Annonce
Lokalavisen Assens

Veteranhjem i Jordløse svarer på kritik: - Vi giver meget gerne en kop kaffe til alle, som har lyst til at komme på besøg

Det er her på Bremerholmsgyden udenfor Jordløse, at forsorgshjemmet for veteraner kan komme til at ligge. Arkivfoto: Daniel Kofoed

Den 22. marts fremkommer fire beboere fra Møllergyden i Jordløse i et læserbrev med en række påstande og indicier omhandlende Den Sociale Udviklingsfond (SUF) og det veteranhjem, som vi håber at kunne etablere i Jordløse.

Det er vigtigt for os at skabe veteranhjemmet i god lokal dialog, og derfor vil jeg også gerne give svar på skribenternes synspunkter.

I læserbrevet hedder det bl.a., at SUF er en ”forretning, der tjener mange penge” og ikke har nogen problemer med at risikere et ”milliontab” på den købte ejendom. Her er det vigtigt at understrege, at SUF ikke er en virksomhed, der bliver velhavende af at løse samfundsopgaver for mennesker i udsatte positioner.

SUF er en almennyttig nonprofit fond, hvis overskud ikke ender i vores egne lommer, men investeres i nye aktiviteter, som har til formål at hjælpe mennesker, der befinder sig i sårbare livspositioner.

Det er således også tilfældet for et eventuelt kommende veteranhjem i Jordløse. Projektet udspringer af, at der fortsat er mange PTSD-ramte veteraner herhjemme, som har brug for massiv støtte og et sted at bo, hvor de kan genfinde livskvaliteten. I SUF etablerede vi for fem år siden SUF Veteran i Broby, som har vist sig ekstraordinært dygtige til netop denne opgave. Disse kompetencer har vi længe ønsket at udvide til gavn for endnu flere af de veteraner, der lige nu står på venteliste, og som har brug for et tilbud som vores.

Det er i den sammenhæng korrekt, at vi sidste år måtte se godkendelsen af et veteranhjem i Ølsted gå i vasken, hvad ingen imidlertid havde kunnet forudse. Det var således et 22 år gammelt borgmesterbrev, som til både vores, kommunens og et flertal af lokalbeboernes store overraskelse dukkede op og umuliggjorde projektet.

Det var et stort slag for os, og det ender måske med at koste os penge, hvilket vi på ingen måde er stolte af – selvom det er et langt mindre beløb end de fem millioner kroner, som læserbrevsskribenterne nævner.

Vi følger naturligvis spillereglerne i Jordløse med hensyn til godkendelser fra det offentlige, og vi har grundigt undersøgt vilkårene omkring ejendommen for at se, om der skulle være formelle hindringer for, at ejendommen kan blive godkendt til vores formål.


Vi følger naturligvis spillereglerne i Jordløse med hensyn til godkendelser fra det offentlige, og vi har grundigt undersøgt vilkårene omkring ejendommen for at se, om der skulle være formelle hindringer for, at ejendommen kan blive godkendt til vores formål

Michael Hansen, direktør


Vi kan godt forstå, at læserbrevsskribenterne kerer sig om naturen i og omkring Jordløse. Det gør vi og veteranerne også. Ejendommens tilbagetrukne beliggenhed tilgodeser i høj grad det behov for fred, harmoni og rolige omgivelser, som veteranerne har så hårdt brug for. Med et minimum af forstyrrelse vil vi kunne fastholde naturen præcist, som den er, og de opførte veteranhuse vil blive placeret, så de tager hensyn til, at fauna, dyreliv og naboer kan trives som hidtil.

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er både ærgerlig over og ked af, at læserbrevsskribenterne ønsker at tegne et billede af, at vi i SUF handler egenrådigt og ulovligt. Hvis der er noget, vi virkelig tilstræber, så er det at opføre os ansvarligt og med respekt for de mennesker, som vi samarbejder med. Vi er gode og hensynsfulde naboer, der løfter en vigtig samfundsmæssig opgave. Derfor vi giver meget gerne en kop kaffe til alle, som har lyst til at komme på besøg og høre om vores planer. Og vi vil samtidig være lydhøre for de betænkeligheder og den kritik, som enhver måtte komme med.

Så tror jeg, at forståelse og et godt naboskab vinder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce