Annonce
Lokalavisen Assens

Udstilling med "byens bedste beliggenhed" klar til åbning

Molelauget åbner ny udstilling i Det Røde Pakhus. Dan handler om havnens fortid og fremtid. Foto: Lærke Bjørn Bang
Assens Molelaug står bag en udstilling, der er helt aktuel, hvis du interesserer dig for de forandringens vinde, der blæser på havnen. "Havn i forandring" åbner 13. maj.

Assens: Næste gang, du spadserer en tur langs molen i Assens, så læg vejen forbi Det Røde Pakhus. Sådan lyder opfordringen fra Assens Molelaug, der 13. maj åbner en ny udstilling, der handler om de forandringer, der lige nu rammer Assens Havn og by.

Multitek, ny havneplads, omlægning af Søndre Ringvej, et nyt kyst- og lystfiskercenter, blot for at nævnte et par ting.

- Der sker så meget på havnen lige nu, og vi vil gerne binde det sammen som en helhed, forklarer Morten Tukjær, som er tovholder i Assens Molelaug.

Annonce

Assens Molelaug har derfor inviteret syv aktører til at bidrage med hver deres vinkel, som du kan se på udstillingen "Havn i forandring", hvor Assens Kommune, Museum Vestfyn og Assens Lokalråd blandt andet bidrager.

- Jeg synes, der er gjort meget ud af det, konstaterer Carsten Halvorsen, også tovholder i molelauget.

Før og nu

Ingrid Vatne, museumsinspektør ved Museum Vestfyn, fortæller, at Assens Havn historisk set har været præget af forandringer, især for at imødegå naturens kræfter. Museum Vestfyn vil blandt andet fortælle om Toldbodhus, der ligger ved havnen, i udstilingen.


Vi synes, det er så skægt. Vi har faktisk fået lov til at holde lokalrådets generalforsamling 3. juni her.

Inge Dahl, formand for Assens Lokalråd


- Der har været en udfordring ved højvande. Tolbodhus giver hos viden om, hvordan bygningen er konstrueret for at modstå højvande og de stærke vinde, der blæser ved havnen. Det er et kræfternes hus, fortæller Ingrid Vatne.

Museumsinspektør Ingrid Vatne fortæller om Museum Vestfyns del af udstillingen. Foto: Lærke Bjørn Bang

Besøger du udstillingen i Det Røde Pakhus, kan du blive klogere på, hvorfor Museum Vestfyn har valgt at male Toldbodhus rosa i stedet for den sædvanlige gule farve.

Inge Dahl, formand for Assens Lokalråd, fortæller, at lokalrådet har valgt at tage udgangspunkt i de projekter, man aktuelt arbejder med, blandt andet bosætning og etableringen af et søbad ved Mariendalstranden.

Havn i forandring

Assens Molelaug åbner sin udstilling "Havn i forandring", som har undertitlen "Assens Havn i fortid og fremtid" 13. maj. Du finder udstillingen i Det Røde Pakhus på midtermolen, Nordre Havnevej 18, 5610 Assens. 

Udstillere er: Assens Kommune, Assens Købstadsforening, Assens Lokalråd, Museum Vestfyn, Marcussens Hotel, Assens Skibsværft, Lystfiskercentret og Assens Molelaug.

"Havn i Forandring" er åben klokken 10-18 alle dage. Udenfor finder du også en ny udstilling, "Vandvejen", om færgefarten mellem Assens og Årø.

Der er gratis entre, og du kan besøge udstillingen frem til 31. august.

Hun er begejstret for Assens Molelaugs initiativ:

- Vi synes, det er så skægt. Vi har faktisk fået lov til at holde lokalrådets generalforsamling 3. juni her, fortæller hun.

Annonce

Byens bedste beliggenhed

Ann-Maria Pedersen, som både er HR-manager hos Assens Skibsværft og sidder i bestyrelsen i Assens Molelaug, forklarer, at Assens Skibsværft gerne griber muligheden for at fortælle, hvordan virksomheden ser sin rolle på Assens Havn i fremtiden.

- Folk er selvfølgelig nysgerrige. De kan ikke bare kigge ind over hegnet og se, hvad vi laver, siger hun.

"Havn i forandring" er sat op på store sortmalede træplader. Udstillingen er ubemandet, og du kan besøge den hver dag mellem klokken 10 og 18. Foto: Lærke Bjørn Bang

Udstillingen er åben hele sommeren. Carsten Halvorsen håber, at den ikke blot vil gøre fastboende og turister klogere på planer og visioner for Assens Havn og by, men også åbne deres øjne for, hvad Det Røde Pakhus har at byde på.

Assens Molelaug kunne godt tænke sig noget mere liv på havnen i form af eksempelvis koncerter, og man har også mulighed for at leje pakhuset til private arrangementer ligesom et forsamlingshus.

- Det er byens bedste beliggenhed, mener Carsten Halvorsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Den 28-årige storbypige Pernille er vendt hjem - til Gl. Brydegaard: - Jeg vil ikke undvære mit arbejdsliv på landet

Lokalavisen Assens

Forfatter besøger boghandel

Annonce