Annonce
Lokalavisen Assens

Vandretur gav vanvidsbeløb: Så mange penge har Hans og Kenneth samlet ind

Kenneth Tuelund Hansen (tv) og Hans Hansen foran Holckenhavn Slot på tredjedagen af deres vandretur, der begyndte i Helsingør og sluttede i Assens sent lørdag eftermiddag. Foto: Thomas Hjortshøj Andersen
Makkerparret Kenneth Tuelund Hansen og Hans Hansen har igen været en uge på farten for at samle penge ind til syge børn på OUH's afdelinger i Odense og Svendborg. Projektet er gået hen og blevet en folkesag
Annonce

Assens: Søndag morgen måtte Hans Hansen finde en pose frosne ærter frem fra fryseren hjemme i Aborg. Isposen skulle hjælpe til med at lindre Hans Hansens smerter i det venstre knæ.

Kenneth Tuelund Hansen overnattede natten til søndag hos sin mor i Assens og vågnede op med tunge ben, vabler på fødderne og et slidsår i lysken.

Sent lørdag eftermiddag stemplede de sammen ind på Torvet i Assens til lyden af stående klapsalver og levende musik fra bandet Mens Vi Venter.

Med i rygsækken havde parret ikke alene seks dages intense sommeroplevelser og 154 kilometer i benene fra de nordsjællandske og fynske landeveje. De bar også rundt på en tung personlig rekord.

Hans Hansen og Kenneth Tuelund Hansen havde lørdag inviteret andre til at gå med på turens sidste strækning fra Haarby til Assens. Her passerer de Haarby Kirke ved Assensvej. Foto: Søren Plovgaard

Alt tyder på, at Hans Hansen og Kenneth Tuelund Hansen til efteråret kan sende omkring 225.000 kroner afsted til at forsøde tilværelsen for syge børn og deres familier på OUH i Odense og Svendborg. Det er tæt på en tredobling i forhold til sidste år, hvor beløbet lød på 85.500 kroner.

- Det er jo i grunden helt vildt, at sådan et par tossede fynboer som os kan samle så mange penge ind, siger Hans Hansen, der sammen med Kenneth Tuelund Hansen i år blev eksponeret kraftigt i de landsdækkende elektroniske medier.

Det var femte år i træk, parret var på landevejene i en uge af deres sommerferie for at skaffe økonomiske midler til en god sag.

Annonce

Et socialt fællesskab

Det, der i 2016 begyndte som et nærmest uskyldigt ferie-eksperiment med en uges vandring rundt om Fyn, har med årene udviklet sig til en folkesag og et socialt fællesskab, som mennesker over hele landet bidrager til.

Det sker ikke mindst via det sociale medie Facebook, hvor siden "Vandretur For Kritisk Syge Børn" nu har næsten 7300 følgere. Her lægger Hans Hansen og Kenneth Tuelund Hansen under deres vandretur flere gange om dagen fotos og små videoklip op, mens mange følgere dagligt faciliterer online-auktioner med det fælles mål at skaffe så mange penge i kassen som muligt.

Kenneth Tuelund Hansen og Hans Hansen tog cyklestien på det gamle jernbanespor på Faaborg-Ringe-banen på en del af torsdagens rute fra Bryggeriet Refsvindinge til Espe Skole. Foto: Thomas Hjortshøj Andersen

I Turup solgte ægteparret Anita og Morten Lund Jørgensen for eksempel hjemmelavede rygeoste og sendte pengene fra salget videre til Hans Hansen og Kenneth Tuelund Hansen. Kim Rask, der driver Stige Maleren, udbød to gange to dages malerarbejde med håndværkere på auktion og kunne på den baggrund sætte 20.000 kroner ind på kontoen. Mange har også valgt at sætte gavekort i spil.

Annonce

Sygdom gjorde indtryk

Kim Rask fortæller, at han har valgt at støtte massivt op om projektet, fordi han og hans kone Maria Lindstrøm selv har haft kritisk sygdom inde på livet i deres familie. Kim Rask har fulgt Kenneth Tuelund Hansen og Hans Hansen, siden de for fire år siden gik Als rundt.

- Vores ældste søn Malthe Gustav var syg i et par år, fra han var tre måneder gammel, og min lillesøster mistede sin datter til kræft, da datteren kun var 10 måneder gammel. Det gjorde et stort indtryk på mig at se, hvordan sorgen pludselig kan ramme en mor, fortæller Kim Rask.

Hans Hansen og Kenneth Tuelund Hansen holder af at overnatte i den fri natur, når de hver sommer er afsted på deres vandreture. Her har de slået teltet op på en plads ved Nivå Kajakklub i Nordsjælland på vandreturens andendag. Foto: Kenneth Tuelund Hansen

En mor skriver på Facebook: "Jeg har først i dag set og hørt om jer. Hvor er I dog helt fantastiske! Min søn er aktuelt i behandling for leukæmi på OUH, og det rører mit hjerte dybt at læse om jeres indsats. Tusind tak for jer samt alle jer, der har støttet".

- Vi har i år i endnu højere grad kunnet mærke, at folk gerne ville hjælpe os. De har delt alt, hvad vi har lavet, og så har de bare været så skide søde imod os hele turen igennem, lyder det fra Kenneth Tuelund Hansen.

Mange mindre og mellemstore virksomheder bakker op om indsamlingen. Her er det Vestfyns Fugeteknik i Assens, som har sendt en pæn donation via betalingstjenesten Mobilepay. Søndag eftermiddag havde Hans Hansens mobilepay-konto nået grænsen på 200.000 kroner, og han måtte skynde sig at oprette en ny til de sidste donationer.

Flere har spurgt parret, om der også bliver en tur til næste år. Svaret er det lidt uldne, at det gør der, hvis ellers alt flasker sig. Sjette udgave af vandretur for kritisk syge børn kommer i så fald til at gå til Bornholm.

Kenneth Tuelund Hansen takker de mange fremmødte på Torvet i Assens for opbakningen til årets vandretur, inden bandet Mens Vi Venter kastede sig ud i en times liveunderholdning. Foto: Søren Plovgaard

- Men vi har det lidt ligesom politikerne. Vi har et standpunkt, til vi tager et nyt, siger Kenneth Tuelund Hansen.

Af regnskabsmæssige hensyn slutter årets indsamling søndag ved midnat, og først om nogle dage kan det endelige beløb gøres op i kroner og øre.


Det er jo i grunden helt vildt, at sådan et par tossede fynboer som os kan samle så mange penge ind

Hans Hansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce