Annonce
Lokalavisen Assens

Kommentar: Tillykke til Ørsted

Bare det nu kan gå!

De færreste kan vel sige sig helt fri for at have tænkt tanken, når det handler om købmandsbutikken i Ørsted.

På ti år har over 400 dagligvarebutikker drejet nøglen om i landets mindste byer. Men Let-køb i Ørsted er ikke en af dem.

Den eksisterer endnu takket være en resolut indsats fra landsbyens beboerforening, der greb til handling og dåd, da den populære købmandsfamilie Weber først på året meddelte, at de ønskede at forlade deres livsværk efter næsten 26 år.

Ørsted Beboerforening var hurtige til at slå ring om den lokale købmandsbutik, og dermed undgik man, at forretningen kom til at stå tom i et stykke tid. Den slags er nemlig dødsensfarlig gift for et lokalsamfund og dets beboere, der lynhurtigt vænner sig til nye indkøbsmønstre.

I Ørsted bakkede mange op ved at købe folkeaktier til købmandsbutikken. De er som alle ved lige så meget værd som et bøjet fynsk femøre, men signalværdien var til gengæld høj.

Med den store opbakning til køb af folkeaktier - i virkeligheden er der tale om en slags crowdfunding, hvor flere hundrede personer tager ejerskab af butikken -  gjorde lokalbefolkningen opmærksom på de triste konsekvenser, det har for et lille bysamfund, hvis den mister sin sidste butik. Det scenarie ønskede man ikke i Ørsted, og derfor skal lokalbefolkningen og alle andre støtter have lov at hejse flaget for dem selv.

Den nye købmand Brian Lund melder om flot opbakning fra kunderne i de første uger efter overtagelsen, og det er opmuntrende at se, at så mange mennesker ofrer flere timer i en ofte travl dagligdag på at tage nogle frivillige vagter i butik og på kontor og lager.

Nu bliver den store øvelse for alle at holde dampen oppe i fremtiden.  På lang sigt er det afgørende, at købmandsbutikken i Ørsted kan drives og eksistere på markedsøkonomiske vilkår, og at den kan sikre købmanden en fornuftig løn.

Som mor Ulla sagde i filmen om Polle fra Snave:

Først holder man a', så holder man u' og så holder man ve'...


Nu bliver den store øvelse for alle at holde dampen oppe i fremtiden. På lang sigt er det afgørende, at købmandsbutikken i Ørsted kan drives og eksistere på markedsøkonomiske vilkår, og at den kan sikre købmanden en fornuftig løn

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Stadig for høj smitte i Assens: Legepladser spærres af, skole omdannes til teststed og plakater på arabisk og engelsk

Lokalavisen Assens

Fodboldfitness for alle

Annonce