Annonce
Lokalavisen Assens

Vandet stiger: Nyt kort hjælper med at forudse oversvømmelser

Sådan så det ud på havnen i Assens, da der var oversvømmelse den 2. januar 2019. Arkivfoto: Kim Rune Jessen

Assens Kommune: Der er godt nyt til de borgere, der bekymrer sig om oversvømmelser som følge af klimaforandringer.

Region Syddanmark har stillet et nyt kortlægningsværktøj til rådighed for Assens Kommune, så den bedre kan planlægge og prioritere klimatilpasninger, der hvor der er fare for oversvømmelse i fremtiden.

Når voldsomme skybrud og stormfloder banker på døren, kan selv boligejere bevæbnet med sandsække, spande og svabere have svært ved at forhindre de stigende vandmasser i at trænge ind og gøre skade.

Annonce

Oversvømmelser som følge af massive regnmængder, stigende grundvand og ekstremt højvande udløst af voldsomme og hyppige storme, og det forventes, at flere og flere borgere i de kommende år kommer til at skulle forholde sig til farene for oversvømning.

Det nye kort skal gøre det lettere for Assens Kommune at forudsige, hvor vandet stiger i fremtiden.

Dan Gørtz (V), der er formand for Miljø, Teknik og Plan i Assens Kommune, ser frem til at få den nyeste data til rådighed.

- Kortlægningen fra Region Syddanmark er et godt initiativ, som supplerer statens nye oversvømmelseskortlægning rigtig fint. Det passer perfekt ind i den proces, som vi er i gang med lige nu, hvor kommunens klimatilpasningsplan revideres. Vi vil være en klimarobust kommune. Derfor er kortlægningen en forudsætning for, at vi kan planlægge byudvikling og prioritere de områder, hvor det er nødvendigt at gøre en indsats for at reducere konsekvenser af klimaforandringerne, siger Dan Gørtz.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Tyv klatrede op ad lygtepæl i kolonihave: - Det må være ærgerligt at aflevere en Mors Dag-gave, der er stjålet ...

Lokalavisen Assens

93-årige 'Mor Karen' blev overrasket med stor buket på Mors Dag: - Hun er mor til syv, bedstemor til 18 og oldemor til 21

Lokalavisen Assens

Heidi var tæt på at gå ned med stress igen: Nu vil hun hjælpe tidligere stressramte med at tage styringen i eget liv

Annonce