Annonce
Lokalavisen Assens

Sophie fra Assens: - Jeg satser alt på musikken

Sophie Darum sidder i en sofa på Oure Højskole, hvor hun er elev på skolens musiklinje. Hun drømmer om en musikalsk karriere, og hun har nu sat alt ind på, at det skal lykkes. Foto: Martin Dam Kristensen
20-årige Sophie Darum fra Assens har valgt at forfølge sin drøm om at blive professionel musiker. Inden længe går hun i gang med at indspille en EP, og hun håber på at få en kontrakt med et dansk pladeselskab.
Annonce

Assens: Da Sophie Darum i sine teenageår begyndte at interessere sig for musik, var det ofte bandet Green Day samt kvindelige kunstnere som Miley Cyrus og Lana del Ray, hun lyttede til hjemme på værelset på Baldersvænget 7 i Assens.

Nu er Sophie Darum blevet 20 år, og hun er for længst i gang med at lave sin egen musik. Sophie Darum går i øjeblikket på Oure Højskoles musik- og performancelinje, hvor hun trives og udvikler sit talent i skolens musikalske miljø.

- Jeg har altid været glad for musik, men det var først, da jeg sidste år kom på højskole i Oure, at det med musikken sådan rigtigt begyndte at åbne sig op for mig. Jeg fik nogle mennesker omkring mig, som kunne se, at jeg brændte for og var god til det, jeg lavede. Nogen gode mennesker, der ville det samme som mig, fortæller Sophie Darum.

Sophie Darum på scenen på et intimt spillested i Hamburg. Foto: Thomas Bundgaard

Efter hun gik ud af Strandmølleskolen i Assens, tog Sophie Darum sidste år en studentereksamen på Vestfyns Gymnasium i Glamsbjerg. Mens hun kunne se mange af sine skolekammerater og venner fortsætte på videregående uddannelser, besluttede Sophie Darum sig i stedet for at leve sin drøm ud om at få en professionel musikalsk karriere.

Et valg, der har tyndet lidt ud i hendes sociale omgangskreds.

- Assens er jo en lille by, hvor det kan være svært at skille sig ud. Mange af de venner, jeg tidligere havde i ryggen, og som jeg var tættest på, bakkede lige pludselig ikke længere op, men forsvandt. Jeg bliver hele tiden spurgt om, hvornår jeg skal begynde på en uddannelse, men lige nu sker der en hele masse andet spændende i mit liv, og jeg har altså valgt at forfølge drømmen om en karriere i musikbranchen, forklarer Sophie Darum.

Annonce

Battle of Sounds

I oktober går hun i gang med at indspille en EP i samarbejde med den københavnske musiker og producer Søren Christensen fra bandet The Blue Van.

EP'en kommer til at indeholde tre-fire numre, og Sophie Darum håber, at udgivelsen kan være med til at skubbe nogle døre ind hos de danske pladeselskaber og andre musikalske netværk, så hun kan skabe en genvej til en fuldtids professionel karriere.


Jeg har altid været glad for musik, men det var først, da jeg sidste år kom på højskole i Oure, at det med musikken sådan rigtigt begyndte at åbne sig op for mig. Jeg fik nogle mennesker omkring mig, som kunne se at jeg brændte for og var god til det, jeg lavede.

Sophie Darum


Tidligere på året indspillede Sophie Darum blandt andet nummeret "Untrue" som hun selv har skrevet og indspillet sammen med musikalske elever fra Oure Højskole.

Nummeret deltager i øjeblikket i musikkonkurrencen Battle of Sound.

Her er Sophie Darum i gang med at øve et nummer på Oure Højskole. Foto: Julia Mønsted

- Min musikalske præferencer er meget brede, og jeg har ikke længere to-tre kunstnere, som jeg læner min musik op ad, understreger Sophie Darum, der ud over sin solokarriere også får tid til at være forsanger i bandet The Neighbourhood.

Battle of Sound er sat i verden for at hylde dansk up coming musik, og vinderen findes på baggrund af personlige stemmer på konkurrencens hjemmeside batlleofsound.firestone.dk samt af et uafhængigt dommerpanel.

Untrue-nummeret ligger i øjeblikket på en andenplads blandt ni udvalgte numre, og Sophie Darum krydser fingere for, at hun og hendes musikalske venner kan nå helt til tops, inden afstemningen slutter 20. september. Nummeret anbefales desuden på Danmarks Radios platform KarriereKanonen, der udvælger de mest talentfulde danske solister og bands.

Annonce

Håber på en pladekontrakt

Sophie Darums næste skridt i karrieren er at komme ud og optræde på spillestederne rundt om i Danmark.

- Sidste år var vi studietur til Hamburg, hvor vi spillede på flere værtshuse. Det gik supergodt, og det var skønt at opleve, at folk kunne lide vores musik, siger Sophie Darum.

Hun har svært ved at kigge fem år frem i tilværelsen, men Sophie Darum satser på, at hun også til den tid har musikken helt inde under huden og måske endda er i stand til at leve af den.

- Jeg håber, at jeg kan få en kontrakt med et pladeselskab, siger 20-årige Sophie Darum, der satser på en professionel karriere og sanger og musiker. Foto: Thomas Bundgaard

- Jeg håber selvfølgelig, at jeg om fem år har fået en kontrakt med et pladeselskab, har lavet en masse musik og måske har været rundt i landet for at spille på festivaller, lyder det fra Sophie Darum.

Hun regner med at forlade højskolen i Oure til december, og så er hendes plan at finde et deltidsjob, så der kan komme lidt penge på kontoen.

Sophie Darum på coveret til nummeret Goodbye.

For det er ikke omkostningsfrit at skulle markedsføre sig selv med fotos og tøj og meget andet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Netto kommer til Skallebølle

Annonce