Annonce
Lokalavisen Assens

Tre arkitekt-teams skal byde ind på multitek og havneplads

DCIM\100MEDIA\DJI_0002.JPG
Der arbejdes med det såkaldte åbningtræk, der er det første store projekt i Fremtiden Assens.
Annonce

Assens: En bedømmelseskomité med repræsentanter fra Assens Kommune og Realdania har nu udvalgt tre teams til at udarbejde et tilbud og et idéoplæg til projektet. Det oplyser Assens Kommune i en pressemeddelelse.

De tre teams er Cobe A/S med Orbicon|WSP som underleverandør, Jaja Architects med Bogl og Skanding som underleverandører, We Architecture med byMunch By- og Landskabsdesign, Regnestuen Haukohl & Køppen rådgivende ingeniører og INN tegn & byg som underleverandører.

Der var 20 ansøgninger til tilbuddet.

De tre teams skal i løbet af sommeren komme med deres bud på totalrådgivningsydelsen, hvorefter en bedømmelseskomité vil kåre en vinder. Det forventes at ske i slutningen af august, mens den endelige kontrakte efter planen ville ligge klar i efteråret.

Det nye knudepunkt i Assens med multitek og ny havneplads skal inspirere til socialt samvær og aktiviteter for både borgere og turister. Der skal være en tydelig arkitektonisk og funktionel sammenhæng mellem havnepladsen og multiteket. Havnepladsen skal forbedre forbindelsen mellem den smukke indre købstad og det levende og oplevelsesrige havnemiljø.

Annonce

Borgerne involveres

Multiteket skal være et moderne bibliotek og kulturelt mødested, hvor de klassiske biblioteksaktiviteter tænkes sammen med andre aktiviteter inden for læring, kunst og kultur. Borgermøder og workshops vil sikre, at også borgerne bliver involveret.

- Det er vigtigt at finde de helt rigtige arkitekter til at realisere visionerne for åbningstrækket, det første store projekt i Fremtidens Assens. Jeg er sikker på, at projektet med multiteket og havnepladsen vil binde Assens’ hovedgade og havn bedre sammen. Nu bliver det spændende at se de tre bud på at løse den ambitiøse opgave. De tre teams er valgt ud fra referencer og motivation for opgaven, og de repræsenterer både veletablerede arkitektfirmaer med flere lignende projekter i porteføljen og arkitekter, der i deres ansøgning har vist stor motivation for opgaven, siger borgmester Søren Steen Andersen (V).

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Klumme: - Jeg kan naturligvis godt følge, at det skaber en vis ulighed, hvis Louises forældre hyrer Medina til at komme og optræde med popcorn-maskiner og lysshow

Annonce