Annonce
Lokalavisen Lemvig

18b har haft et forrygende første år

Helle Langer har fået flere store navne til at optræde på 18b i Harboøre. Arkivfoto: Johan Gadegaard
1800 tilhørere har besøgt det nye kultursted på Nørregade, der havde den første koncert for et år siden
Annonce

HARBOØRE: - Vi er da kommet mega-godt fra start, og jeg oplever, at mange kunstnere gerne vil ud på de små spillesteder. Omvendt er 18b jo også en købmandsforretning, hvor der skal være balance mellem indtægter og udgifter, og det giver da en begrænsning, at vi er et kultursted med plads til 220-250 tilhørere afhængigt af koncertformen, fortæller Helle Langer fra 18b.

Første solist på 18b var Steffen Brandt fra TV2, som lagde vejen forbi den 13. september sidste år, og siden har Niels Hausgaard, Sko/Torp, DoDo, Anders Matthesen, Alberte Vinding og Pelle Hvenegaard besøgt Harboøre.

- Når jeg taler med kunstnernes bookere, betyder det meget, at der har været kendte navne på besøg. Jeg skal dog stadig sparke nogle døre ind i forhold til de kommende koncerter og andre kulturelle arrangementer, men omvendt snakker kunstnerne også sammen og bliver således gode ambassadører for 18 b, idet vi får mange positive tilbagemeldinger om spillestedet, siger Helle Langer.

Nærvær og autentiske oplevelser er et par af de værdier, som sættes højt på 18b.

- Det gælder både i forhold til kunstnerne og i forhold til publikum. Vi byder alle velkomne, som var de gæster i vort eget hjem, og vi gør virkelig meget ud af stadig at være meget jordnære, pointerer Helle Langer.

Annonce

Harboøre skal på landkortet

- Bynavnet Harboøre er allerede blevet kendt for de musikarrangementer og foredrag, der er på plakaten herude, og det er da dejligt, for det var en af grundene til, at jeg gerne ville etablere 18b, forklarer Helle Langer.

Publikum på 18b kommer ikke bare fra Harboøre. Faktisk kommer de fleste fra Thyborøn, Lemvig, Holsebro, Struer, Herning og Skjern - typisk inden for en afstand af en times kørsel.

- Det vil da gøre mig stolt, hvis flere og flere får den vane at tjekke kulturstederne i Harboøre for at finde det næste arrangement, som de vil købe billet til. Så er vi nået langt. 18b er vort hjerteblod, og vi bliver klogere hver gang, vi har afviklet et arrangement, siger Helle Langer, der aktuelt har solgt samtlige billetter til to intimkoncerter med Mads Langer i starten af december måned.

- Mads Langer henvendte sig selv til os - og han har jo familiemæssige relationer til området, så en koncert i Harboøre var oplagt. Det faldt på plads med spilledato og andre praktiske forhold, og den første koncert blev udsolgt på 28 minutter. Vi havde mulighed for at tilbyde en ekstra-koncert sidst på eftermiddagen, og den blev også udsolgt på under en halv time, fortæller Helle Langer.

18b er mere end et spillested. Her holdes også møder, konferencer, kreative workshops og private selskaber.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce