Annonce
Lokalavisen Assens

Vi er vilde med at sove ude under stjernerne

Regeringen, Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet afsatte inden sommerferien 19,2 millioner kroner til indsatser, der skulle sikre gode oplevelser i den danske natur og hjælpe de mange besøgende med at sprede sig mest muligt i naturen. Pengene blev blandt andet brugt til at etablere 78 nye, primitive overnatningssteder og 80 bålpladser på de statsejede skov- og naturområder. Arkivfoto: Mads Dalegaard
En ny opgørelse viser, at rekord-mange valgte at overnatte ude i naturen i sommerferien. Flere nye, primitive overnatningssteder og bålpladser står nu klar til efterårets rykind i statens naturområder.
Annonce

Vestjylland/Danmark: Mange danskere har brugt deres sommerferie på at sove en eller flere nætter i naturen.

En ny opgørelse for sommerferien 2020 viser, at knap 39.000 bookede en overnatning i det fri på en af Naturstyrelsens lejrpladser. Det er det største antal bookinger nogensinde og en stigning på over 12.000 i forhold til sommeren 2019.

Det oplyser Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

I Jylland steg antallet af bookede lejrpladser med godt 4400 fra 11.275 overnatninger sidste år til 15.684 i år.

Foruden de overnatninger, der blev booket, kom dertil de mange primitive overnatningssteder og skove med fri teltning landet over, som ikke kan bookes på forhånd, men som er blevet benyttet flittigt.

Annonce

78 nye overnatningssteder

Og nu bliver det endnu nemmere at finde en ledig overnatningsplads i naturen, hvor man kan rulle soveposen ud. Med aftalen, "Sommer i naturen 2020", er der nemlig etableret 78 nye primitive overnatningssteder og 80 bålpladser i statens naturområder over hele Danmark.


I efterårsferien inviterer vi endnu flere danskere til at opleve en nat i naturen. Det er en aktivitet, som få voksne og færre børn har prøvet.

Mathias Faaborg, Det Danske Spejderkorps.


- Rigtigt mange har de seneste måneder fået øjnene op for alle de oplevelser, der bare ligger og venter i vores fælles natur. Det gælder også muligheden for en nat under stjernerne og at vågne op til lyden af fuglefløjt. Af samme grund har jeg tidligere åbnet op for fri teltning langt flere steder i hele Danmark, og vi har også lavet flere overnatningspladser og bålsteder, så endnu flere kan nyde en nat i naturen i efteråret, siger miljøminister Lea Wermelin i pressemeddelelsen.

Annonce

Sov ude i efterårsferien

Spejderne har tidligere efterlyst flere overnatningsmuligheder i naturen og er glade for de nye tilbud. De glæder sig samtidigt til efteråret, hvor de sammen med organisationer og foreninger landet over inviterer alle med ud at sove i naturen efter mørkets frembrud til den landsdækkende event, Nat i Naturen.

God stil i naturen

Hold afstand til andre - find et andet sted, hvis der er mange mennesker.

Husk, at hunden altid skal være i snor af hensyn til andre besøgende og de vilde dyr.

Gør naturen og de andre besøgende en tjeneste og tag altid dit affald med hjem.

Tænd aldrig ild i skovbunden. Lav kun bål på de etablerede bålpladser.

Hvis du har booket en lejrplads og ikke skal bruge den alligevel, så slet din booking, så andre kan få glæde af pladsen.

- Bedre og lettilgængelig adgang til naturen er en mærkesag for os, og her spiller flere lejrpladser, bålsteder og skove med fri teltning en afgørende rolle. Derfor er vi også rigtig glade for, at så mange har fået øjnene op for de store og små oplevelser, der findes i det fri, og bruger de nye muligheder. I efterårsferien inviterer vi endnu flere danskere til at opleve en nat i naturen. Det er en aktivitet, som få voksne og færre børn har prøvet, siger formand Mathias Faaborg fra Det Danske Spejderkorps.

Nat i Naturen er et samarbejde mellem blandt andre Det Danske Spejderkorps, Danmarks Naturfredningsforening, Ungdomsringen, Dansk Ornitologisk Forening og Naturstyrelsen og er et initiativ under Vores Natur.

Annonce

Overnat i klitplantager

På Naturstyrelsens naturområder er det muligt at overnatte på lejrpladser, primitive overnatningssteder samt at rulle soveposen ud i skovbunden, sove i hængekøje eller slå et telt op i en af de mere end 275 statsskove med mulighed for fri teltning.

I det midt- og vestjyske områder er der blandt andet mulighed for at overnatte i Husby Klitplantage, og der er etableret en række nye shelterpladser og i Klosterheden Plantage. I Gørding ved Gørding Havn ved Nissum Fjord er der etableret overnatningssteder i eksisterende fugletårne.

- Ved Vest Stadil Fjord har der været fokus på at gøre faciliteter særligt egnet for bevægelseshæmmede ved en opgradering, oplyser ministeriet.

Du kan få inspiration til din næste nat under stjernerne på www.nst.dk/overnat.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce