Annonce
Lokalavisen Assens

Soroptimister i Assens satte fokus på vold mod kvinder

Medlemmer af netværket Soroptimisterne i Assens deltog i en happening ved Skovpavillonen i Assens i anledning af FN's dag for bekæmpelse af vold mod kvinder. Fra venstre er det Lene Strøm Dalsgaard, Mette Mortensen, Karen Søe (delvis skjult), Inge Rose Jensen, Conny Søndergaard, Edna Larsen (delvist skjult), Merete Strangeways (forrest), Johanne Pedersen og Inge Bruun. Foto: Janus Fabricius Nielsen
Kvindeegen ved Skovpavillonen blev klædt i orange farver for at markere dag for afskaffelse af vold mod kvinder.
Annonce

Assens: Medlemmer af kvindenetværket Soroptimisterne Internationals afdeling i Assens markerede mandag den 25. november, at det var FN’s officielle dag for afskaffelse af vold mod kvinder og piger.

Det skete ved en lille happening ved Skovpavillonen i Assens, hvor medlemmerne var trukket i orange farver.

Dagen falder godt i tråd med Soroptimisterne Internationals arbejde med projekter, der fremmer kvinders og pigers vilkår på forskellig vis.

Derfor har Soroptimisterne også valgt at deltage i kampagnens 16 dage fra den 25. november til den 10. december, som er international menneskerettighedsdag. I denne periode farcer soroptimisterne verden orange og benytter hashtagget #HearMeeToo.

Farven orange er valgt, fordi den skal symbolisere, at der er en lysere fremtid for kvinder, der har været udsat for vold.

Soroptimisterne i Assens valgte at sætte strimler af orange stof omkring det egetræ som man plantede ved Skovpavillonen for tre år siden som en markering af 100-året for kvinders valgret i Danmark.

Soroptimister i Danmark har også i mange år solgt sløjfer og gavemærker, hvor overskuddet fra salget er gået til trafficking-projekter både i Danmark og i lande som Letland og Rumænien.

I Danmark anslås 38.000 kvinder om året at være ofre for partnervold. Tallet har været stabilt gennem de sidste ti år. Det er ofte svært for kvinderne at forlade de voldelige partnere, og mange episoder bliver aldrig anmeldt.

Soroptimisterne

Soroptimisterne i Assens blev stiftet den 28. september 1974.

Gudmor er Ellen Margrethe P. Christensen.

Soroptimisterne holder møde hver anden onsdag. Det sker enten på Marcussens Hotel i Assens eller eksternt på virksomhedsbesøg.

Klubben har for tiden 19 medlemmer i alderen 40-80 år.

Edna Hansen, Haarby, er præsident for Soroptimisterne i Assens frem til næste år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce