Annonce
Lokalavisen Assens

Tøjhandler: - Lige nu er det ekstremt vigtigt, at folk husker at handle lokalt

Henrik Jensen, indehaver af Tøjeeksperten i Assens, holder humøret højt, selv om han og forretningen også har haft sine udfordringer de seneste måneder. Foto: Søren Plovgaard
- Det er tydeligt at mærke, at folk nu er blevet mere købelystne og parate til at bruge flere penge, mener Henrik Jensen fra Tøjeksperten i Assens.
Annonce

Assens: Hos Tøjeksperten i Assens kan man i disse uger se gule balloner og vimpler med budskabet "Sæt pris på din by - køb lokalt".

Som mange af byens øvrige forretninger støtter Tøjeksperten op om kampagnen, hvor byens borgere opfordres til at handle i de lokale butikker.

- Jeg synes, det er en supergod idé, at Assens Handelsstandsforening er gået med i kampagnen for anden gang, og lige nu, hvor vi har coronaen, er det ekstremt vigtigt, at borgerne husker at handle i de lokale butikker i byen siger Henrik Jensen.

Henrik Jensen er vendelbo. Han er udlært i en herretøjsforretning i Sæby og fik senere arbejde i branchen i Frederikshavn, inden han kom til Vestfyn. I 2015 overtog han Tøjeksperten i Assens.

Lokalavisen fik en snak med Henrik Jensen få dage før, Tøjeksperten kunne notere en af sine traditionelt mere travle uger - nemlig op til Fars Dag.

- Vi har selvfølgelig misset en del salg til forårets konfirmationer, runde fødselsdage og juni-bryllupper på grund af corona-nedlukningen, så der mangler lidt i kassen, fortæller Henrik Jensen.

Han står nu med den udfordring, at varelageret kan gå hen og blive for stort, og at Tøjeksperten brænder inde med varer, der skulle være skudt af i foråret.

Vi har selvfølgelig misset en del salg til forårets konfirmationer, runde fødselsdage og juni-bryllupper på grund af corona-nedlukningen, så der mangler lidt i kassen.

Henrik Jensen, Tøjeksperten Assens

Annonce

Savner open by night-arrangementerne

Mens mange forretninger i de større byer valgte helt at lukke i perioden efter 11. marts, besluttede Henrik Jensen sig for at holde butikken åbent som normalt. Et par af ugerne var der langt mellem ekspeditionerne, men nu er der igen kommet gang i salget af herretøj.

- Det er tydeligt at mærke, at folk nu er blevet mere købelystne og parate til at bruge flere penge. Det satte vel ind for tre-fire uger siden, hvor man kunne fornemme, at der begyndte at ske lidt mere i byen igen, siger Henrik Jensen.

Tøjeksperten er altid med, når der er by-arrangementer i Assens. Men i denne sæson har en international pandemi sat en stopper for de fleste arrangementer.

- Det synes jeg med et godt gammeldags jysk ord er ret træls. Jeg håber dog på, at vi snart igen kan få lov til at holde for eksempel open by night-arrangementer. Dem savner jeg virkelig. For os i Tøjeksperten har open by night-dagene altid været gode. Her kan vi virkelig mærke en stigning i omsætningen i forhold til almindelige fredage, siger Henrik Jensen.

Han og Tøjeksperten har de seneste måneder givet den ekstra gas på sociale medier som Facebook og Instagram, men ellers mener Henrik Jensen ikke, at han har haft så mange andre håndtag at skrue på under coronakrisen i bestræbelserne på at holde omsætningen oppe.

Henrik Jensen har aldrig været bange for at give sin mening til kende, når det handler om byens udvikling. Han har tidligere peget på vigtigheden af at få havn, campingplads og midtby til at hænge bedre sammen.

- Det glæder mig, at sagen om campingpladsen på Næs nu omsider er afsluttet, og at man nu kan arbejde videre med byens udvikling, siger Henrik Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Klumme: - Jeg kan naturligvis godt følge, at det skaber en vis ulighed, hvis Louises forældre hyrer Medina til at komme og optræde med popcorn-maskiner og lysshow

Annonce