Annonce
Lokalavisen Assens

Wisam knokler videre efter bøde og sur smiley: - Nu har jeg fået hjælp til at udfylde papirerne

Wisam Jacobsen har drevet Mellemøst Marked i Assens i tre og et halvt år. Fødevarestyrelsen har givet butikken en sur smiley, fordi Wasim Jacobsen trods flere kontrolbesøg endnu ikke havde udfyldt nogle papirer med en risikoanalyse. Det har han nu, og papirerne ligger endda frit fremme på disken. Foto: Søren Plovgaard
Wisam Jacobsen har bøvlet med at udfylde en risikoanalyse af aktiviteterne i sin butik i Assens. - Men nu har jeg fået styr på det hele, siger han.

Assens: Specialbutikken Mellemøst Marked i Østergade i Assens har fået en sur smiley.

Det er sket, efter Fødevarestyrelsen aflagde et kontrolbesøg i forretningen onsdag den 3. november. Fødevarestyrelsen har givet Mellemøst Marked anmærkninger for overtrædelser af fødevarelovgivningen ved tre ud af de seneste fire kontrolbesøg, og det har givet mulighed for at skærpe sanktionen over for forretningen med en bøde.

Fødevarestyrelsen har efter besøget skrevet en bøde på 5000 kroner ud til butikkens indehaver.

Annonce

Ved kontrolbesøget den 3. november fulgte Fødevarestyrelsen op på en indskærpelse fra styrelsens forrige besøg i forretningen den 21. september i år. Dengang konstaterede Fødevarestyrelsen, at Mellemøst Marked 'ikke havde fået udarbejdet en dækkende risikoanalyse for virksomhedens aktiviteter'.

- Jeg er ikke så god til at skrive dansk, så derfor har jeg ikke fået udfyldt papirerne, som jeg ellers burde have gjort. Men nu har jeg heldigvis lige fået det bragt i orden. En flink kvinde tilbød at hjælpe mig med at fylde papirerne ud, siger Wisam Jacobsen.

Han understreger, at Fødevarestyrelsen intet har haft at bemærke om hans butik ved de tidligere kontrolbesøg. Ved kontrolbesøget den 21. september i år blev Wisam Jacobsen vejledt om skadedyrssikring af bagdøren i butikken, og Fødevarestyrelsen sagde også god for butikkens opbevaring af fødevarer og håndtering af uemballeret tørret frugt.

Wisam Jacobsen ærgrer sig over at have fået en bøde på 5000 kroner, men han lader sig ikke slå ud og knokler ufortrødent videre i sin forretning, som han er helt alene om at passe.

- Jeg har fået en afdragsordning, så jeg kan nøjes med at betale 500 kroner af på bøden om måneden. Det kan jeg lige klare, siger Wisam Jacobsen.

Måtte forære varerne væk

Mellemøst Marked er en dagligvare- og grøntbutik, der har specialiseret sig i at føre et stort udvalg af eksotiske dagligvarer.

Det var ægteparret Sherin Aldida og Imad Dahduh, der i 2015 åbnede forretningen med varer fra fortrinsvis Mellemøsten. Parret stammede, ligesom den nuværende indehaver Wisam Jacobsen, fra Syrien, men efter han overtog forretningen for tre og et halvt år siden, har Wisam Jacobsen satset mere og mere på salg af frugt og grøntsager i butikken.

Mellemøst Marked i Østergade i Assens har eksisteret i seks år. Foto: Søren Plovgaard

I begyndelsen af året fortalte Wisam Jacobsen, at det var en meget hård tid for hans forretning. Det meste af byens handelsliv var dengang lukket ned, men som indehaver af en dagligvareforretning havde Wisam Jacobsen lov til at holde åbent i Mellemøst Marked. Men da der næsten ingen mennesker var i byens gader i disse uger, og derfor næsten heller ingen omsætning i forretningen, valgte Wisam Jacobsen at forære frugt og grøntsager væk, inden det blev for gammelt.

Wisam Jacobsen må foreløbig finde sig i at have en sur smiley hængende i butiksdøren til Mellemøst Marked, men han håber, at den snart bliver skiftet ud med en lidt venligere en. Foto: Søren Plovgaard

- Jeg kan jo lige så godt give varerne væk, hvis de alligevel er tæt på sidste salgsdato. Så sætter jeg en kasse ud ved vejen og skriver på den, at varerne er gratis. Ellers må jeg jo bare smide dem ud, fortalte Wisam Jacobsen dengang.

Jeg har fået en afdragsordning, så jeg kan nøjes med at betale 500 kroner af på bøden om måneden. Det kan jeg lige klare

Wisam Jacobsen, indehaver af Mellemøst Marked i Assens
Wisam Jacobsen har efterhånden oparbejdet en god kundekreds, der holder af at gå på opdagelse i hans forretning. Foto: Søren Plovgaard
Wisam Jacobsen er glad for, at en god kvindelig bekendt nu har hjulpet ham med at udfylde papirerne rigtigt. Hans skriftelige dansk rækker ikke helt til, at han selv kan gøre det. Foto: Søren Plovgaard
Annonce
Annonce
Lokalavisen Assens

Testkapaciteten udvides: Nyt kvikteststed åbner i Assens

Annonce
Annonce
Lokalavisen Assens

En kæmpe stor tak

Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Assens

Velkommen til Willemoes Plads og Kulturkajen

Lokalavisen Assens

SF i Assens: Lyt til vælgerne

Lokalavisen Assens

Det er slet ikke nok: Borgmester i stort opråb om mangel på tests - kommuner som Assens står dog næppe forrest i køen

Lokalavisen Assens

Stor donation til museet Toldstrups Hus

Lokalavisen Assens

Et radikalt børneløfte

Lokalavisen Assens

Klumme: 'Vi skal jo huske, at der skal en smule skidt og virus til for, at vi kan opretholde et godt immunforsvar'

Lokalavisen Assens

Butiksfolk holder vejret: Her er de klar til at give årets store julefest 'fuld skrald', hvis smittetallet ikke eksploderer

Lokalavisen Assens

Lokalavisen Assens beklager: Omslaget på denne uges avis er en valgannonce - og ikke journalistik

Lokalavisen Assens

Liv i landsbyen: Så fik Trunderup også en hjertestarter

Lokalavisen Assens

Det er bælgmørkt - men om tre uger går det mod lysere tider...

Lokalavisen Assens

Prisbelønnet film fik gallapremiere i købstad: Ingrid fra Brylle fik stor gensynskrammer af Flora Ofelia

Lokalavisen Assens

Hanne forlod sit gode job for to år siden og åbnede grill: - Jeg har ikke fortrudt et eneste sekund...

Lokalavisen Assens

Er Jordbassinerne forurenet?

Lokalavisen Assens

Det rene bløb: I Haarby hedder borgmesteren Andreas

Lokalavisen Assens

Bosætning og omsætning er vejen – ikke kreativ regnskabsteknik

Lokalavisen Assens

Slut med fitnesscenter i Assens: Kenneth lukkede og slukkede hos Fitness World

Lokalavisen Assens

Et holdbart løft af velfærden

Lokalavisen Assens

Juletræstænding og nisseløb i Assens er aflyst

Lokalavisen Assens

Jordbassiner, arbejdspladser og handelsliv

Lokalavisen Assens

Assens er landets største græskarkommune

Lokalavisen Assens

Nu åbner Stationsgrillen i Glamsbjerg: Linda og Tina er klar med pølsemix, burgere og pomfritter

Annonce