Annonce
Lokalavisen Assens

Spejdere spejder efter flere ledere

Spejderne i Glamsbjerg mødes hver mandag ved spejderhytten på Syrenvej. Det er tilknyttet omkring 40 børn og unge til spejdergruppen, og derfor er der behov for flere voksne ledere. Foto: Glamsbjergspejderne
Stor tilgang af spejdere i Glamsbjerg-gruppen øger behovet for tilgang af nye ledere, der vil dele deres begejstring for udeliv med børnene.
Annonce

Glamsbjerg: Godt gemt inde i et hyggeligt villakvarter dufter der hver mandag aften af bål og hygge. På Syrenvænget i Glamsbjerg holder de blå spejdere fra Glamsbjerg til.

Gruppen er gammel og stammer tilbage fra 1927, og selv om spejderliv har været skiftesvis på og af mode, så har gruppen overlevet og lever et godt liv i dag.

40 børn og fem ledere er tilknyttet gruppen, som hører under Skovdam Divisionen med hovedsæde ved Gelsted. Flere unge vil til, men det er svært at få ressourcerne til at nå med så mange unge.

Frank Pedersen er mangeårig spejderleder i Glamsbjerg, og han glæder sig hvert år over den store tilgang og opbakning.

- Vi er glade for at så mange vil være en del af spejderlivet. For få år siden havde vi blot fem medlemmer, men vi har arbejdet målrettet på at genskabe Glamsbjergspejderne. De sidste par år, har vi dog manglet voksne hænder. Det skal opleves som kvalitetstid at komme til spejder, og så skal det passe ret nøje med, hvor mange voksne ledere vi er per spejder. Derfor søger vi løbende efter voksne, der vil give en hånd med på fast eller løsere basis. På den måde kan vi øge medlemstallet og skabe en stærkere gruppe, hvor flere holder ved, fortæller Frank Pedersen.

Han mener, der er værdi i spejderlivet for alle aldre.

- Men det varmer især mit spejderhjerte, når vi fastholder teenagerne. Når de større børn holder ved og udvikler sig og bliver inspiration til de mindste. Det er for mig noget helt specielt. Det kræver bare, at flokken af juniorspejdere har en vis størrelse, så de naturlige frafald ikke påvirker for meget, forklarer Frank Pedersen.

Men det varmer især mit spejderhjerte, når vi fastholder teenagerne. Når de større børn holder ved og udvikler sig og bliver inspiration til de mindste. Det er for mig noget helt specielt.

Spejderleder Frank Pedersen

Annonce

Mødes om mandagen

Peter Risbro Brix er ny spejderleder i gruppen.

- Jeg elsker friluftsliv, og da min datter begyndte til spejder, synes jeg det var naturligt at give en hånd med. Jeg nyder at komme til spejder og være sammen med en masse børn, der lærer en masse sunde ting omkring kammeratskab, samarbejde og friluftsliv. Det er halvanden time om ugen, så jeg synes det er overskueligt, selv om jeg som så mange andre har en masse at se til for tiden, siger Peter Risbro Brix.

Han understreger, at man ikke behøver at kunne en masse spejderting for at blive leder.

- Det lærer man hen ad vejen. Det vigtigste er, at man synes, det er sjovt at give spejderlivet videre til de unge mennesker, siger Peter Risbro Brix.

De blå spejdere i Glamsbjerg bor på Syrenvænget 29 og mødes hver mandag fra klokken 17.30 til klokken 19. Her kan man også høre mere om, hvad det indebærer at være spejderleder i gruppen.

De Blå Spejdere i Glamsbjerg er en del af børne- og ungdomsbevægelsen Det Danske Spejderkorps. I Glamsbjerg har spejdergruppen eksisteret siden 1927. Foto: Glamsbjergspejderne
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Klumme: - Jeg kan naturligvis godt følge, at det skaber en vis ulighed, hvis Louises forældre hyrer Medina til at komme og optræde med popcorn-maskiner og lysshow

Annonce