Annonce
Lokalavisen Assens

Sløret løftes: Familiedrama optages i Gummerup

Skuespillere på Vestfyns Hjemstavnsgård. Fra venstre: Thure Lindhardt, Ida Cæcilie Rasmussen, Flora Ofelia Hofmann Lindahl, Tea Lindeburg (manuskriptforfatter og instruktør), Lisbet Dahl, Stine Fischer Christensen og Kirsten Olesen. Foto: Andreas Bastiansen
Annonce

Gummerup: I hele september har Vestfyns Hjemstavnsgård været spærret for nysgerrige blikke. Det skyldes, at den historiske gård er hovedlocation på optagelserne til en hidtil hemmeligholdt film.

Nu løftes sløret for, hvilken film, det drejer sig om.

Filmen hedder "Høst" og er en filmatisering af Marie Bregendahls selvbiografiske gennembrudsroman "En dødsnat" fra 1914. Det oplyser FilmFyn, Produktionsselskabet Motor og Scanbox Entertainment i en pressemeddelelse mandag.

Høst handler om tre generationer af kvinder på en gård i slutningen af 1800-tallet. Lise er den ældste i en søskendeflok på otte, brændende forelsket i en af gårdens karle og fuld af drømme for fremtiden.

Men da søskendeflokkens mor går i fødsel, må Lise tage ansvar for sine mange søskende, og som timerne går, må flokken indse, at intet bliver som før. Høst er en fortælling om at blive voksen, tage ansvar, blive forelsket og holde fast i det vigtigste, der findes. Håbet, fremgår det i pressemeddelelsen.

Det meste af filmen er optaget på Vestfyns Hjemstavnsgård i Gummerup, og enkelte scener er  filmet i Den Fynske Landsby.

Der er premiere på filmen den 21. oktober 2021.

De spiller med i HØST

Disse skuespillere medvirker i filmen HØST, som har premiere 21. oktober 2021:

Flora Ofelia Hofmann Lindahl, Thure Lindhardt , Ida Cæcilie Rasmussen, Kirsten Olesen, Lisbet Dahl, Stine Fischer Christensen, Emma Rosenzweig, Albert Rudbeck Lindhardt, Hanne Hedelund, Cyron Melville, Jesper Ashol, Kristine Wittenbjerg, m. fl. 

HØST er instrueret af Tea Lindeburg og produceret af MOTOR v/ Lise Orheim Stender og Jesper Morthorst.  Filmen er støttet af Det Danske Filminstitut, FilmFyn og DR.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce