Annonce
Lokalavisen Assens

Ser du også lyset?

Annonce

Uvished, spekulationer og konkurser. Verden er vendt på vrangen, stadigvæk. Gode mennesker mister jobs, virksomheder og familieliv. Dårlige mennesker det samme. Vi er alle i samme båd, og så alligevel ikke. Overskuddet er individuelt, økonomiske forudsætninger forskellige. Brancher påvirket af kræfter, vi ikke kan kontrollere.

2020 blev ikke, hvad vi forventede. Lige som man synes, solens stråler atter trænger igennem og kan anes, nærmer de mørke skyer sig igen. Vi kan næsten mærke, hvordan isolationen kommer snigende. Mange tynde tråde knækker også nu, nøgler drejes om. Det gør ondt.

Min familie og omgangskreds er ingen undtagelse, flere står uden arbejde, og det virker fristende at give op og fortabe sig til håbløshedens mørke. Men det der er så smukt ved mørke, er lys. Det kan vi alle få øje på, og det skinner så meget klarere i mørke. Forleden blev jeg forblændet af lyset.

Jeg har svært ved ikke at være trist på vegne af de mange virksomheder, der lider lige nu. Medfølelsen sidder helt inde i maven, særligt når mennesker, jeg elsker, rammes. Min kusine, Mia, der altid har kæmpet bravt for at arbejde i en modeindustri, der gennem årene har trukket hende gennem London, bed bugs og ubegribelige huslejer, er også ramt. Det er en benhård industri og branche, hun har kastet sig over, og hun har om nogen fortjent, at nå dertil, hvor hun indtil for ganske nylig var. Så ramte mørket, men i stedet for at lade sig fortvivle, blev hun lyset, der forblændede mig i går.

Hun lod nemlig drømmen spire, og som en mælkebøtte, der finder vej gennem asfalten, har hun tilpasset sig en verden på vrangen, og skabt sin egen virksomhed, sit eget koncept, yourwardrobe. Jeg er naturligt fascineret af iværksætteri, har det tæt inde på livet, og elsker at høre om andres succeser og fiaskoer. Det inspirerer mig. Men det er intet i forhold til, hvor inspirerende jeg finder folk som min kusine, i disse tider.


Jeg har svært ved ikke at være trist på vegne af de mange virksomheder, der lider lige nu.

Marie-Louise Larsen.


Dem, der nægter at lade sig knuse af modgang og atter modgang, kræfter der ikke kan kontrolleres. Men i stedet går i gang med at grave sig vej gennem asfalten.

Der sidder rigtig mange mennesker lige nu, som ikke kan få vejret efter fredagens nye udmeldinger fra regeringen. Og bevares, vi skal alle tage en tørn og passe på hinanden. Nok også bedre, end vi har gjort den forgange måneds tid. Men det her bliver også sidste søm i kisten for mange virksomheder, og mørket vil opsluge Jer. Men I er kommet helt hertil, trods alt. Og pludselig vil I få idéen, og rejse Jer igen. For verden har brug for flere mennesker, som Jer, der lyser i mørke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce