Annonce
Lokalavisen Assens

Sparekassemøbler genbruges på Assensskole

Eleverne på Peter Willemoesskolen kunne forleden tage deres nye møbler i brug i lektiecaféen. Forrest fra venstre er det Johann Larsen, Karam Khaled og Nouri Hassan. I miderste række fra venstre ses Julie Lindstrøm, Omar Ahmad, Almoghira Salem, Mohamad Ibrahim, Frederikke Nielsen, Jana Al Hajji, Bargin Hassan, Sabrina Andersen, Salam Shhada, Rihan Mohammed og Ana-Maria Bogdan. Bagerst fra venstre er det filialdirektør Martin Petersen, Sparekassen Sjælland-Fyn i Assens, lærer Heidi Jensen og sparekassemedarbejder Søren Kappendrup, Sparekassen Sjælland-Fyn i Assens. Foto: Søren Plovgaard
Peter Willemoesskolen i Assens har fået glæde at møbler, der blev i overskud, da Sparekassen Sjælland-Fyn lukkede i Haarby.
Annonce

Assens: Genbrug, grøn omstilling og klimamål er ord, der efterhånden er kommet på de flestes læber.

Et godt eksempel på genbrug finder man i disse dage på Peter Willemoesskolen i Assens, og det skyldes ikke mindst Heidi Jensen.

Hun bor i Haarby og er lærer på Peter Willemoesskolen i Assens. Da Heidi Jensen fandt ud af, at Sparekassen Sjælland-Fyn i december sidste år stod foran at lukke sin filial i Algade i Haarby, tog hun kontakt til kunderådgiver Søren Kappendrup.

- Jeg var inde i sparekassen for at hæve penge, da jeg fik øje på et par sofaer. Så sagde jeg til Søren: "De sofaer skal da ud at stå på Peter Willemoesskolen i Assens", fortæller Heidi Jensen.

Den opfordring og det ønske var sparekassen med på. Sofaerne og et par andre møbler var kommet i overskud i forbindelse med filiallukningen, og tanken om at de kunne gøre nytte et andet sted var tillokkende.

Jeg var inde i sparekassen for at hæve penge, da jeg fik øje på et par sofaer. Så sagde jeg til Søren: "De sofaer skal da ud at stå på Peter Willemoesskolen i Assens".

Lærer Heidi Jensen

Forleden ankom møblerne så til skolen, hvor de nu gør nytte hos de yngste elever i indskolingen.

- Eleverne bruger blandt andet møblerne til at sidde i og læse bøger, når vi har læsebånd. Vores gamle sofa var meget slidt, fortæller Heidi Jensen.

Alle tosprogede elever tilbydes også lektiecafé efter skoletid sammen med frivillige fra Røde Kors i Assens, og her kan genbrugsmøblerne også komme til ret og gavn.

- Vi har gjort det her, fordi vi gerne vil støtte op omkring jer, så I kan blive rigtig gode til at læse, fortalte Søren Kappendrup, da han i sidste uge besøgte Peter Willemoesskolen sammen med sin chef, filialdirektør Martin Petersen fra Sparekassen Sjælland-Fyn i Assens.

De to "pengemænd" havde medbragt en hel kasse saftige æbler fra Bækkelundgård i Haarby samt frisk kildevand til eleverne, og begge dele var der god afsætning af.

Selv læreren blev tilbudt et rødt æble...

Søren Kappendrup og Martin Petersen fra Sparekassen Sjælland-Fyn delte æbler ud til eleverne. Foto: Søren Plovgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Ændringer hos kirken

Annonce