Annonce
Lokalavisen Assens

Slog teltet op på altanen på Mallorca: Clara har sovet under åben himmel i 365 dage

På sin fødselsdag vågnede Clara Lillebæk op til morgensang i teltet. Havde det stået til hende, havde hun også åbnet gaverne der, men der er ikke helt plads til hele familien i teltet. Foto: Sofie Secher Karlsen
Otteårige Clara Lillebæk fra Vissenbjerg har sovet i telt i 365 dage. En udfordring, som har krævet stædighed og viljen til at medbringe et telt overalt - også på familieferien på Mallorca. Efter sommerferien får hun overrakt spejdermærket "Snorky" for sin bedrift.
Annonce

Gadsbølle/Vissenbjerg: Selv om Clara Lillebæk ikke er mere end otte år, har hun gjort noget, langt de færreste har. Tirsdag 23. juli havde hun sovet i telt i intet mindre end 365 dage. Og dermed sluttede et helt år med overnatninger udendørs.

Med sin bedrift har Clara Lillebæk gjort sig fortjent til spejdermærket med navnet "Snorky". Mærket gives, når man har sovet i telt i 365 ud af 400 dage. Og Clara Lillebæk har klaret udfordringen med kun seks "pausedage". Hun har kun sovet inde døre, når forældrene Eva og Lars Lillebæk har pålagt hende det på grund sygdom.

- Det har været sværest om sommeren, fordi det er lyst i lang tid. Så er det svært at falde i søvn, fortæller Clara Lillebæk og tilføjer, at også nytårsaften var en udfordring.

Til gengæld har hun sovet gennem styrtende regn, lyn og tordenvejr.

Mor Eva og far Lars har støttet datteren Clara hele vejen gennem udfordringen. Hun har kun sovet indenfor, når hun har været syg. Både juleaften, nytårsaften og natten før sin fødselsdag, har Clara Lillebæk tilbragt i telt. Foto: Sofie Secher Karlsen
Annonce

- Hun har været så cool

Ideen til telt-udfordringen opstod sidste sommer, da familien traditionen tro havde været på telttur med nogle venner. Det våde telt blev efter turen slået op i familiens baghave, så det kunne tørre. Og sådan startede et år i soveposen.

- Hun har været så cool. Hun har bare haft et "pup up"-telt med, når vi har været ude, og så har hun sovet i haverne, fortæller Claras far, Lars Lillebæk.

Det er ikke meget, hverken mor Eva eller far Lars har sovet sammen med Clara i teltet i haven. Et par nætter er det blevet til - også for lillebroren August. Til gengæld har opbakningen fra familien været med hele vejen.

- Hun var ved at gå kold i slutningen af april, da det begyndte at blive lyst. Men hun gav ikke op, og vi sørgede for at bakke hende op og fortælle hende, at hun var tæt på mål, fortæller Eva Lillebæk.

I begyndelsen var teltet slået op i bunden af familiens store have, men efterhånden som nattekulden tog til, blev det slået op - først på terrassen og siden under den. På den måde sov Clara Lillebæk tæt på forældrene inde i huset, men stadig udendørs.

Annonce

I telt på Mallorca

Selv om der egentlig var plads i "regnskabet", insisterede Clara Lillebæk på, at "pop up"-teltet også skulle med, da familien tog på ferie på Mallorca.

- Så slog vi det bare op ude på altanen, fortæller Clara Lillebæk med et smil.

- Jeg tror, rengøringsdamerne undrede sig ret meget, supplerer Lars Lillebæk.

Selv da familien kom hjem fra ferien klokken to om natten, gik Clara Lillebæk mod teltet i haven og ikke mod sengen og dynen på værelset.

Clara Lillebæks bedrift er blevet bemærket af flere, og skolekammeraterne er blevet inspireret af hendes projekt. Ingen af dem har dog holdt ud så længe som hende.

Clara Lillebæk får overrakt "Snorky"-mærket, når sommerpausen fra spejder slutter.

En bamse, som kan varmes i mikroovnen, et sæt skiundertøj, en sovepose og en madras - meget mere er ifølge otteårige Clara Lillebæk ikke nødvendigt, hvis man vil sove i telt i et helt år. Clara Lillebæk får overrakt "Snorky"-mærket, når spejder starter op igen efter sommerferien. Foto: Sofie Secher Karlsen
Annonce
Annonce
Lokalavisen Assens

Bryllup

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce