Annonce
Lokalavisen Assens

Som barn legede Jørgen i værkstedet - nu fejrer han 50 års jubilæum

Jørgen Jørgensen har 50 års jubilæum hos Tommerup Tømrer og Snedker. Her er han i færd med at arbejde på nogle nye bænke til Tallerupskolen. Foto: Lærke Bjørn Bang
Som barn legede Jørgen Jørgensen med sin trækvogn i værkstedet hos Tommerup Tømrer og Snedker. Som teenager lånte han lærlingenes knallerter uden at spørge. Nu kan han fejre 50 års jubilæum som bygningssnedker i virksomheden.
Annonce

Tommerup St.: Jørgen Jørgensen er på det nærmeste født ind i snedkerfaget. Han kom til verden i beboelsen, der hører til Tommerup Tømrer og Snedker, for knap 68 år siden.

Hans forældre ejede virksomheden, som ligger på Tallerupvej 49 i Tommerup Stationsby, og Jørgen Jørgensen husker, hvordan han og søsteren legede med deres trækvogn og cykler i værkstedet, når folk var gået hjem.

Da han blev lidt ældre, "lånte" han lærlingenes knallerter, når de var ude at arbejde.

- Vi tog os den frihed at køre lidt rundt på dem. Man skulle åbne for en benzinhane for at starte dem, og nogle gange glemte vi at lukke for den igen, og så opdagede de det jo, griner Jørgen Jørgensen.

Han ville egentlig gerne have været ingeniør eller arkitekt, men 21. august fejrer Jørgen Jørgensen 50 års jubilæum som bygningssnedker i selv samme virksomhed, som hans far drev, indtil han trak sig tilbage 1997.

- Det var ikke meningen, jeg skulle i lære hos min far, men det var vigtigt for ham, at jeg skulle have en god læreplads, og det mente han ikke, at nogen af de andre, vi kiggede på, var, husker Jørgen Jørgensen.

I 1970 startede han derfor i lære i faderens, Peter Jørgensens, virksomhed.

- Vi var otte-ti mand ansat. Det var ikke sådan, at jeg bare var mesters søn, jeg var ansat på lige fod med de andre, siger Jørgen Jørgensen.

Annonce

Overtog driften

Jørgen Jørgensen overtog i en årrække driften af virksomheden sammen med to andre kolleger. Efter at tømrerfirmaet blev solgt, da Peter Jørgensen trak sig tilbage som 74-årig i 1997, fulgte en turbulent periode med skiftende mestre.


Det var ikke meningen, jeg skulle i lære hos min far, men det var vigtigt for ham, at jeg skulle have en god læreplads, og det mente han ikke, at nogen af de andre, vi kiggede på, var.

Jørgen Jørgensen, bygningssnedker i 50 år


Jørgen besluttede derfor sammen med Poul Sørensen og Sten Kristiansen at købe virksomheden, og de drev den frem til 2013, hvor den nuværende tømrermester, Mickey Pedersen, som også har stået i lære hos Tommerup Tømrer og Snedker, købte den.

- Vi, Sten, Poul og jeg, havde aftalt, at når en af os ville stoppe, så stoppede vi alle, så vi ikke skulle hen og købe hinanden ud af virksomheden, forklarer Jørgen Jørgensen om salget.

Jørgen Jørgensen betegner selv bygningssnedkerfaget, han er udlært i, som en døende race. Der er ikke mange håndværkere tilbage i faget, for tømrerfirmaerne kan købe færdige produkter som vinduer og døre, i stedet for at lave dem selv.

- Det gør vi kun, hvis der for eksempel er brug for et vindue i specielle mål, nævner Jørgen Jørgensen.

Han holder af sit arbejde og af at møde mange mennesker, og har derfor ikke planer om at stoppe foreløbig, selvom han snart fylder 68 år.

En bestemt type opgaver holder han mest af:

- Vi har en del opgaver i de pænere kvarterer i Odense. Det er udfordrende, og rent håndværksmæssigt kan man kæle for detaljerne, fordi prisen ikke er afgørende, fortæller han.

Annonce

En feinschmecker uden lige

For en tømrermester er det guld værd at have en mand som Jørgen Jørgensen ansat, lyder det fra Mickey Pedersen.

Ud over, at Jørgen Jørgensen, som nu bor i Brylle, kender "alt og alle" i lokalområdet, er han en stor ressource at have ansat, mener mesteren.

- Han kender firmaet bedre end jeg gør, og han kender mange af kunderne meget bedre. Han er en feinschmecker uden lige og overlader ikke noget til tilfældighederne i de opgaver, han løser, roser Mickey Pedersen.

Reception på Lilleskov Teglværk

Jørgen Jørgensen fejrer 50 års jubilæum hos Tommerup Tømrer og Snedker 21. august klokken 13-16.

Receptionen finder sted på Lilleskov Teglværk, Lilleskovvej 69, 5690 Tommerup.

Alle er velkomne.

Jørgen Jørgensen har 50 års jubilæum hos Tommerup Tømrer og Snedker
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Røde Kors samler ind

Lokalavisen Assens

Cirkus i byen

Annonce