Annonce
Lokalavisen Lemvig

18b i Harboøre har fået støtte til nyt keramikværksted via lokal crowdfunding

Med støtte fra blandt andet den lokale crowdfunding kan indehaveren af 18b, Helle Langer, i begyndelsen af det nye år slå dørene op til et keramikværksted. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Den lokale crowdfunding Støt Lemvigegnen har bidraget til, at kulturstedet 18b i Harboøre nu kan åbne et keramikværksted.

Harboøre: - Nu har vi fået en gren mere, og det er vi rigtig glade for, siger indehaveren af kulturstedet 18b i Harboøre, Helle Langer.

Hun er i fuld gang med at indrette et keramikværksted i kulturstedet i Nørregade 18 b.

- Vi har længe haft et keramikværksted stående højt på ønskelisten over nye tiltag. Jeg har altid selv været begejstret for keramik, og det passer fint ind i de kreative kurser, som vi allerede har haft nogle stykker af, siger Helle Langer.

Annonce


Vi har længe haft et keramikværksted stående højt på ønskelisten over nye tiltag.

Helle Langer, indehaver af 18b


Spørgsmålet var så, hvordan det nye keramikværksted skulle finansieres, og her kommer den lokale crowdfunding Støt Lemvigegnen på banen.

Det var en støtteordning, der blev lanceret tidligere på året af Lemvig Kommune og fem lokale virksomheder, der til sammen har skudt 500.000 kroner i projektet.

Lemvig Kommune ønsker med tiltaget at støtte op om lokale virksomheders og eventudvikleres behov for at teste ideer og finde likviditet til at realisere disse ideer.

Det er håbet, at den lokale crowdfunding-platform kan være mere til at understøtte de lokale virksomheders udvikling. Det er også håbet, at tiltaget kan skabe aktiviteter og tilbud, der kan tiltrække gæster til Lemvigegnen og på den måde skabe lokal omsætning.

Støtter med halvdelen

Den lokale crowdfunding kan bidrage med halvdelen af det beløb, der kræves for at realisere en idé. Hvis der f.eks. er behov for 20.000 kroner, så støtter den lokale crowdfunding med 10.000 kroner, når initiativtageren selv har samlet 10.000 kroner ind.

Og det var netop et beløb i den størrelsesorden, Helle Langer var på udkig efter for at gøre drømmen om et keramikværksted til virkelighed.

Hun skulle bruge 18.000 kroner til projektet. Det lykkedes hende at samle 10.500 kroner ind via bidrag fra private, og med støtten fra Støt Lemvigegnen på 9.000 kroner kom hun op på 19.500 kroner.

Annonce

Base for kreativitet

- Vi vil gerne være en vestjysk base for kreativitet – et sted hvor vi dyrker mulighederne i kombinationen af hænder, håndværk og gode ideer. Og i en verden, hvor vores tanker kan drukne i madpakker, todo-lister og papirstakker, tror vi på, at det er sundt at sidde roligt ned med ler i hænderne og kun tænke på at glatte ud eller bygge op, siger Helle Langer om tankerne bag keramikværkstedet.

18b havde allerede en keramikovn i forvejen.

- Men vi manglede alt udstyret til at kunne starte vores idé op - blandt andet værktøj, ler og glasur, siger Helle Langer.

Det er planen at begynde med åbne keramikværksted-aftner med start i januar næste år.

- Vi forventer, at der bliver - afhængig af efterspørgslen - to aftner om måneden i løbet af foråret. Med tiden vil vi også tilbyde weekendworkshop med dygtige keramikere og flere tiltag egnet til børn, siger Helle Langer, der er glad for den store lokale opbakning til projektet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce