Annonce
Lokalavisen Assens

U19-piger i 2. division: Håndboldspillerne strømmer til Salbrovad

Håndboldspillerne fra U19-holdet i STIF Salbrovad er her fotograferet få minutter, inden holdet i sidste uge debuterede i 2. division. Bagerst fra venstre er det Anna Knudsen, Katrine Kaspersen, Marie Pedersen, Mathilde Andersen, Cathrine Helsgaard og Isabella Johansen. Forrest fra venstre sidder Celia Nielsen, Paula Meesenburg, Simone Nielsen, Jasmin Kongstad og Laura Kaspersen. Foto: Søren Plovgaard
På få år er landsbyklubben STIF Salbrovad blevet centrum for ungdomshåndbolden i Assens Kommune. Bag succesen står blandt andre ægteparret Lillian og Jesper Johansen.
Annonce

Salbrovad: Der er masser af håndboldtraditioner i Sandager- og Salbrovadområdet.

For snart 50 år siden slog den lokale håndboldklub sig sammen med håndboldklubben i Assens og dannede håndboldsamarbejdet ASH 72. Senere blev der noget mere stille om håndboldspillet på egnen på trods af, at Salbrovadhallen var blevet en realitet. Men nu strømmer særligt unge spillere igen til håndbold i klubben STIF Salbrovad.

Succesen skyldes ikke mindst ægteparret Lillian og Jesper Johansen, der bor i Smejrup et par solide tremeter-kast fra Salbrovadhallen. De er begge trænere i klubben gennem flere år.

- Håndbold er vores andet liv. Vi bor jo nærmest i hallen, siger 44-årige Lillian Johansen, der peger på sin mand Jesper Johansen som en årsagerne til, at håndbolden for tiden trives så godt i det lille landsbysamfund.

- Jeg var nødt til også at blive træner, hvis jeg ville se Jesper en gang imellem, griner Lillian Johansen.

Sammen træner de STIF Salbrovads U17- og U19-pigerne, der begge spiller i 2. division, mens Jesper Johansen er eneansvarlig for klubbens damehold i serie 2.

Annonce

De bedste trænere

I denne uge debuterede U19-pigerne i 2. division i en hjemmekamp mod Odense/Midtfyn fra Højby.

En af spillerne på det talentfulde ungdomshold, der består af spillere fra både Glamsbjerg, Assens, Ebberup og Haarby, er Anna Knudsen. Hun er 18 år, bor i Assens og er elev på Tietgenskolen i Odense.

Anna Knudsen bor i Assens, men spiller i STIF Salbrovad, fordi der ikke er noget tilsvarende ungdomshold i Assens. Foto: Søren Plovgaard

- Jeg har valgt at spille i STIF Salbrovad, fordi jeg synes, klubben har de bedste trænere. Alle mine venner spillede herude, da jeg begyndte at spille håndbold, fordi der ikke var noget i Assens. Hvis man vil spille ungdomshåndbold i Assens Kommune, så har man næsten ikke andet valg end STIF Salbrovad, siger Anna Knudsen.


Vi tager fint imod nederlag og lærer af dem. Succeskriteriet er, at vi vinder vinder nogle kampe hen over sæsonen, for vi spiller ikke bare i 2. division for, at det skal se godt ud på papiret

Træner Jesper Johansen


Også Laura Kaspersen står over for sin divisions-debut. Men først skal hun lige have tapet sit venstre ben op - en opgave, som træner Jesper Johansen er mand for.

Annonce

Gode til at integrere spillere

45-årige Jesper Johansen er STIF Salbrovads Mr. Håndbold, og mange peger på ham som den virkelige årsag til, at klubben har opnået så stor fremgang de senere år.

- Jeg tror også, det er på grund af det fællesskab, vi har i klubben, og at pigerne samtidig kan få lov til at udfordre og udtrykke deres konkurrenceevner, siger Jesper Johansen og tilføjer:

Som træner har man mange opgaver. Jesper Johansen taper Laura Kaspersen venstre ben op, så hun er i stand til at gennemføre håndboldkampen. Foto: Søren Plovgaard

- Jeg synes også, vi er rigtig gode til at integrere de nye spillere, der dukker op. Vi sørger for at behandle dem ordentligt, for vi har jo tidligere oplevet, at de lokale klubber nærmest ligger i krig mod hinanden. Vi tager normalt de unge mennesker med på ture tre gange om året, og så sørger vi også for at holde nogle fester for dem.

U19-pigerne har stadig deres første sejr i 2. division til gode. Modstanderne fra Højby, der er blandt favoritter til at rykke op, var en tand for skrappe for STIF-pigerne.

- Vi tager fint imod nederlag og lærer af dem. Succeskriteriet er, at vi vinder vinder nogle kampe hen over sæsonen, for vi spiller ikke bare i 2. division for, at det skal se godt ud på papiret, men fordi vi mener, at vi har noget at byde ind med, siger Jesper Johansen.

STIF Salbrovad tabte debutkampen i 2. division til klubben Odense/Midtfyn fra Højby. Foto: Søren Plovgaard

Jesper Johansens fremtidsdrøm er, at STIF Salbrovad inden for de næste fem år også kan have et dameseniorhold i divisionerne.

- Men vi ved jo også godt, at mange af de unge mennesker flytter fra området på et tidspunkt for at uddannelse sig andre steder, understreger han.

Annonce
Annonce
Lokalavisen Assens

Allstars i Assens

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Se fanbrevet til brygmesteren i Assens: - Efter en halv porter begynder jeg at nynne - efter en hel er verden smukkere...

Annonce