Annonce
Lokalavisen Assens

Shiva tog VM-titel på Hawaii

Shiva Leisner viste god løbeform, da hun forleden deltog i VM i Xterra på Hawaii. Privatfoto
Triatleten Shiva Leisner fra Assens blev for nylig verdensmester i Xterra-disciplinen i aldersklassen over 24 år.
Annonce

Assens/Hawaii: Assens-triatleten Shiva Leisner har gjort det igen.

Tidligere på måneden deltog hun ved VM i Xterra på øgruppen Maui på Hawaii, og nu kan Shiva Leisner kalde sig for verdensmester i aldersklassen over 24 år.

Først på året vandt Shiva Leisner sølv ved VM i cross triathlon, men denne gang blev det til guld for i den noget længere Xterra-distance for Shiva Leisner, der er født og vokset op på Berildsvej i Assens.

- Der var over 40 lande repræsenteret til VM i Xterra på Maui, og de havde alle kvalificeret sig fra forskellige Xterra-events rundt omkring i verden. Jeg kvalificerede mig i Århus i juni og har siden da forberedt mig og glædet mig vildt meget til løbet, fortæller Shiva Leisner, der nu læser medicin på Aarhus Universitet.

- Hele optakten, racet og efterfesten er amerikansk på godt og ondt, men de formår virkelig at afholde et VM, hvor der er styr på det hele. De har ændret ruterne fra de tidligere år og ændret en del af set-uppet, og jeg synes det hele fungerede til UG. Jeg har virkelig nydt det og haft en super god tur med de andre danskere, lyder det fra Shiva Leisner.

Hun kan se tilbage på en hård rute med mange højdemeter, hvor atleterne samtidig skulle tage højde for varmen og luftfugtigheden. På MTB-ruten var der cirka 1300 højdemeter på 32 kilometer og 500 højdemeter på de 11 kilometer afsluttende løb. Svømmedisciplinen foregår naturligvis i havet, hvor der ofte kan være op til fem meter høje bølger.

Hele optakten, racet og efterfesten er amerikansk på godt og ondt, men de formår virkelig at afholde et VM, hvor der er styr på det hele.

Shiva Leisner

Annonce

Cyklede fra alle

Shiva Leisner ankom til Maui - den næststørste ø på øgruppen Hawaii - 10 dage før løbet skulle starte. Det skete, fordi hun gerne kun nå at vænne sig til varmen på øen.

- Efter nogle dages god træning på ruterne og i vandet følte jeg mig helt klar til løbet og glædede mig helt vildt. Jeg skulle bare have et godt race og give det sidste jeg havde i mig for sæsonen, siger Shiva Leisner. Svømningen gik, som hun forventede. Shiva Leisner havde haft eftervirkninger af et trykket ribben, men der var ikke noget at mærke under svømningen, og Shiva Leisner kom op af vandet som nummer cirka 30, og vidste, at hun nu skulle jagte tid på mountainbikedelen.

Ruten passede godt til Shiva Leisner. - På de første tre-fire kilometer ventede lange stejle stigninger, og det var lige noget for mig. Her overhalede jeg en del og nød bare at finde ind i min egen rytme på de hårde stigninger, inden ruten førte os ind på singletrack-delen, som blandt andet gik igennem bambusskove og lidt jungleterræn, som vi heldigvis havde tid til at nyde inden raceday, fortæller Shiva Leisner, der formåede at indhente alle kvinder under 25 år på MTB-ruten.

Så gjaldt det løbedisciplinen. 11 kilometer trailløb med en del skrappe stigninger lagt ind på ruten. - På løbet fokuserede jeg bare på, at jeg skulle hjem, og jeg skulle virkelig grave dybt for ikke at gå op af stigningerne i varmen og luftfugtigheden. Jeg følte, det gik bedre på de sidste to-tre kilometer og holdt min placering hjem. Det var et vildt fedt race, og da jeg kom i mål, følte jeg at jeg havde givet alt, hvad jeg havde i mig på dagen, siger Shiva Leisner. Shiva Leisner modtager sponsorstøtte til sine rejser til udlandet af Sportactives.dk, Ronæs Entreprenør og Trailsurfers.

Shiva Leisner havde det store smil på ved medaljeoverrækkelsen. Privatfoto
Shiva Leisner bliver interviewet efter sin VM-sejr i aldersgruppen over 24 år. Privatfoto
Shiva Leisner er altid stærk i MTB-disciplinen. Privatfoto
På sejrspodiet sammen med de øvrige vindere. Privatfoto
Shiva Leisner havde helt styr på sin mountainbikecykel under mesterskabet. Privatfoto
Glade dage på Hawaii. Ikke sært når man lige er blevet verdensmester. Privatfoto
Shiva Leisner vandt VM i Xterra på Hawaii. Privatfoto
Shiva Leisner vandt VM i Xterra på Hawaii. Privatfoto
Shiva Leisner vandt VM i Xterra på Hawaii. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce