Annonce
Lokalavisen Assens

Værsågod: En kvart million kroner...

Cykelholdet Tour de Four kunne onsdag eftermiddag overrække et beløb på 250.000 kroner til Red Barnets Familieoplevelsesklub i Assens. Det skete ved en uformel sammenkomst på Hotel Aarup Kro, hvor Red Barnets generalsekretær Johanne Schmidt-Nielsen deltog. Fra venstre er det Ole Jacobsen, Folkebladet, Jette Birk, formand for Red Barnet i Assens, Ove Nygaard, Nygaard & Co., Ivan Sløk, Totalbanken, Red Barnets generalsekretær Johanne Schmidt-Nielsen, Aksel Jørgensen, Vinum og Kop og Kande og Jan Thybo, Thybo Biler. Foto: Søren Plovgaard
CykelholdetTour de Four overgik igen sig selv. Med hjælp fra gode sponsorer lykkedes det i år at donere et rekordstort beløb på 250.000 kroner til Red Barnets Familieoplevelsesklub i Assens.
Annonce

Aarup: Lørdag den 15. juni trillede Aksel Jørgensen, Ove Nygaard, Ivan Sløk, Ole Jacobsen og Jan Thybo ind på Anchersvej i Skagen.

Det kendte Brøndums Hotel var for fjerde år i træk endemålet for cykelholdet Tour de Four, der to dage tidligere havde sat sig i sadlerne ved Arena Assens.

Straks efter ankomsten til Skagen kunne Totalbankens direktør Ivan Sløk hive en stor check frem fra ledsagervognen. På checken var påført beløbet 200.000 kroner - et rekordstort beløb, der som tidligere år kanaliseres videre til Red Barnets Familieoplevelsesklub.

Den officielle overdragelse af det flotte pengebeløb fandt sted på Hotel Aarup Kro onsdag eftermiddag, hvor repræsentanter fra Red Barnet i Assens og Red Barnets generalsekretær Johanne Schmidt-Nielsen deltog. Og med sædvanlig god timing kunne de fem cykelherrer afsløre, at årets pengebeløb havde trukket renter, og nu var steget til 250.000 kroner – eller en kvart million kroner, som der så flot stod på checken.

- Det er meget imponerende, at I både i år og over de foregående tre år har cyklet så mange penge ind. Det viser også, at hvis man virkelig knokler for det, som I har gjort både ved at cykle og det store arbejde, der ligger bag, så er der heldigvis en kæmpestor vilje til at støtte op om udsatte børn i Danmark. Den vilje er der, fordi der jo også er et behov, sagde Johanne Schmidt-Nielsen, der med sin opvækst i Vissenbjerg var på hjemmebane i Aarup.

Måske sidste gang

Tour de Four-holdet har allerede besluttet sig for at cykle en femte gang fra Assens til Skagen. 2020-udgaven af cykelturen finder sted fra 18. til 20. juni, mens det traditionsrige velgørenhedsarrangement på Hotel Aarup Kro afvikles i maj. Ove Nygaard, der fungerer som cykelholdets tovholder, kunne samtidig fortælle, at holdet overvejer at lade femte gang blive den sidste gang.

- Vores fantastiske frivillige i Assens kan jo nå ud til langt flere børn og lave flere aktiviteter på grund af de penge, som I samler ind. Lørdag var jeg på Fejø sammen med kronprins Frederik til æblemostedag sammen med ikke færre end 25 familier og udsatte børn fra en Familieoplevelsesklub på Lolland. Og det børnene fortæller om Familieoplevelsesklubberne er, at de får et frirum og oplever det samme, som deres klassekammerater gør. Når de møder i skolen mandag morgen, kan de endelig være nogle af dem, der kan række hånden op og sige, at nu er det altså mig, der har oplevet noget i stedet for at sidde og putte sig, fortalte Johanne Schmidt-Nielsen.

Jette Birk, formand for Red Barnet i Assens, takkede for den flotte donation, der gør den lokale Familieoplevelsesklub i stand til at fortsætte - og udvide - sine aktiviteter for udsatte børn i Assens Kommune.

Inspireret af en tidligere lærerkollega fra Vestfyns Gymnasium i Glamsbjerg valgte Jette Birk at knytte en lille kommentar til hvert enkelt bogstav i Tour de Four som tak for den fornemme donation:

T: Tusind tak. O: Overskud til at træne i jeres travle hverdag. U: Udholdenhed – det er jo fjerde gang. R: Råstyrke, når I trænede oppe i de italienske alper. D: Drengerøve. E: Empati. F: Fest og farver. O: Overvældende opbakning fra de mange sponsorer. U: Unik underholdning til det årlige velgørenhedsarrangement. R: Respekt for det I gør for Red Barnet.

Jette Birk (tv), formand for Red Barnet i Assens, Inger Lerche, Diana Kjær og Anne Algreen-Ussing, alle frivillige i Familieoplevelsesklubben, viser den flotte check frem. Foto: Søren Plovgaard
Ove Nygaard betragter den nye check med beløbet, der var vokset med 50.000 kroner, siden afslutningen på årets cykeltur til Skagen i juni. Foto: Søren Plovgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce