Annonce
Lokalavisen Assens

Toms luksushytter ved Helnæsbugten

Shelterpladsen Hacienda Helnæsbugten er placeret i Ungersbjerge helt ud til Helnæsbugten. Privatfoto
Tom Petersen har anlagt en shelterplads efter et helt nyt - og mere luksuriøst - koncept.
Annonce

Ungersbjerge: En shelter er ikke længere bare en shelter. Der er sket meget, siden konceptet med udendørs overnatning i små primitive træhytter begyndte at tage fart for omkring 20 år siden.

Tendensen går mod lidt mere luksuriøse shelterpladsen, og den tendens har Tom Petersen opfanget.

Han bor i Odense og har i 10 år haft et fritidshus i den yderste spids af Ungersbjerge syd for Snave. På sin grund har Tom Petersen sidste år opført to sheltere i et nyt koncept, som han mener kan være det første i landet. Tom Petersen kalder den nye shelterplads, der ligger helt ned til vandet med udsigt over Helnæsbugten, for Hacienda Helnæsbugten.

- Det særlige ved min shelterplads er, at de overnattende blot behøver at medbringe, mad, sovepose og håndklæde, siger Tom Petersen og tilføjer, at der på pladsen også findes båludstyr og forskellige redskaber og materialer, som brugerne kan benytte sig af under opholdet.

Min oplevelse er, at der er en ret stor interesse for pladser som denne fra børnefamilier og mindre grupper.

Tom Pedersen, Hacienda Helnæsbugten

Annonce

Plads med toilet og bad

Pladsen henvender sig i særlig grad til familier med børn samt mindre grupper, som ikke selv har det fornødne udstyr der skal til, og som samtidig ønsker en vis komfort i forbindelse med friluftsopholdet.

I de to sheltere, der hver har plads til tre overnattende personer, findes der madrasser, og på pladsen har Tom Petersen også opført et træskur med toilet og bad. Der er bade- og fiskemuligheder få meter fra pladsen, og en særlig børnevenlig strand findes på Feddet fem minutters kørsel mod vest.

Hacienda Helnæsbugten stod færdig i august sidste år, så Tom Petersen nåede ikke at få hele turistsæsonen med.

- Men min oplevelse er, at der er en ret stor interesse for pladser som denne fra børnefamilier og mindre grupper, og shelterne har da også været booket ud flere gange i efteråret, siger Tom Petersen, der er gået på pension efter et arbejdsliv som lektor på pædagoguddannelsen og underviser i drama og teater.

Det koster 500 kroner per døgn at leje Hacienda Helnæsbugten. Man booker hele shelterpladsen, og brugerne er således sikre på, at der ikke kommer andre på pladsen.

Booking kan enten foretages ved henvendelse til Hacienda Helnæsbugtens Facebookside eller på booking-sitet www.bookingshelter.dk

Et lille træskur indeholder toliet og bad og ligger få meter fra shelterne. Privatfoto
Der er naturligvis også en bålplads til rådighed for brugerne af Hecienda Helnæsbugten, og der er også adgang til alt det nødvendige båludstyr. Privatfoto
Der er plads til tre overnattende i hver af de to sheltere, og madrasser skal man ikke tænke på. Privatfoto
Hacienda Helnæsbugten ligger få meter fra stranden og med udsigt til halvøen Helnæs i baggrunden. Privatfoto
Det er Tom Petersen, der har bygget shelterpladsen Hacienda Helnæsbugten. Pladsen ligger på den grund, hvor Tom Petersen i ti år har haft et fritidshus. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Bryllup

Annonce