Annonce
Lokalavisen Assens

Tommerup rykkede sammen: De handlede lokalt og vandt gavekort for flere tusinde kroner

Tre glade vindere i konkurrencen "Vi handler lokalt i 5690” fotograferet i Superbrugsen i Tommerup St. Fra venstre er det Majbritt Konradsen med andenpræmien, Lene Baasch, der løb med førstepræmien, og Ellen K. Rasmussen, der modtog tredjepræmien. I alt 45 deltagere har modtaget et eller flere gavekort til lokale butikker, fordi de handlede i butikkerne, der i konkurrencen bidrog med gavekort for et samlet beløb på 75.000 kroner. Foto: Søren Plovgaard
Annonce

Tommerup St.: Tre dygtige og glade vindere af konkurrencen "Vi handler lokalt i 5690" blev torsdag eftermiddag overbegavede med flotte præmier.

Det skete i Superbrugsen i Tommerup St, hvor Lene Baaash, Majbritt Konradsen og Ellen K. Rasmussen modtog gavekort til en værdi af 17.000, 10.000 og 7000 kroner samt hver en fornem gavekurv og flaske fra Superbrugsen.

Konkurrencen var kommet i stand på initiativ fra Lars Drejergaard fra Tommerup.

Lars Drejergaard ville gerne gøre lidt for butikslivet og sammenhængskraften i den tidligere Tommerup Kommune, og det der fra starten var tænkt som et lidt uskyldigt eksperiment, endte som en bragende succes med opbakning fra 47 lokale forretninger og virksomheder.

- Jeg havde en idé, jeg troede på, og den skulle simpelthen prøves af. Så når jeg hører, at folk i byerne syntes, at de har haft det sjovt ved at være med, så bliver jeg glad. Hvis jeg kan være med til at give folk en god oplevelse, så er tiden godt givet ud, fortæller Lars Drejergaard, der har lagt et stort personligt engagement i projektet.

Konkurrencen gik ud på at handle i så mange butikker som muligt i Tommerup, Verninge, Brylle og Tommerup Stationsby. For hvert køb blev man belønnet med et mærke, og den øvelse viste Lene Baasch fra Kivsmose sig bedst til, idet hun formåede at samle hele 40 ud af 47 mærker.

- Jeg tror på, at konkurrencen har skubbet lidt til folks bevidsthed om, hvor vigtigt det er at handle lokalt, hvis vi vil bevare det vi har i de små byer, siger Lars Drejergaard.

Annonce

Samhørighed

Dina Korspang driver butikken Lykkelou på Kirkevej i Tommerup St. sammen med sin kollega Anette Brolykke Clemmensen. Hun synes, at "Vi handler lokalt i 5690" har været et prisværdigt initiativ.

- Jeg synes, konkurrencen har skabt noget samhørighed og gjort noget godt for vores lokalsamfund, og vi er da også selv blevet mere bevidste om, hvilke butikker der findes i området. Og jeg tænker da også, at vi gennem konkurrencen har set nogle nye kunder og fået noget mere synlighed, forklarer Dina Korspang.

Lene Baasch kunne tage hjem fra den lille seance i Superbrugsen i Tommerup St. med gavekort til en værdi af 17.000 kroner under armen.


- Jeg synes, konkurrencen har skabt noget samhørighed og gjort noget godt for vores lokalsamfund

Dina Korspang


For Lene Baasch er det helt naturligt at lægge handelen lokalt.

- Det har været sjovt at være med, men jeg handlede faktisk i de fleste butikker i i forvejen, siger Lene Baasch, der også modtog et flot gavekort til Tommerup Forsamlingshus.

- Det kan være, at jeg får brug for det, når jeg fylder 60 år senere i år, siger Lene Baasch.

Konkurrencen, der har kørt i tre og en halv måned, havde deltagelse af knap 100 personer, og Lars Drejergaard vil nu gå i tænkeboks for at finde ud af, om konkurrencen skal gentages i år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Netto kommer til Skallebølle

Annonce