Annonce
Lokalavisen Assens

Sejlbåd kom i havsnød

Redningsmandskab fra Marinehjemmeværnet i aktion ved den nødstedte sejlbåd ved Aborg Strand. Foto: Ole Gundersen
Marinehjemmeværnets båd MHV 817 Partisan måtte i aktion i Lillebælt forrige lørdag, da en sejlbåd fik motorstop i hård vind.
Annonce

Aborg: Ole Gundersen fra Assens har sommerhus ved Aborg Strand, og så er han også glad for at fotografere.

Den kombination var forrige lørdag garant for, at Ole Gundersen ikke behøvede at tænde for fjernsynsapparatet for at blive underholdt. For på Lillebælts blå bølger skete der noget, der i flere timer tiltrak Ole Gundersens opmærksomhed - og også undren.

- Ud på aftenen fik jeg øje på en sejlbåd, der kom sejlende ud for mit sommerhus ved Aborg Strand, og jeg kunne hurtigt se, at det ikke så godt ud for sejlbåden og dens besætning, der var kommet i havsnød, fordi motoren var gået ud. Det var temmeligt lavvandet den dag, og det blæste 17 sekundmeter, fortæller Ole Gundersen.

Hans nabo ringede til Værnsfælles Forsvarskommando - det tidligere Søværnets Operative Kommando (SOK) - som sendte Marinehjemmeværnets hurtiggående båd MHV 817 Partisan ud til den nødstedte sejlbåd, der nu lå for sejl i Aborgbugten.

- For mig at se lignede det, at det var nogle meget uprøvede sejlere, der var ombord i båden, siger Ole Gundersen, som satte kikkerten for øjet og begyndte at fotografere begivenheden.

Redningsmandskabet på MHV 817 Partisan fik lagt en tender ud, og efter nogen tid lykkedes det endelig at få en trosse ombord i sejlbåden. Men så går der ifølge Ole Gundersen noget galt.

- Marinehjemmeværnets båd sejler rundt om sejlbåden, og så sker der det, at MHV 817 Partisan pludselig får viklet tovværket ind i egen båd, og der opstår også problemer med bådens anker, forklarer Ole Gundersen, der syntes at hele redningsaktionen blev grebet noget klodset an.

Redningsaktionen sluttede klokken 23, og den nødstedte sejlbåd blev lagt op ved strandbredden ved Aborg.

Ikke alt gik helt efter planen under redningsaktionen, mener Ole Gundersen, der fulgte begivenheden fra sit sommerhus ved Aborg Strand. Foto: Ole Gundersen
Annonce
Annonce
Lokalavisen Assens

Bryllup

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce