Annonce
Lokalavisen Lemvig

18b og Høloftet er indstillet til Gaffa-Prisen

18b-indehaver Helle Langer og hendes medhjælpere slæbte de gamle sofaer ud til "18b går ud"-koncerterne i sommeren 2020. Nu har initiativet udløst en indstilling til årets Gaffa-Prisen. Arkivfoto
To lokale spillesteder - 18b i Harboøre og Høloftet på Thyholm - er indstillet til Gaffa-Prisen 2021 i kategorien Årets Danske Live-Initiativ.
Annonce

Harboøre/Thyholm: Gaffa har netop løftet sløret for de mange indstillede kandidater til musikmagasinets Gaffa-Prisen 2021, der uddeles i en lang række musikkategorier.

Der er to lokale spillesteder blandt de indstillede kandidater i kategorien Årets Danske Live-Initiativ. Det er 18b i Harboøre og Høloftet på Thyholm. De er indstillet for deres sommer-initiativer "18b går ud" og "Picnic På Plænen", hvor det lykkedes at afvikle koncerter på trods af corona-restriktionerne.

Det er Gaffas redaktion, der har fundet de mange kandidater, hvor kategorierne Årets Danske Udgivelse og Årets Danske Band er blandt dem med rigtig mange kandidater.

- Vi er glade og stolte over at være indstillet til prisen, siger indehaveren af 18b, Helle Langer.

Der er i alt 19 indstillede kandidater i kategorien, og her er de to lokale spillesteder i selskab med initiativer, der har tiltrukket et stort publikumstal - f.eks. "Sommer i haveselskabet" på Frederiksberg i København.

18b havde i alt seks koncerter i sommer-konceptet "18b går ud". De fire første var et såkaldt sofa-arrangement med plads til 160 tilhørere, mens de to sidste - der havde store navne på plakaten i form af Mads Langer og Tim Christensen - var koncerter, hvor de 270 tilhørere sad på almindelige stole. Alle seks koncerter var - som navnet fortæller - under åben himmel.


Jeg tror, de trængte til at komme ud og høre noget livemusik, og så gjorde det ikke noget, at de sad i en smågrim 80'er-sofa.

Helle Langer, indehaver af 18b


- Det var en kæmpe forløsning, at vi fik lov til at holde koncerter efter en periode med så mange aflysninger, og det var dejligt, at publikum var med på initiativet. Jeg tror, de trængte til at komme ud og høre noget livemusik, og så gjorde det ikke noget, at de sad i en smågrim 80'er-sofa, siger Helle Langer.

Annonce

40-45 gamle sofaer

Til gengæld var der en masse praktisk arbejde forbundet med koncerterne - f.eks. skulle de 40-45 gamle sofaer slæbes frem og tilbage hver gang.

- Men vi havde fantastisk godt vejr til alle seks koncerter. Det var helt utroligt - ikke mindst i betragtning af at det jo ind imellem nærmest var efterårsvejr i sommeren sidste år, siger Helle Langer.

Nu kan hun så spændt vente på, hvordan det går med afstemningen. Det er nemlig publikum, der bestemmer, hvem der løber med priserne i de i alt 17 kategorier.

Afstemningen løber frem til den 12. februar, og hvis man gerne vil hjælpe de lokale kandidater til prisen, så er det bare med at gå ind på Gaffas hjemmeside eller Facebookside og stemme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce