Annonce
Lokalavisen Assens

Vestfyn er ikke Vestegnen: - Vi skal have genåbnet detailhandlen og de liberale erhverv - nu!

Detailhandlen i Assens og de øvrige centerbyer i Assens Kommune bør nu have mulighed for at åbne igen, mener Knud Søby, der er medlem af byrådet i Assens. Fotoet er fra Østergade i Assens. Arkivfoto: Kim Rune Jessen
Annonce

Lokaldebat: Vi skal have genåbnet detailhandlen og de liberale erhverv på Vestfyn - nu. Kontrolleret med de rigtige effektive restriktioner og retningslinjer. Men det skal være nu.

Vi har siden julen 2020 set på, at de små udvalgsvareforretninger har været tvangslukket, mens store varehuse (som vi ikke har nogen af i Assens Kommune) i de større byer har haft stor vækst i omsætning på alle varegrupper. En vækst, der primært er trukket op af, at de nu har været de eneste fysiske butikker med salg af fx beklædning, fodtøj og elektronik. Beskyttet mod konkurrence af et ugennemtænkt politisk indgreb.

For mange små erhvervsdrivende, detailhandlere og liberale erhverv har driften af virksomheden været tynget af coronaens skygge i et helt år nu efter første nedlukning i foråret. Et år med et større eller mindre “hul” i omsætning og indtjening.

Hjælpepakker og udsatte betalinger af skat og moms har holdt de fleste små selvstændige i live - en slags kunstigt åndedræt, hvor gælden bare er vokset og likviditeten brugt op. Men købstad og centerbyerne i vores kommune skal op i gear igen - de har været i tomgang længe nok.

Skal Vestfyn og andre egne af landet vente på, at smittetallene på Vestegnen bliver lave nok til, at hele landet kan åbnes på én gang? Nej, mener jeg. Vi skal og kan passe godt på hinanden og sammen sikre tilbagevenden til det gode liv i byerne på Vestfyn og i Assens Kommune igen.


Skal Vestfyn og andre egne af landet vente på, at smittetallene på Vestegnen bliver lave nok til, at hele landet kan åbnes på én gang? Nej, mener jeg

Knud Søby
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce