Annonce
Lokalavisen Assens

Stine skiftede landmandslivet ud med et job som cafémedarbejder: - Jeg forsøger at gøre det bedste for kunderne hver eneste dag

Stine Juhl Petersen med en vegetarburger, som Tobaksgårdens café i disse år oplever større og større efterspørgsel på. Den sædvanlige oksekødsbøf er skiftet ud med enten en rødbede- eller sojabøf. Foto: Søren Plovgaard
Stine Juhl Petersen fra Voldbro har i snart fem år serveret for gæsterne i Tobaksgaardens café i Assens

Assens: Det er snart fem år siden, Alice Kühnel overtog den daglige ledelse af Tobaksgaardens café i Assens.

Det er længere tid end nogen anden caféleder har været på posten siden åbningen i 2004, og det har givet caféen ro og rum til at positionere sig i byens pulserende cafémarked.

32-årige Stine Juhl Petersen er et godt eksempel på den kontinuitet, som Tobaksgaardens café i disse år nyder godt af. Stine Juhl Petersen runder snart fem år som ansat i caféen - og i dag har hun titel af souschef.

Annonce

Det stod ikke skrevet i Stine Juhl Petersens karriereplan, at hun en dag skulle beskæftige sig med mad- og cafédrift.

- Jeg er oprindeligt uddannet landmand på Dalum Landbrugsskole og har tidligere arbejdet som på en gård i Blangstrup. Men jeg oplevede, at det blev sværere og sværere at finde job inden for branchen, fordi der kom mere udenlandsk arbejdskraft til Danmark netop i disse år, fortæller Stine Juhl Petersen.

Senere var hun med til at starte caféen Solo op i Bogense, inden hun søgte og fik stillingen som cafémedarbejder i Tobaksgaarden under den tidligere caféleder Anne Schmidt Petersen.

Caféen er placeret midt i kulturhuset små hundrede meter væk fra byens hovedgade.

- Det er bare et vilkår, som vi ikke kan gøre noget ved. Men jeg og det øvrige personale bestræber os hver eneste dag på at yde en god service og gøre det allerbedste for vores gæster, siger Stine Juhl Petersen.

Tobaksgårdens café satser også på brunchgæsterne med en morgenplatte, og flere og flere råvarer skiftes i disse år ud til økologiske varer. Caféen har senest justeret sit menukort i januar i år.

Flere vil have vegetarretter

På en stor sort tavle bag cafébaren kan man se alle de frokostretter, der serveres i caféen. Det er kendte og efterspurgte retter som stjerneskud, pariserbøf, æggekage og wienerschnitzler. Og det altid populære smørrebrød, som typisk bestilles ved frokosttid. Men gæsterne kan også sætter tænderne i en vegetarburger, og det er der flere og flere, der gør.

- Maden må helst ikke længere være alt for tung, fortæller Stine Juhl Petersen.

Stine Juhl Petersen og Maria Larsen har begge arbejdet i Tobasgaardens café i fem år. Foto: Søren Plovgaard

Caféen laver også mad til de mange kunstnere, der optræder i Tobaksgaarden. Og her er beskeden også klar. Mange af de såkaldte ridere - det, kunstnerne ønsker at få serveret backstage i forbindelse med koncerterne - er enten vegetarmad eller mad, der er lavet af økologiske råvarer.

Fremover vil alle drikkevarer i koncertsalen Jacob Gade Salen være økologiske.

- Jeg synes også, vi har byens bedste kaffe. Den er økologisk og fairtrade, og den smager bare rigtig godt, siger Stine Juhl Petersen om kaffen, der tilmed kan serveres i tidens praktiske to go-kopper.

Ud over Alice Kühnel, Maria Larsen, og Stine Juhl Petersen består det faste hold i Tobaksgaardens café også af Anne Marie Knudsen.

Vi kan jo se, at flere og flere gæster efterspørger vegetarmad, og her er vegetarburgeren et godt tilbud. Vi hører også ofte kunderne sige, at de har svært ved at bestille vegetarmad andre steder i byen

Stine Juhl Petersen, souschef i Tobaksgaardens café
Annonce
Annonce
Lokalavisen Assens

Får vi de sidste med?

Annonce
Annonce
Lokalavisen Assens

Vinhandler igen ramt af den sære skrivekløe: Mere drama i ny bog

Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Lærke vendte hjem til Assens efter 18 år - og hendes svigerfamilie fulgte med

Lokalavisen Assens

Kommunalvalget nærmer sig: - Det er ikke ligegyldigt, hvem du stemmer på

Lokalavisen Assens

Svar på rygter og usandheder om det supplerende menighedsrådsvalg i Assens-Gamtofte sogne

Lokalavisen Assens

Sarah og Claes åbnede Destruktionen i Assens for et år siden: Nu har de udvidet træningscentret - og næste år kan du også spille padel

Lokalavisen Assens

Ikonisk skolebygning er blevet renoveret - se resultatet, som skolen har kæmpet for i mange år

Lokalavisen Assens

Stor donation sender Syngedrengene til Malaga: - Det gør ikke noget, at I også bliver kendt i udlandet...

Lokalavisen Assens

Operakoncert på Helnæs: Jesper Buhl optræder med gæster

Lokalavisen Assens

Plejesektoren i kommunen: Der er grund til bekymring og grund til at holde øje

Lokalavisen Assens

Victoria og mormor har gået i samme børnehave - oldemor gik der også: - Det er en rar fornemmelse

Lokalavisen Assens

Nyt parti vil have mindre topstyring: Hypnoterapeuten Millah vil i byrådet for Frihedslisten

Lokalavisen Assens

Tak til kirketjeneren

Lokalavisen Assens

Syv bryllupper, fire nye luksuslejligheder og en kæmpe tipi: Gæsterne er vilde med outdoor-paradis på Helnæs

Lokalavisen Assens

Den grønne baghave

Lokalavisen Assens

Fyns næststørste kirke og købstaden fortjener det ikke

Lokalavisen Assens

En af de mest spillede nye dansk bands i dansk radio

Lokalavisen Assens

Krisen er afblæst i Assens Håndboldklub: Nye spillere står sammen om fremtiden

Lokalavisen Assens

Beboere rammes af kommunens klimapolitik

Lokalavisen Assens

Folk kører langt for at spise luksus-pizzaer på Omars nye intime spisested: - Alt er importeret fra Italien

Lokalavisen Assens

På stilke for kunderne i 31 år - men næste år et det slut: Åse fra Blomsterværkstedet rejser til USA

Lokalavisen Assens

Se akvareller på Hotel Aarup Kro

Lokalavisen Assens

Det er aldrig for sent: 57-årige John trængte til ro på sit arbejdsliv og tog en ny uddannelse

Annonce