Annonce
Lokalavisen Lemvig

Åbner genbrugsbutik i den tidligere Superkiosken i Lemvig

Da avisen kiggede forbi i torsdags, havde Bent Sølvdahl fået en stor del af tingene på plads i sin nye genbrugsbutik. Foto: Allan Damgaard
Bent Sølvdahl åbner skærtorsdag den 1. april genbrugsbutikken Kommissionssalg i den tidligere Superkiosken på Fabjergvej. Han har haft en tilsvarende butik i det nordjyske.

Nørlem: - Det er en genbrugsbutik, men ikke en genbrugsbutik i gængs forstand. Vi sælger antik og bedre genbrugsvarer, siger Bent Sølvdahl, da han skal forklare, hvad den nye butik Kommissionssalg på Fabjergvej er for en størrelse.

Genbrugsbutikken er indrettet i den tidligere Superkiosken på Fabjergvej 11 i Nørlem. Superkiosken lukkede tilbage i 2014, fordi ejeren af bygningen, Chokodan, ikke kunne få økonomi i kiosken, der også fungerede som en slags nærbutik i området.

Men nu kommer der endelig liv i butikslokalet igen, når Bent Sølvdahl skærtorsdag 1. april slår dørene op til Kommissionssalg. Der vil være åbent alle dage i påsken, men ellers kommer åbningstiden til at hedde torsdag, fredag og lørdag kl. 10-16.

Da avisen kiggede forbi i torsdags, var Bent Sølvdahl og hans kæreste Bente Holm allerede temmelig langt med indretningen. Der var adskillige glasmontre og reoler fyldt med genbrugsting som porcelænsfigurer, vaser, skåle, kopper og tallerkener. Der er også en endevæg med nisser i alle afskygninger.

En mindre del af alle disse genbrugsting ejer Bent Sølvdahl. Hovedparten er ejet af dem, der har valgt at sætte deres ting til salg i kommission hos Bent Sølvdahl - deraf navnet på butikken.

Annonce

Tager 15 procent

- Det koster 25 kroner om ugen at have ting til salg hos mig, og så er det ligegyldigt, hvor mange ting du har. Desuden tager jeg 15 procent af salgsprisen i kommission. Modsat andre steder så kan sælgerne ikke selv bestemme, hvor i butikken deres ting skal stå. Det afgør jeg i forhold til en logisk gruppering af tingene, siger Bent Sølvdahl.

Han understreger, at der er tale om genbrugsting i den mere luksuriøse ende af skalaen.

- Tingene skal være af en god kvalitet - de skal være i orden og rengjorte. Vi har en lille afdeling med et loppemarked, hvor standarden ikke er helt den samme, men den udgør en meget lille del af butikken, siger Bent Sølvdahl.

Bent Sølvdahl får frisket facaden op, inden han åbner. Der bliver sat et skilt med butikkens navn op, og der bliver gjort noget ved ruderne, så der kommer mere lys ind i butikken. Foto: Allan Damgaard

Han har siden 2010 haft en tilsvarende butik i sin nu forhenværende hjemby, Overlade i det nordjyske. Den er nu lukket.

- Her havde jeg fint gang i salget. Jeg solgte for omkring 100.000 kroner om året. Det beløb håber jeg at kunne øge her i Lemvig. 20-30 af mine sælgere er fulgt med fra Overlade til Lemvig, og så håber jeg selvfølgelig, at der kommer nye til, siger Bent Sølvdahl.

Annonce

To gode grunde

Der er to gode grunde til, at 80-årige Bent Sølvdahl er flyttet til Lemvig - det er datteren Jane Dokkedahl Pedersen og kæresten Bente Holm, der begge bor i Lemvig.

- Min datter gik på Fenskær Efterskole i Nørre Nissum og valgte efterfølgende at bosætte sig i Lemvig. Jeg mistede i 2019 min samlever igennem 39 år, og nu har jeg så heldigvis fundet Bente Holm. Det gav mig to gode grunde til at flytte til Lemvig, siger Bent Sølvdahl, der i mange år havde sit eget revisorfirma på Viborgegnen og tilbage i 1990'erne var med til at oprette den daværende hjemmeserviceordning med kontorer i hele landet.

- Jeg ledte her i Lemvig efter både et sted at bo og et lokale til min genbrugsbutik, og så fandt jeg begge dele her i den tidligere Superkiosken, hvor jeg bor i lejligheden på første sal. Selv om jeg lige er blevet 80 år, kan jeg ikke bare sætte mig passivt hen. Der skal ske noget. Jeg føler mig ikke som en 80-årig, siger Bent Sølvdahl.


Selv om jeg lige er blevet 80 år, kan jeg ikke bare sætte mig passivt hen. Der skal ske noget.

Bent Sølvdahl, indehaver af Kommissionssalg


Bente Holm har vævning som hobby, og i et baglokale skal der opstilles en væv, som hun kan arbejde på, og hvor interesserede er velkommen til at kigge med i den kreative proces.

- Det er også planen, at der skal være et arbejdende værksted, hvor jeg selv vil sidde med mine ting, og hvor andre også kan være med, siger Bent Sølvdahl, der selv tegner og støber i tin og gibs.

På hjemmesiden nostalgimuseum.dk kan man læse mere om den nye genbrugsbutik i Lemvig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce