Annonce
Lokalavisen Assens

Tom blev ramt af stress og depression: - Jeg er ikke blevet mødt med mistro én eneste gang

Tom Lindgaard fra Strandby leder lige nu efter et job på 12 timer om ugen. Foto: Assens Kommune
Da Tom Lindgaard fra Strandby i 2012 fik konstateret leddegigt, vidste han ikke, at sygdommen også ville dræne ham for energi. Det kostede ham to alvorlige tilfælde af stress og en depression oveni, før han fik hjælp til at erkende, at han ikke længere kunne arbejde fuld tid.

Strandby: Tom Lindgaards fortælling starter med en anbefaling om at søge en stilling ved By og Kultur i Odense, som passer perfekt til hans baggrund som både uddannet maskinarbejder og ejendomsservicetekniker med 15 års erfaring samt supplerende pædagogiske kurser.

- Jeg blev ansat som driftskoordinator og skulle stå for cirka 25 fleksjobansatte i en teknisk servicefunktion. Det gik o.k. i starten, men det begyndte at gå skævt efter et møde, hvor min chef dels ville have mig til at kræve mere af de fleksjobansatte og dels udvide funktionen med syn af lejligheder. Det var lige op til en ferie, hvor vi skulle cykle på Mallorca, men det endte med, at vi måtte aflyse at cykle, for jeg fik voldsomme stresssymptomer, og gigten blussede op så jeg ikke kunne gå, husker Tom Lindgaard.

- Efter ferien tog jeg en snak med chefen om, hvordan vi kunne få stressen dysset ned igen, og jeg bød ind på andre opgaver. Senere samme dag blev jeg indkaldt til tjenstlig samtale, og jeg var helt forvirret over hvorfor. Til mødet kom man med en masse beskyldninger, jeg ikke kunne genkende, og det endte med jeg blev fritstillet. Den behandling oveni stressen knækkede mig helt. Fagforeningen var klar til at lave en sag ud af det, men det kunne jeg slet ikke overskue, , fortæller Tom Lindgaard.

Sov ikke om natten

Tom Lindgaard var meget bange for at blive ledig, så selv om han ikke var parat til at få et nyt job, søgte han alligevel videre.

- Jeg fik først et tre-måneders vikariat og efterfølgende en tidsbegrænset stilling et andet sted. De tilbød mig faktisk fastansættelse, men stressen var blusset op igen, så det måtte jeg afslå. Jeg blev sygemeldt kort efter, og endte med at blive afskediget. Som ledig søgte jeg drømmejobbet som dronepilot – og fik det, men jeg havde det så dårligt, at jeg desværre var nødt til at lade være med at starte, beretter Tom Lindgaard.

Han havde det dårligt, sov ikke om natten, og sad ofte og græd uden at vide hvorfor.

Som sygemeldt kom han til opfølgning på jobcentret i Odense.

- Det kan være svært at fejle noget, der ikke umiddelbart kan ses, men jeg er aldrig blevet mødt med mistro, som der ellers er historier om i medierne. Jeg var konstant udmattet, og tænkte det var stressen. Men jeg erfarede også, at gigten kan medføre en tilstand, fatigue, hvor man har en konstant udmattethed i kroppen, og den tilstand har jeg. Det betyder, at man måske nok kan give den gas den ene dag – men det kan koste flere dage efterfølgende, forklarer Tom Lindgaard.

Efter en periode indhentede han en status fra sin læge, der forklarede at hans tilstand var varig.

Annonce

Fysisk hårdt arbejde er ikke optimalt for gigten

Han kom i praktik på nedsat tid som pedel.

- Fysisk hårdt arbejde er ikke optimalt i forhold til gigten, men jeg er sådan skruet sammen, at jeg bare kæmper. Bagefter gik jeg så hjem med smerter og sov, men det er jo ikke holdbart, så vi stoppede praktikken. Efter et par måneder blev jeg tilknyttet en konsulent, der skulle beskrive mig i den næste praktik, som jeg fandt selv, siger Tom Lindgaard.


Det kan være svært at fejle noget, der ikke umiddelbart kan ses, men jeg er aldrig blevet mødt med mistro, som der ellers er historier om i medierne

Tom Lindgaard


Tom Lindgaard er interesseret i cykler, og i november 2019 startede han i praktik ved Surf & Ski + Bike.

- Jeg arbejde blandt andet med webshop og sociale medier og var med til at arrangere cykelevents, hvor jeg også selv var guide. Eventsene var vildt spændende, men også krævende, for man er meget på til sådan et arrangement, forklarer Tom Lindgaard, der dog ikke fik tilbudt et fast job i virksomheden.

Tom Lindgaard og hans kone havde længe ønsket at komme væk fra midtbyen i Odense, og allerede efter 25 dage viste der sig en køber til deres hus. Han var derfor bekymret for, om han skulle starte helt forfra, da parret i juli i år flyttede ind i deres nye drømmehus i Strandby lidt syd for Haarby.

- Men Jobcenter Assens godtog den beskrivelse, der blev lavet i Odense og indstillede mig til Rehabiliteringsteam. Der har været ventetid på grund af covid-19, men den 2. oktober blev jeg tilkendt fleksjob på 12 timer om ugen med skånehensyn til stress og fysisk hårdt arbejde, siger Tom Lindgaard, der synes, det har været en positiv oplevelse for ham at flytte til Assens Kommune

- I Assens fik jeg hurtigt et tilbud om stress- og depressionshåndtering, hvor man mødes med folk, der selv har været udsat for tingene. Min kone har også fået tilbud om pårørendekursus, og selv om det nok havde været mere tiltrængt tidligere, er det virkelig godt, det findes, understreger Tom Lindgaard og tilføjer:

- Nu skal jeg lige finde det rigtige arbejde, og jeg vil rigtig gerne have et, for jeg har stadig masser at byde.

Artiklen er blevet til i et samarbejde mellem Jobcenter Assens og Lokalavisen Assens

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Flere gratis intimkoncerter

Annonce