Annonce
Lokalavisen Assens

Susanne er til både krøller og kubik

Frisør Susanne Buus Sørensen har drevet frisørsalonen Bella i Assens i 22 år, og hun har aldrig fortrudt, at hun byttede Aalborg ud med Assens. Foto: Søren Plovgaard
Susanne Buus Sørensen har drevet frisørsalonen Bella i Assens i 22 år. Før den tid sejlede hun som stewardesse på de syv verdenshave. Fritiden benytter hun ofte på sadlen af en Harley-Davidson-motorcykel.
Annonce

Assens: Frisør Susanne Buus Sørensen nåede det meste af verden rundt, inden hun i 1994 slog sig ned i Assens sammen med sin mand Leif Sørensen.

Den 54-årige himmerlænding sejlede nemlig i flere år som stewardesse på tidligere skibsreder Per Henriksens Mercandia-skibe. Og det var også ombord på et af rederiets fragtskibe, at hun mødte sin mand.

- Vi havde kun kendt hinanden i tre måneder, da vi blev gift under palmer i Miami i Florida, men nu har ægteskabet da holdt i snart 27 år, smiler Susanne Buus Sørensen.

Hun kom i lære som frisør i sin hjemby Suldrup i midten af 1980'erne, men frisørmesteren valgte pludselig at flytte til Norge, så Susanne Buus Sørensen måtte gøre sin læretid færdig i Salon Royberg på Boulevarden i Aalborg.

Inden da nåede Susanne Buus Sørensen forbi et job på en lædermøbelfabrik hjemme i Suldrup.

- Jeg har altid haft det sådan, at hvis jeg ikke kunne blive frisør, så ville jeg gerne noget med at sy, siger Susanne Buus Sørensen, der søgte ind på sy-og designskolen i Struer, inden hun blev hentet til Salon Royberg i storbyen Aalborg.

Mine kunder spænder vidt. Det er lige fra den arbejdsløse til bankdirektøren. Som frisør lægger du øre til både glade og triste fortællinger fra kunderne, og man kan godt nogle gange føle sig som en psykolog.

Frisør Susanne Buus Sørensen

Annonce

Fra Honda til Harley-Davidson

I oktober 1998 åbnede hun sin egen salon i Østergade 26 i Assens, hvor Lis Balle i flere år havde drevet frisørsalon.

- Min mand stammer fra Assens, og jeg faldt med det samme for byen. Ellers var jeg nok taget tilbage til Aalborg. Men jeg har altid godt kunnet tænke mig at flytte til en anden landsdel, og jeg har aldrig fortrudt, at jeg endte på Fyn og i Assens, siger Susanne Buus Sørensen.

Bortset fra det første halve år, hvor hun havde en assistent i salonen, har Susanne Buus Sørensen klaret sig selv.

- Jeg har haft to elever, men det er efterhånden 10 år siden. Jeg kunne måske godt finde på at tage en elev igen, hvis den rigtige person dukkede op, for jeg kan nogen gange godt have brug for lidt hjælp i salonen, siger Susanne Buus Sørensen.

- Jeg kan hurtigt få travlt, når jeg står alene i salonen, men der kan da også godt være uger, hvor der ikke er helt så meget at lave. Så har jeg god tid til at ordne regnskab, forklarer Susanne Buus Sørensen.

En gang imellem får hun også tid til at tage ud at klippe og ordne hår i kundernes eget hjem.

Selv om hun synes, at hendes husleje på næsten 10.000 kroner om måneden ligger i den pebrede ende, er hun glad for salonens beliggenhed tæt på byens torv.

- Mine kunder spænder vidt. Det er lige fra den arbejdsløse til bankdirektøren. Som frisør lægger du øre til både glade og triste fortællinger fra kunderne, og man kan godt nogle gange føle sig som en psykolog. Men jeg synes, at jeg altid har været en god lytter, siger Susanne Buus Sørensen.

Salon Bella holder fast lukket om mandagen, og i sommermånederne forsøger Susanne Buus Sørensen også at holde fri på lørdage. For så har hun nemlig god tid til at dyrke sin store hobby.

- Jeg kører motorcykel. Siden 2001 har jeg kørt på en Harley-Davidson, og jeg er også medlem af en motorcykelklub i Fredericia. Det med motorcykler er noget, der startede da jeg var helt ung. Allerede da jeg stod i lære som frisør i Aalborg, kørte jeg rundt på en Honda 400, fortæller Susanne Buus Sørensen.

Annonce

Fra Balle til Bella

Hun har - 7-9-13 - undgået at få arbejdsskader af sit job som frisør. Men Susanne Buus Sørensen kan godt mærke, når hun har haft en lang arbejdsdag med mange kunder. Hun regner dog med at fortsætte som frisør i Assens i mange år endnu.

- Da jeg kom hertil i 90'erne, skete der nok lidt mere i byen. Jeg kunne godt tænke mig, at vi kunne trække lidt flere turister til Assens. Jeg vil nu sige, at Assens har rigtige mange gode ting, men ofte glemmer borgerne at værdsætte det. Men byen mangler nok også at blive opdateret på nogle områder, mener Susanne Buus Sørensen, som ofte hører fra sine kunder i salonen, at de godt kunne tænke sig, at der blev indført to-timers parkering i byen i stedet for nu kun en time.

Og så skal hun også lige have lov at svare på, hvorfor hun i sin tid valgte at kalde sin salon for Bella:

- Det var for at gøre det nemt for folk. Jeg vidste, at det var et navn, som folk kunne huske. Jeg overvejede at kalde den for Salon Buus, men så fandt jeg i stedet på at bytte rundt på e'et og a'et i Salon Balle, og så blev det til Salon Bella, forklarer Susanne Buus Sørensen.

Susanne Buus Sørensen klipper både mænd og kvinder i Salon Bella. Hun er alene om det hele, så der er nok at se til. Foto: Søren Plovgaard
Susanne Buus Sørensen er udlært frisør i først Suldrup og siden Aalborg. Men på et tidspunkt hun tog en pause fra branchen og begyndte at sejle som stewardesse. Foto: Søren Plovgaard
Det kendte skilt der fortæller, at her holder Salon Bella til. Salonen hed tidligere Salon Balle, så Susanne Buus Sørensen flyttede bare om på et par vokaler, da hun i efteråret 1998 skulle finde på et navn til hendes frisørsalon. Foto: Søren Plovgaard
Frisør Susanne Buus Sørensen er 54 år, så hun regner med at drive frisørsalon i Assens i mange år endnu. Foto: Søren Plovgaard
Annonce
Annonce
Lokalavisen Assens

Bryllup

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce