Annonce
Lokalavisen Assens

Skal scrapbooking være din nye hobby? Sådan kommer du i gang

39-årige Anja Emborg driver onlinevirksomheden Picturing the World, som har base i Ålsbo og primært sælger hobbyartikler på abonnementsbasis, men du kan også købe stempler, papir og tuscher på Picturing the Worlds webshop. Foto: Lærke Bjørn Bang
Anja Emborg startede for 10 år siden virksomheden Picturing the World, som i dag sælger hobbyartikler på abonnement. Her giver hun tre gode råd til, hvordan du kommer i gang med scrapbooking.

Ålsbo: Scrapbooking nyder ligesom puslespil og hjemmestrik tiltagende popularitet under coronakrisen. Anja Emborg, som grundlagde virksomheden Picturing the World, giver her tre gode råd til, hvordan du kommer i gang med hobbyen.

De fleste går i gang med at scrappe, fordi de vil lave en ganske særlig "barnets bog" eller et fotoalbum fra deres bryllup, fortæller Anja Emborg. Vil du prøve hobbyen af, har hun to forslag til nemme projekter; start med at lave et fødselsdagskort eller en enkelt scrapbooking-side med et billede, der betyder ekstra meget for dig.

- Det er rart at have lavet som en pæn side som scrapbooking. Den kan enten sættes i en ramme eller et scrapbooking-album, lyder det fra den 39-årige iværksætter.

Annonce

Bevar den røde tråd

For at undgå, at din kreation bliver rodet, skal du tænke over, hvilket budskab, du vil sende, og holde farvevalget simpelt.


Skær eller klip firkanter ud i dine papirer og sæt dem lidt i lag på enten dit kort eller din scrapbooking-side, så de overlapper hinanden lidt, men også viser de forskellige papirer.

Anja Emborg, indehaver af Picturing the World


- Når jeg laver en scrapbooking-side, tænker jeg altid "hvad er titlen". Det kunne være første gang, vi brugte mundbind, eller det kunne være "verdens bedste far", siger Anja Emborg.

Når hun har valgt en titel - eller et tema - er det lettere at holde den røde tråd i arbejdet med siden.

Vælg to-tre farver i papir, der passer sammen. Er det svært at vælge, så gå efter farver, der er tone-i-tone, råder Anja Emborg.

- Skær eller klip firkanter ud i dine papirer og sæt dem lidt i lag på enten dit kort eller din scrapbooking-side, så de overlapper hinanden lidt, men også viser de forskellige papirer, råder hun.

Sæt gerne en tekst på kortet eller din scrapbooking-side, som beskriver det, du gerne vil mindes i billedet.

Du kan finde mere inspiration på Picturing the Worlds profiler på Facebook og Instagram.

Anja Emborg har med denne scrapbooking-side indkapslet sin families første møde med mundbind. Foto: Lærke Bjørn Bang
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Veteranhjem i Jordløse svarer på kritik: - Vi giver meget gerne en kop kaffe til alle, som har lyst til at komme på besøg

Annonce