Annonce
Lokalavisen Assens

Serieiværksætteren Charlotte: - Får jeg en god idé, så gør jeg det...

Charlotte Koch med et af sine farvestrålende malerier. I baggrunden skimtes et andet af hendes malerier på staffeliet. Det har titlen Regnvejr. Foto: Søren Plovgaard
Charlotte Koch har mange bolde i luften. Hun driver to firmaer, fremstiller og sælger keramik, og nu er hun også begyndt at male.

Skovkrogen: Hvis man går og overvejer at springe ud som selvstændig erhvervsdrivende, kan man meget passende kaste et blik efter Charlotte Koch.

Hun er 43 år, bor på 13. år med sin familie i Skovkrogen syd for Snave og er ikke bange for at kalde sig for serieiværksætter.

Charlotte Koch driver firmaet Kittycare, ejer et rengøringsfirma og laver keramik. Og nu er hun også begyndt at male.

Annonce

- Hvis jeg får en god idé, så fører jeg den som regel også ud i livet, siger Charlotte Koch, der aldrig har været bange for at tage fat.

Det lå ellers ikke lige i kortene, at Charlotte Koch skulle folde sig ud som driftig start up-kvinde med stort gå på-mod og iværksættertrang.

Hun er oprindeligt uddannet keramiker på Designsskolen i Kolding.

- Ja, det er egentligt lidt mærkeligt, for da jeg var yngre, kunne jeg slet ikke lide ler. Det føltes så mærkeligt på fingrene, syntes jeg dengang, siger Charlotte Koch, der har indrette keramikværksted i en tidligere ladebygning ved ejendommen i Skovkrogen, hvor hun bor sammen med mand og to børn.

Charlotte Koch endte med at komme i praktik hos Aarup-kunstneren Erling Tingkær i, og så blev hun forelsket i ler og keramik.

- Jeg søgte ind på Designskolen, men jeg blev hurtigt klar over, at jeg nok ikke kom til at leve af at være keramiker, med mindre jeg flyttede til København og arbejdede 24 timer i døgnet, og det var ikke noget for mig, fortæller Charlotte Koch, der i stedet tog arbejde som blandt andet handicaphjælper og buschauffør og advokatsekretær.

Kittycare

Charlotte Koch snuppede også lige en markedsføringsuddannelse, så hun fik lidt mere basal viden om, hvordan hun kunne afsætte sine keramiske varer.

- Imens jeg tog uddannelsen, skulle jeg jo tjene nogle penge til at leve for. Jeg havde opdaget, at jeg var ret god til at passe katte. Det havde jeg nemlig fået god feedback på flere af de steder, hvor jeg var personlig handicaphjælper, så det tænkte jeg, at jeg måtte kunne tjene nogle penge på. Jeg havde jo set, at alle de andre elever på uddannelsen også var gået i gang med at etablere egne firmaer, fortæller Charlotte Koch.

Der var ikke langt fra tanke til handling hos Charlotte Koch, der efter en annonce i Gul & Gratis etablerede firmaet Kittycare i februar 2014.

Charlotte Koch ramte tilsyneladende en niche, for i dag er der Kittycare-afdelinger en snes steder i landet.

Normalt vælger katteejere at få passet deres katte i en kattepension eller på et dyreinternat, når de er rejst væk eller på anden måde forhindret i at passe deres kat. Men ved at hyre en person til at passe katten, undgår katteejeren for eksempel den stressende transport i bilen, mødet med andre fremmede katte og risikoen for, at katten bliver smittet med sygdomme. Og så sørger kattepasseren også for at socialisere sig med katten, så den opnår tryghed.

I begyndelsen tog Charlotte Koch selv ud som kattepasser i Kittycare, men for nogle år siden begyndte hun at ansætte folk i byer som København, Næstved, Odense og Århus, og sidste år under coronaens første måneder lavede hun Kittycare om til en franchiseforretning.

Annonce

Lavede eget rengøringsfirma

For halvandet år siden udvidede Charlotte Koch sin forretning med et rengøringsfirma.

- Det startede med, at jeg havde en veninde, som stod og manglede et job. Så sagde jeg til hende, at hun da bare skulle lave sit eget rengøringsfirma, men det havde hun ikke så nemt ved. Så valgte jeg i stedet at ansætte min veninde, siger Charlotte Koch.

Det blev til firmaet Care Rengøring, som i dag har omkring 30 privat- og erhvervskunder i kartoteket.

Men hvad så med keramikken nu, hvor hun har så travlt med sin øvrige gøremål og forretninger?


Jeg har længe drømt om at lave en kunstnercafé i enten Haarby eller Glamsbjerg, men det er lidt et drømmeprojekt, som ligger ude i fremtiden

Charlotte Koch


- Jeg skal snart i gang med at sælge ud fra lageret på mit værksted. Jeg har efterhånden et ret stort lager, fordi salget gik noget i stå under coronaen. Jeg har heller ikke fået lavet en website endnu, men det kommer snart, siger Charlotte Koch, der også underviser i keramik på sit eget værksted samt hver onsdag aften i Højstrup Ungdomskole i Odense.

Annonce

Drømmeprojekt

Charlotte Koch har fornylig tilføjet endnu et ben i sin forretningsvirksomhed. Hun er begyndt at male og sælge sin billeder.

- Jeg er meget intuitiv, når jeg går i gang med at male. Det samme gælder i øvrigt, når jeg arbejder med keramik. Jeg har det sådan, at hvis man på forhånd har et billede inde i hovedet, så bliver man som regel altid skuffet, når man ser det endelige resultat, forklarer Charlotte Koch.

Hun maler billeder i forskellige størrelser - lige fra større vægmalerier til helt små, abstrakte miniaturemalerier til 400 kroner stykket.

- Jeg har længe drømt om at lave en kunstnercafé i enten Haarby eller Glamsbjerg, men det er lidt et drømmeprojekt, som ligger ude i fremtiden, siger iværksætteren Charlotte Koch.

Charlotte Koch

Charlotte Koch er 43 år og bor i Skovkrogen.

Hun er uddannet markedsføringsøkonom, kunsthåndværker, designer og advokatsekretær.

For syv år siden etablerede hun virksomheden Kittycare, der passer katte i folks eget hjem. Kitty Care har afdelinger over hele Danmark.

Charlotte Koch driver også rengøringsfirmaet Care Rengøring, der dækker hele Vestfyn samt dele af Odense og Sydfyn.

Charlotte Koch har desuden arbejdet freelance som marketingkonsulent og GDPR-konsulent med opgaver indenfor marketing via SoMe, SEO, nyhedsbreve, pr-opgaver, workshops, tekstforfatteropgaver samt rådgivning.

Hun er desuden keramiker, kunstmaler og smykkedesigner med eget værksted på Skovkrogen syv kilometer sydvest for Haarby.

Annonce
Annonce
Lokalavisen Assens

Velfærd skaber grundlag for bedre bosætning

Annonce
Annonce
Lokalavisen Assens

Skal du have børnene med til "Midt om natten"?

Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Ny friskole starter i Jordløse: - Vi vil gerne tænke skolen forfra

Lokalavisen Assens

Spil under åben himmel

Lokalavisen Assens

Syng Sammen til aftenklokken

Lokalavisen Assens

27-årig alenemor kom i mål: Endelig student!

Lokalavisen Assens

EM i fodbold i Landsbyens Hus

Lokalavisen Assens

Ny legeplads til en million skal være samlingssted for hele Vissenbjerg

Lokalavisen Assens

Sport uden sved på panden

Lokalavisen Assens

Assens bliver 500 år i 2024: Politikerne vil skyde 500.000 kr. af på stor folkefest

Lokalavisen Assens

Jans sjældne Pickup og 100 andre veteranbiler kommer til træf

Lokalavisen Assens

Stor check til ungdomsspillere

Lokalavisen Assens

Vil du kaste lys og lyd over "Midt om Natten"?

Lokalavisen Assens

Blædel og Nordbo slår borgerne i Tommerup ihjel: Nu leder de efter flere gerningssteder

Lokalavisen Assens

Se EM i fodbold i Landsbyens Hus i Jordløse

Lokalavisen Assens

Den 28-årige storbypige Pernille er vendt hjem - til Gl. Brydegaard: - Jeg vil ikke undvære mit arbejdsliv på landet

Lokalavisen Assens

Da brugsen lukkede, trådte familie sammen: Nu får landsby sit eget kulturhus

Lokalavisen Assens

Arena fejret i smeltende varme

Lokalavisen Assens

Flere uddannelser til Glamsbjerg

Erhverv

24-årige Nadja bestyrer Normals nye sommerbutik midt i eksamensræset: - Ja, jeg har haft travlt

Lokalavisen Assens

Ingen har monopol på børnene

Lokalavisen Assens

Vindmølle brudt i brand: Røgen kan ses flere kilometer væk

Lokalavisen Assens

Firma sælger tøj til hele verden - nu vil de også klæde asseneserne på

Annonce