Annonce
Lokalavisen Assens

Thomas drømmer om at hjælpe unge blikkenslagere i gang

Thomas Thelin Laustsen har flyttet sit blikkenslagerfirma til Kirke Søby 1.marts. Han har allerede fået nye lokale kunder og er blandt andet ved at lægge nyt skifertag på Culturartes bygning i Køng. Foto: Lærke BJørn Bang
Thomas Thelin Laustsen flyttede 1. marts sin blikkenslagervirksomhed til Kirke Søby, hvor han har købt en gammel gård. Her har han indrettet et 400 kvadratmeter stort værksted i en tidligere hestestald og håber, at han kan hjælpe nyuddannede blikkenslagere med at komme ind på markedet.

Kirke Søby: Maskinerne er sat op i sirlige rækker i den gamle hestestald på Engelsvej i Kirke Søby. Værktøjet ligger sorteret og i orden og gulvet er fejet. For få uger siden flyttede 49-årige Thomas Thelin Laustsen sit blikkenslagerfirma, Blikeksperten, til den lille by mellem Assens og Glamsbjerg, og herfra kører han ud på opgaver i hele landet.

Virksomheden driver han med hjælp fra tre freelancere og hans søn, som er arbejdsmand i firmaet, og han har allerede fået lokale opgaver i hus. Blandt andet fornyelse af kulturhuset Culturartes skifertag i Køng.

På sigt håber han at kunne hjælpe nyuddannede blikkenslagere ind på markedet fra sin base i Kirke Søby.

- Jeg har altid kunnet lide at arbejde med unge mennesker. Lige nu har jeg ikke plads til en lærling. Men min drøm er, at jeg kan tilbyde nyuddannede mit brand og hjælp til bogholderi og tilbudsgivning, og at de kan låne eller leje mit specialværktøj, mens de kommer i gang, siger Thomas Thelin Laustsen, som godt kan lide at lære fra sig.

- For det første synes jeg selv, at jeg er en rigtig dygtig blikkenslager. Her er det godt gammeldags håndværk, der tæller, siger han.


Det er typisk beklædning af udvendigt træværk som stern- og gavlbeklædning. Det, hvor man kan sidde og drikke rosé i sommerferien i stedet for at male træværk.

Thomas Thelin Laustsen, indehaver af Blikeksperten


Mange stumper, som andre håndværkere køber fra ny, klipper og bukker han af stumper, der er blevet til overs, og som mange ville kassere. Det kan godt betale sig, har han regnet ud.

- I stedet for at gå og feje, vil jeg hellere have, at min søn står og laver endebunde, siger han og peger på en bunke tynde metalplader, der er klippet i form.

Annonce

Rosé eller maling

Særligt én type opgaver lander i Blikekspertens ordrebog.

- Det er typisk beklædning af udvendigt træværk som stern- og gavlbeklædning. Det, hvor man kan sidde og drikke rosé i sommerferien i stedet for at male træværk, griner Thomas Thelin Laustsen.

Det var tilfældigt, at han havnede i Kirke Søby. For tre år siden startede han Blikeksperten i Vorbasse, men han har tidligere boet på Midtfyn, og da han fik en kæreste fra Fyn, trak øen i ham igen. Først havde han værksted på den nordlige del af Fyn, men for nylig investerede han i en gammel gård på Engelsvej 6. En gård, hvor han bor sammen med sin kæreste, sin søn og kærestens datter, og som kræver en hel del istandsættelse, men rummer plads til mange drømme, både professionelt og privat.

Med planer om både hønsegård, overdækket opholdsrum i gården og lejligheder til børnene bliver der formentlig ikke megen tid i den 49-årige blikkenslagers egne ferier til at drikke rosé.

Thomas Thelin Laustsen har flyttet sit blikkenslagerfirma til Kirke Søby 1.marts. Han kommer oprindeligt fra Skive. Foto: Lærke BJørn Bang
Mange stumper laver man selv hos Blikeksperten i stedet for at købe dem fra ny. For eksempel endebunde som i denne bunke. Thomas Thelin Laustsen går op i genanvendelse. Foto: Lærke BJørn Bang
Thomas Thelin Laustens kæreste har været en tur på værkstedet, hvor hun har lært at bukke metalplader til bakker, der kan bruges til at så blomster- og grøntsagsfrø i. I forbifarten har hun skrevet en hilsen på en af blikkenslagerens maskiner. Foto: Lærke Bjørn Bang
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Fodboldfitness for alle

Lokalavisen Assens

Mere tryghed til Assens

Annonce