært bruges i børnehaven.

50-60 børn fra Gummerup Private Vuggestue og Børnehave bød bussen "Lille Johanne" velkommen onsdag formiddag. Foto: Lærke Bjørn Bang
Seksårige Silje Frimodt glæder sig til at komme på tur med børnehavebussen. Foto: Lærke Bjørn Bang
Hanne-Dorthe Frimodt, leder af Gummerup Private Vuggestue og Børnehave, fortæller, at 110 personer har søgt en nyligt opslået stilling som pædagogmedhjælper med buskørekort. Foto: Lærke Bjørn Bang
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Tyv klatrede op ad lygtepæl i kolonihave: - Det må være ærgerligt at aflevere en Mors Dag-gave, der er stjålet ...

Lokalavisen Assens

93-årige 'Mor Karen' blev overrasket med stor buket på Mors Dag: - Hun er mor til syv, bedstemor til 18 og oldemor til 21

Annonce